Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@novomamča píše:
To je sice pravda, ale stejně i kdyby se podobná situace někdy přihodila, nesmíš ji použít.
No možná by si měla ten zbroják dělat taky a nebo se alespoň seznámit se zákonem… ![]()
Příspěvek upraven 25.09.16 v 10:11
@PetrVesely píše:
No možná by si měla ten zbroják dělat taky a nebo se alespoň seznámit se zákonem…
no já ho už jaksi mám ![]()
@novomamča píše:
no já ho už jaksi mám
To se máš čím chlubit teda. Pak rychle nastudovat, nebo vrátit, když pronášíš takovéto nepravdy.
@JayLee píše:
nejlepsi je na tohle koupit trezor a ne suplik i kdyz zamykaci v tom bych byle naklidna i jamy ji mame v trezoru zamecnou
deti se tam nedostanou ani nikdo cizi
Ono je to vždy zabezpečení vs. snadnost použití. Je třeba najít rozumný kompromis.
@jaelisa píše:
On uz se v zivote nastrilel dost, byl leta v armade… Ale ja nejsem zvykla. Nastesti ji ma pry vybitou jinak bych se zblaznila, porad bych cekala kdy se neco pokazi a samo to na me streli
Ne, opravdu zbraně sami od sebe nezačnou střílet a pokud jsi někde slyšela, že se někdo postřelil při čištění zbraně, kdy vyšel náhodný výstřel, tak je to s největší pravděpodobností pouze krycí historka pro zcela nevhodnou manipulací s nabitou zbraní a nebo je ten člověk skutečně úplný idiot a před rozborkou si nezkontroloval komoru, resp. vůbec netuším proč měl doma ostrý náboj v komoře. Je to úplně stejné jak hrát ruskou ruletu s poloautomatickou pistolí…
Já bych se v domácnosti spíše obával nožů v kuchyni, které jsou přístupné pěkně v držáku na kuchyňské lince než pistole v zamčeném šuplíku. Jsou hned po ruce a na kontaktní vzdálenost jsou daleko vhodnější než pistole. ![]()
@JayLee píše:
jo ale kdyz mas doma maly deti resp treba sjako ja 7,5 let a 3 roky tak jako suplik si nemyslim, ze by u nas postacil proste pro klid vsech je to v trezorunemit deti neresila bych suplik nejakej ale vycitat si ze deti otevreli suplik nebo ja tam nechala v nem klic a kdyby se nedej boze neco stalo, tak to bych si do smrti vycitala
idealka by to bylo mit to v nocnim stolku u postele ze jo bez zamku no ale jako nerealne
![]()
Pokud je trezor dostopny z ložnice neni problem, pokud je jinde, tak bych volil kvalitni šuplik nocniho stolku s kvalitnim zamkem nebo chatrny suple a v něm maly prirucni trezor na jednu a zbytek ve velkym ![]()
Zbraň mi nesmí do baráku, takže bych ji doma nesnesla. Naštěstí manžel po zbrani netouží, nemá k nim žádný vztah, takže to nehrozí. Nemáte děti, tak ten strach nemusí být až takový. Já bych v klidu snad ani nespala, kdyby blízko dětí byly nějaké (střelné) zbraně. Z budoucnosti obavy nemáme, stihomamy též netrpíme. Bydlíme v bytě, tak je zřejmě menší pravděpodobnost, že se sem někdo vloupá v noci. Místo zbraně máme psa, zatím stačí.
@kacka52 píše:
Zbraň mi nesmí do baráku, takže bych ji doma nesnesla. Naštěstí manžel po zbrani netouží, nemá k nim žádný vztah, takže to nehrozí. Nemáte děti, tak ten strach nemusí být až takový. Já bych v klidu snad ani nespala, kdyby blízko dětí byly nějaké (střelné) zbraně. Z budoucnosti obavy nemáme, stihomamy též netrpíme. Bydlíme v bytě, tak je zřejmě menší pravděpodobnost, že se sem někdo vloupá v noci. Místo zbraně máme psa, zatím stačí.
Být nepřivanen, nevinných je hřích, po celé zemi roztroušeny jsou, hroby nepřipravených.
@Fofrník Njn, tak jsme nepřipraveni. Ani jeden ke zbraním netíhneme, já jsem to nikdy v ruce nedržela a ani držet nechci. Manžel z toho asi jednou střílel a stačilo mu to. Ne každý k tomu má vztah ![]()
@kacka52 píše:
@Fofrník Njn, tak jsme nepřipraveni. Ani jeden ke zbraním netíhneme, já jsem to nikdy v ruce nedržela a ani držet nechci. Manžel z toho asi jednou střílel a stačilo mu to. Ne každý k tomu má vztah
Tomu rozumím. Raději to nepotřebovat, ale…
Já ke zbraním také neměla žádný vztah, nebo se jich i bála. Byla jsem přesvědčená, že nikdy střílet nebudu. Pak jsem si vyslechla pár historek, účastnila se školení s obětmi apod. a nebo se i párkrát podívala na zprávy… a došlo mi, že i mě se to může stát a to i na veřejném místě…v puběrtě jsem byla napadena a potřebovala jsem se útočníkovi bránit… atd. Dokonce znám maminu, co chodí s kočárkem a má zbraň… takže asi tak. Odpor ke zbrani je strach a zbraň je jako auto, udělá jen to, co jí člověk dá za příkaz…sama od sebe neudělá nic.
@kacka52 píše:
- Zbraň mi nesmí do baráku, takže bych ji doma nesnesla.
- Nemáte děti, tak ten strach nemusí být až takový.
- Já bych v klidu snad ani nespala, kdyby blízko dětí byly nějaké (střelné) zbraně.
- Z budoucnosti obavy nemáme, stihomamy též netrpíme.
- Bydlíme v bytě, tak je zřejmě menší pravděpodobnost, že se sem někdo vloupá v noci.
- Místo zbraně máme psa, zatím stačí.
No, jedna řekněme „nerozumnost“ (nechci napsat hloupost) za druhou…
Jo a děti mám. Hned jak je to možné, si ze zbraně vystřelí, naučí se manipulaci a dsostanou informaci, že když si budou chtít zastřílet, stačí říct a zajdu s nimi na střelnici kde si do sytosti zablbnou. To je nejlepší prevence prušvihu. Tedy samozrejme + zajistění kvalitního uschovani zbrani.
@PetrVesely Proč nerozumnost? Nebudeme domů pořizovat něco, k čemu nemáme ani jeden vztah, nelíbí se nám to a doma to nechceme? Nebudu se přemáhat jen kvůli nějakému pocitu bezpečí. Ten máme i bez zbraně.
@PetrVesely Že ty to doma mít chceš a připadá ti to v pořádku neznamená, že to tak musí připadat i někomu jinému. Já svému dítěti do ruky zbraň třeba nikdy nedám a nepovedu ho k tomu. Nelíbí se mi to, nemám zbraně ráda. V případě, že budeme mít syna, budu vyloženě zakazovat jakékoli hračky typu zbraně. Ty to možná nechápeš, ale nám to takhle vyhovuje a měnit to nebudeme jen kvůli tomu, že tobě to připadá jako nerozumnost.
@kacka52 píše:
@PetrVesely Že ty to doma mít chceš a připadá ti to v pořádku neznamená, že to tak musí připadat i někomu jinému. Já svému dítěti do ruky zbraň třeba nikdy nedám a nepovedu ho k tomu. Nelíbí se mi to, nemám zbraně ráda. V případě, že budeme mít syna, budu vyloženě zakazovat jakékoli hračky typu zbraně. Ty to možná nechápeš, ale nám to takhle vyhovuje a měnit to nebudeme jen kvůli tomu, že tobě to připadá jako nerozumnost.
Je to samožřejmně vaše rozhodnutí, ale to nemění nic na tom, že to je nerozumnost ![]()