Pistole doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3473
25.9.16 10:08
@novomamča píše:
To je sice pravda, ale stejně i kdyby se podobná situace někdy přihodila, nesmíš ji použít.

No možná by si měla ten zbroják dělat taky a nebo se alespoň seznámit se zákonem… ;)

Příspěvek upraven 25.09.16 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
25.9.16 10:10
@PetrVesely píše:
No možná by si měla ten zbroják dělat taky a nebo se alespoň seznámit se zákonem…

no já ho už jaksi mám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
25.9.16 10:11
@novomamča píše:
no já ho už jaksi mám ;)

To se máš čím chlubit teda. Pak rychle nastudovat, nebo vrátit, když pronášíš takovéto nepravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
25.9.16 10:13
@JayLee píše:
nejlepsi je na tohle koupit trezor a ne suplik i kdyz zamykaci v tom bych byle naklidna i ja ;) my ji mame v trezoru zamecnou :pankac: deti se tam nedostanou ani nikdo cizi ;)

Ono je to vždy zabezpečení vs. snadnost použití. Je třeba najít rozumný kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.9.16 16:02
@jaelisa píše:
On uz se v zivote nastrilel dost, byl leta v armade… Ale ja nejsem zvykla. Nastesti ji ma pry vybitou jinak bych se zblaznila, porad bych cekala kdy se neco pokazi a samo to na me streli :dance:

Ne, opravdu zbraně sami od sebe nezačnou střílet a pokud jsi někde slyšela, že se někdo postřelil při čištění zbraně, kdy vyšel náhodný výstřel, tak je to s největší pravděpodobností pouze krycí historka pro zcela nevhodnou manipulací s nabitou zbraní a nebo je ten člověk skutečně úplný idiot a před rozborkou si nezkontroloval komoru, resp. vůbec netuším proč měl doma ostrý náboj v komoře. Je to úplně stejné jak hrát ruskou ruletu s poloautomatickou pistolí…

Já bych se v domácnosti spíše obával nožů v kuchyni, které jsou přístupné pěkně v držáku na kuchyňské lince než pistole v zamčeném šuplíku. Jsou hned po ruce a na kontaktní vzdálenost jsou daleko vhodnější než pistole. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
25.9.16 17:12
@JayLee píše:
jo ale kdyz mas doma maly deti resp treba sjako ja 7,5 let a 3 roky tak jako suplik si nemyslim, ze by u nas postacil proste pro klid vsech je to v trezoru ;) nemit deti neresila bych suplik nejakej ale vycitat si ze deti otevreli suplik nebo ja tam nechala v nem klic a kdyby se nedej boze neco stalo, tak to bych si do smrti vycitala ;) idealka by to bylo mit to v nocnim stolku u postele ze jo bez zamku no ale jako nerealne :lol: :lol:

Pokud je trezor dostopny z ložnice neni problem, pokud je jinde, tak bych volil kvalitni šuplik nocniho stolku s kvalitnim zamkem nebo chatrny suple a v něm maly prirucni trezor na jednu a zbytek ve velkym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.9.16 19:10

Zbraň mi nesmí do baráku, takže bych ji doma nesnesla. Naštěstí manžel po zbrani netouží, nemá k nim žádný vztah, takže to nehrozí. Nemáte děti, tak ten strach nemusí být až takový. Já bych v klidu snad ani nespala, kdyby blízko dětí byly nějaké (střelné) zbraně. Z budoucnosti obavy nemáme, stihomamy též netrpíme. Bydlíme v bytě, tak je zřejmě menší pravděpodobnost, že se sem někdo vloupá v noci. Místo zbraně máme psa, zatím stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.9.16 19:16
@kacka52 píše:
Zbraň mi nesmí do baráku, takže bych ji doma nesnesla. Naštěstí manžel po zbrani netouží, nemá k nim žádný vztah, takže to nehrozí. Nemáte děti, tak ten strach nemusí být až takový. Já bych v klidu snad ani nespala, kdyby blízko dětí byly nějaké (střelné) zbraně. Z budoucnosti obavy nemáme, stihomamy též netrpíme. Bydlíme v bytě, tak je zřejmě menší pravděpodobnost, že se sem někdo vloupá v noci. Místo zbraně máme psa, zatím stačí.

