Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo píše:
Plus třeba na flobertku zbroják není potřeba, a dokáže taky docela zavařit, takže někteří mají doma zbraň a ve statistikách nefigurují.
No tak ty Flobertky mají mít energii střely max. do 7,5 J. Některé vzduchovky do 16 J. To jen pro představu, jaký asi mají účinek. I lacinou airsoftkou si můžeš vystřelit oko, ale její využitelnost na sebeobranu se blíží nule.
@jaelisa
Nejsi v tom sama. Mám to úplně stejně, jen s rozdílem, že se bojím, aby ji nenašli děti. Ze začátku jsem také nesouhlasila, když si ji pořizoval, ale teď je mi to už nějak jedno…
Být v rodinném domě beze zbraně je naprosté šílenství…když se ozývá nějaký šramot z přízemí, tak držet v ruce pistoli, je velice uklidňujicí a může to zachránit život..
@ontar píše:
Být v rodinném domě beze zbraně je naprosté šílenství…když se ozývá nějaký šramot z přízemí, tak držet v ruce pistoli, je velice uklidňujicí a může to zachránit život..
To je sice pravda, ale stejně i kdyby se podobná situace někdy přihodila, nesmíš ji použít.
@novomamča píše:
To je sice pravda, ale stejně i kdyby se podobná situace někdy přihodila, nesmíš ji použít.
Já bych také lupiče nazabil…jenom ho trefil do koulí…
@novomamča píše:
Není lepší být čtyrmi souzen než čtyřmi nesen? ![]()
@Gnaar píše:
Není lepší být čtyrmi souzen než čtyřmi nesen?
Není ![]()
@Eemii píše:
A jak mas ty zbrane zabezpeceny? Co deti? Nerypu, jen se ptam.
starší dítě 10 let proškoleno, mladší ji ani nenatahne.
Tak prekonej paranoiu (cekat, az to na me samo vystreli
) a nauc se se zbrani zachazet. Mela bys radsi chlapa priposranka, co pri spatreni pistole omdliva a krizuje se? Bud rada za nekoho schopnyho, co chce zabezpecit svoji rodinu. Bez s nim nekdy na strelnici, nauc se obsluhu, uklidni te to.
Btw krom toho, ze se zbran neuklada tak, aby hlaven couhala na toho, kdo tezor otevre, zajimala by me technika takoveho padu, behem ktereho by se pistole sama natahla (kdyz neberu, ze nosi v komore) a vystrelila. Vetsi je snad pravdepodobnost srazeni autem.
@zuzouš píše: …zajimala by me technika takoveho padu, behem ktereho by se pistole sama natahla (kdyz neberu, ze nosi v komore) a vystrelila. Vetsi je snad pravdepodobnost srazeni autem.
Novější pistole jsou navržené tak, aby ani např. při pádu na zem nedošlo k výstřelu. Myslím, že to byl možná problém u starší série ČZ, ale to by mělo být odstraněno. Já znám jen Glocky a tam to nehrozí (pojistka integrovaná do spouště).
@zoidberg píše:
starší dítě 10 let proškoleno, mladší ji ani nenatahne.
Koukám že je dost situací, kdy máme stejné názory ![]()
@jaelisa píše:
Nastesti ji ma pry vybitou jinak bych se zblaznila…
Pokud byl léta v armádě tak má rozhodně plnej zásobník přímo ve zbrani, jediné co MOŽNÁ nemá je náboj v komoře, protože jinak by ji v tom supliku nemusel mít.
@jaelisa píše:
Ahoj,
pritel si udelal zbrojak a ted si pres muj nesouhlas koupil pistoli Nevim co delat, mate nekdo s takovou veci zkusenosti?
Pro chlapa je ochrana rodiny to nejdůležitější. Takže je pochopitelné, když si pořídí zbroják, zbraň a naučí se s ní zacházet. Vyžaduje to ale základní věc. Mít to v hlavě srovnané, kdy zbraň vytáhnout a kdy ne, protože když už někdo zbraň vytáhne, musí být odhodlán a schopen ji použít.
@jaelisa Nezblázni, jaká ultimáta? Jako buď ty nebo zbraň? Pokud je to normální, psychicky zdravý člověk, tak nevidím důvod proč by nemohl mít zbraň. Spíš to vidím jako plus. Až budete mít děti, tak bych asi trvala na lepším zabezpečení, ale jinak v tom nevidím problém. Zbraň není zabiják, zabijákem je člověk, ať už má v ruce zbraň typu pistole nebo nůž, nebo třeba luk a šípy.