Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ja osobne bych se asi priklanela ke kalanetice, cetla jsem o ni hodne chvali. Obecne plati, ze pilates vyzaduje lepsi koordinaci celeho tela, kalanetika se soustredi na jednu skupinu svalu. Takze pro ty s horsi koordinaci spis tu kalanetiku, ale ta chvala, co jsem cetla byla o tom, ze se lidi hodne vyrysuji, a nestravi tim moc casu. To je asi tak k tomu zpevneni, tim prepokldama je spis mineno, ze se svaly vyrysuji, jdou vic videt. To formovani uz chapu spis tak, ze nejaky svaly i „narostou“, coz nevim nevim zda jednou z techto veci vubec jde… ![]()
Pilates i kalanetika je cvičení založené na stejném základu, takže pokud jsi zvolila tuto verzi, je to jedno. Spíš bych se orientovala podle toho, na jakou sestavu narazíš, která se ti bude líbit a v pohodě bych střídala. Až budeš cvičit delší dobu, najdeš si z obou programů cviky, které ti nejvíc vyhovují a třeba si nějakou sestavu uděláš sama.
Zdravím holky,
potřebovala bych poradit, baví mě běh a jóga, ale zároveň bych se chtěla vrhnout i do nějakého dalšího cvičení, především zacíleného na formování postavy a protahování. Ráda bych něco jemnějšího než je třeba cvičení s Jillian Michaels, nebo B. Harprem.
Poradily byste mi, jestli je lepší pilates, nebo kalanetika? Řeč je o cvičení doma, nikoliv ve studiu pod dozorem lektora. Je kalanetika hodně odlišná od pilates, nebo je to v podstatě skoro to samé?
Doporučení na dobrá cvičební videa, vřele uvítám.