Být nepřivanen, nevinných je hřích, po celé zemi roztroušeny jsou, hroby nepřipravených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.9.16 19:17

@Fofrník Njn, tak jsme nepřipraveni. Ani jeden ke zbraním netíhneme, já jsem to nikdy v ruce nedržela a ani držet nechci. Manžel z toho asi jednou střílel a stačilo mu to. Ne každý k tomu má vztah :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.9.16 19:19
@kacka52 píše:
@Fofrník Njn, tak jsme nepřipraveni. Ani jeden ke zbraním netíhneme, já jsem to nikdy v ruce nedržela a ani držet nechci. Manžel z toho asi jednou střílel a stačilo mu to. Ne každý k tomu má vztah :nevim:

Tomu rozumím. Raději to nepotřebovat, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
25.9.16 19:29

Já ke zbraním také neměla žádný vztah, nebo se jich i bála. Byla jsem přesvědčená, že nikdy střílet nebudu. Pak jsem si vyslechla pár historek, účastnila se školení s obětmi apod. a nebo se i párkrát podívala na zprávy… a došlo mi, že i mě se to může stát a to i na veřejném místě…v puběrtě jsem byla napadena a potřebovala jsem se útočníkovi bránit… atd. Dokonce znám maminu, co chodí s kočárkem a má zbraň… takže asi tak. Odpor ke zbrani je strach a zbraň je jako auto, udělá jen to, co jí člověk dá za příkaz…sama od sebe neudělá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
25.9.16 20:03
@kacka52 píše:
  • Zbraň mi nesmí do baráku, takže bych ji doma nesnesla.
  • Nemáte děti, tak ten strach nemusí být až takový.
  • Já bych v klidu snad ani nespala, kdyby blízko dětí byly nějaké (střelné) zbraně.
  • Z budoucnosti obavy nemáme, stihomamy též netrpíme.
  • Bydlíme v bytě, tak je zřejmě menší pravděpodobnost, že se sem někdo vloupá v noci.
  • Místo zbraně máme psa, zatím stačí.

No, jedna řekněme „nerozumnost“ (nechci napsat hloupost) za druhou…

Jo a děti mám. Hned jak je to možné, si ze zbraně vystřelí, naučí se manipulaci a dsostanou informaci, že když si budou chtít zastřílet, stačí říct a zajdu s nimi na střelnici kde si do sytosti zablbnou. To je nejlepší prevence prušvihu. Tedy samozrejme + zajistění kvalitního uschovani zbrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.9.16 22:12

@PetrVesely Proč nerozumnost? Nebudeme domů pořizovat něco, k čemu nemáme ani jeden vztah, nelíbí se nám to a doma to nechceme? Nebudu se přemáhat jen kvůli nějakému pocitu bezpečí. Ten máme i bez zbraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.9.16 22:15

@PetrVesely Že ty to doma mít chceš a připadá ti to v pořádku neznamená, že to tak musí připadat i někomu jinému. Já svému dítěti do ruky zbraň třeba nikdy nedám a nepovedu ho k tomu. Nelíbí se mi to, nemám zbraně ráda. V případě, že budeme mít syna, budu vyloženě zakazovat jakékoli hračky typu zbraně. Ty to možná nechápeš, ale nám to takhle vyhovuje a měnit to nebudeme jen kvůli tomu, že tobě to připadá jako nerozumnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
26.9.16 03:14
@kacka52 píše:
@PetrVesely Že ty to doma mít chceš a připadá ti to v pořádku neznamená, že to tak musí připadat i někomu jinému. Já svému dítěti do ruky zbraň třeba nikdy nedám a nepovedu ho k tomu. Nelíbí se mi to, nemám zbraně ráda. V případě, že budeme mít syna, budu vyloženě zakazovat jakékoli hračky typu zbraně. Ty to možná nechápeš, ale nám to takhle vyhovuje a měnit to nebudeme jen kvůli tomu, že tobě to připadá jako nerozumnost.

Je to samožřejmně vaše rozhodnutí, ale to nemění nic na tom, že to je nerozumnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí