Pěstounská péče - vysvětlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
koprovka89
22.1.14 13:50

KacDoup - a v čem konkrétně?

• Upravit
1273
22.1.14 13:51

tohle jsem našla na adopce.com:

Vy si v Prohlášení napíšete, že budete na sebe uplatňovat slevu na dani a budete ji mít každý měsíc – budete brát 7120,– Kč. Kdybyste si ji neuplatňovala, tak byste brala jen 5500,– Kč čistého.

• načítám...
1273
22.1.14 13:52

tady se to řešilo také:

• načítám...
8781

@Sati a jakto, že vy nedostáváte ten příspěvek na potřeby dítěte? To jsem myslela, že dostávají všichni, když mají dítě v pěstounské péči?

• načítám...
18304
@Madla82 píše:
Právě naopak…celková částka je zavádějící.

Proč? Ženská na rodičáku se svým dítětem také bere jen rodičák a jen velmi slabé sociální případy i pár stovek jako přídavek na dítě. A také z toho ta matka musí zajistit veškerou péči třeba pro 3 děti, pokud už má nějaké starší a musí jí z toho zbýt i na vyžití pro sebe :nevim:

• načítám...
7008
@Virginia píše:
Mě už nepřekvapí nic. A už vůbec nechápu, proč by měla nějaká pěstounka skládat účty paní K., která se tu projevuje nonstop jako píp píp píp, která by to stejně nikdy nedělala a proto vlastně ani nepotřebuje zjistit, jak by na tom asi tak byla. :jazyk:

Tak tak, paní K. je věčně spravedlivá mudrlantka, vždy v opozici, vždy rádoby uznalá a chápavá a velmi rýpavá.

• načítám...
18304
22.1.14 13:57
@Virginia píše:
Já bych se o ní nebavila. Doufala bych, že se co nejvíc dětí dostane ať už do přechodné anebo trvalé pěstounské péče. Že tam budou spokojené, pěstouni jim dají tu nejlepší péči co mohou a byrokracie bude přesně v té kýžené míře - neotravující, ale přiměřeně dohlížející, aby se předešlo excesům typu týraných dětí.
Mám dojem, že tu zaséváš jen semena závisti a nepřátelství a vůbec jsem nepochopila, o co ti vlastně jde.

Přečti si první větu - že KDYŽ UŽ TADY VY PROBÍRÁTE PRACHY…atd…Mě jde úplně o něco jiného. O to, že to dle mého může motivovat i nevhodné adepty. Že se mi nezdá přechodná pěstounská péče jako pro děti vhodná, když kolují z rodiny do rodiny..Ale buď se špatně vyjadřuju, že to není z mých příspěvků pochopitelné, anebo vázne komunikační kanál na jiné straně..

• načítám...
11530
22.1.14 13:57
@koprovka89 píše:
Jo a pokud se nepletu, tak Sati zatajila těch 4500 - 6600 Kč. Takže prostě lhala, protože ty peníze bere, protože je pěstounka, jinak by je přece nedostávala ;),proto je měla přiznat jako to udělali ostatní, kterým v jejich práci moc fandím! :palec:

Ale to přece není můj plat, tato část peněz není součástí platu, plat je 8000 hrubého. Pak je tu částka na potřeby dítěte a to není plat, to je příspěvek na to, aby jsi se o dítě starala - o jeho potřeby ( jídlo, oblečení, věci do školy a podobně ). Nedostává ho každý, protože některé děti jsou například polosirotci a ti mají po svém rodiči sirotčí důchod, tudíž je to jejich příjem a nemají na příspěvek na péči nárok. Pokud je sirotčí důchod menší než je příspěvek od státu, stát ti vyplatí rozdíl - v našem případě je to 110 Kč - ale ani to není plat.
Takže ano, tyto peníze dostáváme, ale nejsou součástí platu. Pokud vím, tak jsme se bavili o tom jaký plat pěstoun pobírá ne kolik dostane měsíčně celkem včetně příspěvku.

• načítám...
18304
22.1.14 13:58
@koprovka89 píše:
Já myslím, že je to opět jedna ze zbytečných diskuzí zde na emiminu. Samé dohady, nedorozumění. Jedna napíše jedno, další něco jiného a pak se jen spekuluje a spekuluje… :roll: Pochopitelně, když se tady baví někdo o tom, kolik je příjem pěstouna, tak myslí celkovou částku, včetně příspěvku na dítě. Kdyby to pěstounka nebyla a to dítě neměla, tak ten příspěvek nemá, že? ;) takže ho samozřejmé počítám k příjmu té pěstounky. A znovu opakuji, je to záslužná činnost a ten kdo to dělá dobře by měl dostat mnohem víc. Ale proč za sebe dělat chudáka s 5500 Kč, když to není pravda? Ale co už, je mi to v podstatě jedno, i kdyby brala 100 tisíc. Já bych to nedělala :mavam:
:pankac:
  • načítám...
koprovka89
22.1.14 13:59

Madla82 - tak každý nemůže být tak úžasně sluníčková bytůstka, jako jste tu téměř všechny na emiminu. Já vás tady moc nechápu a nerozumím vám. Jste jak nějaká sekta. Všechno si odkývete, jak jste úžasné a chápavé a nikdo tu pořádně nenapíše svůj názor, nebo se raději do diskuze nezapojí, aby nebyl za tu oponentku v opozici, velmi rýpavou a když v té opozici být chce, tak se dá za anonymní :zed: To já fakt nemám zapotřebí, už jsem dost stará na to, abych se styděla za svoje názory a pokud vám se nelíbí, vaše věc ;)

• Upravit
11530

@Evulina já si myslím, že prověřování rodin je dost tvrdé, ale zatím se tady nezmínila PP v příbuzenském vztahu - tety, babičky. To jsou pěstouni, kterých není málo a donedávna je nikdo extra neprověřoval.

• načítám...
8781
@Sati píše:
Nedostává ho každý, protože některé děti jsou například polosirotci a ti mají po svém rodiči sirotčí důchod, tudíž je to jejich příjem a nemají na příspěvek na péči nárok. Pokud je sirotčí důchod menší než je příspěvek od státu, stát ti vyplatí rozdíl - v našem případě je to 110 Kč - ale ani to není plat.

Sice to nebylo pro mě, ale děkuji za osvětu. :kytka:

• načítám...
7008
22.1.14 14:00

@Sati mám dojem, že mě dokonce sirotčí důchod posílali přímo na můj účet, i když jsem nebyla plnoletá, ale už si to nepamatuju přesně, stejně to šlo na školu a věci kolem :think:

• načítám...
KackaDoup
22.1.14 14:01
@koprovka89 píše:
Madla82 - tak každý nemůže být tak úžasně sluníčková bytůstka, jako jste tu téměř všechny na emiminu. Já vás tady moc nechápu a nerozumím vám. Jste jak nějaká sekta. Všechno si odkývete, jak jste úžasné a chápavé a nikdo tu pořádně nenapíše svůj názor, nebo se raději do diskuze nezapojí, aby nebyl za tu oponentku v opozici, velmi rýpavou a když v té opozici být chce, tak se dá za anonymní :zed: To já fakt nemám zapotřebí, už jsem dost stará na to, abych se styděla za svoje názory a pokud vám se nelíbí, vaše věc ;)
8o
  • Upravit
colafit
22.1.14 14:01
@AngelLilly píše:
A četla jsi všechno co jsem psala? Ani ne. Protože jinak by jsi se dočetla, že jsem Sati psala, že pokud bere jen 5500 a ne 7120, budto jen nepodepsala prolhásení k dani nebo tu slevu na poplatníka uplatňuje jinde.

Ale taky jsi psala, že neuvádí všechny příjmy. Příspěvek na dítě. Sati psala, že příspěvek na dítě není pro ní, ale pro dítě. Jestli ono to není tak, že podle kamarádky soudím ostatní. Sati příspěvek používá pro potřeby dítěte, tvá kamarádka pro sebe.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m