Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg Na tábory jezdí už větší děti, tam už samozřejmě nic moc neovlivním. Já se bavím spíš o batolatech a menších dětech. Já mám zatím jen dceru, která klučičí hračky nechce, takže těžko říct. Zbraně nechci doma, někde si vystřelit samozřejmě pod dozorem může.
@lucenka Za kapesné ať si kupuje co chce, to dostávají děti školou povinné, a tam samozřejmě zákazy ničemu nepomůžou. Hračky dětem nikdo, kromě nás rodičů nekupuje, dostávají peníze.
@kacka52 píše:
@zoidberg Na tábory jezdí už větší děti, tam už samozřejmě nic moc neovlivním. Já se bavím spíš o batolatech a menších dětech. Já mám zatím jen dceru, která klučičí hračky nechce, takže těžko říct. Zbraně nechci doma, někde si vystřelit samozřejmě pod dozorem může.
Takže doma nemáte ani nože, nůžky, kladivo,…? To jsou totiž taky často zbraně ![]()
@Naomina píše:
Máme několik zbraní, jedna leží v noci na stole v ložnici, další jsou zamčené. A i já jsem uvažovala, zda zbraň nosit, nakonec jsem si na to nezvykla. Když je zbraň vybitá a zkontrolovaná, v šuplíku nikomu neublíží, v zamčeném neublíží tedy snad ani zlodějiseznam se se zbraní, ať Ti přítel vysvětlí nač ji má a jak funguje (nemusíš střílet, ale je důležité se s ní seznámit). Máme několik známých co děti i zbraně mají, je důležité od malička dětem vysvětlit co a jak a zbraně mít zabezpečné. Neboj se, a se zbraní se zkus trochu seznámit…
měli jsme to podobně..můj otec měl zbraní několik a jak píšeš vše nám bylo vysvětleno a vše fungovalo naprosto v pohodě. Když jsem pak byla větší otec mě naučil se zbraní jak zacházet tak i střílet. Zbran mám i ted já ![]()
@lucenka Ve školce, kam bude dcera chodit, zbraně jako hračky nemají. My jsme doma zbraně také neměli, máma si je doma nepřála a nepřipadala jsem si nikdy o nic ochuzena.
@kacka52 píše:
@lucenka Ve školce, kam bude dcera chodit, zbraně jako hračky nemají. My jsme doma zbraně také neměli, máma si je doma nepřála a nepřipadala jsem si nikdy o nic ochuzena.
A jistě si žádné dítě zbraň do školky nedonese, nebude si na zahradě hrát s klackem jako s mečem
třeba ldyby tě o zbraně v dětství neochudili, naučili tě s nimi zacházet, tak bys z nich neměla tuhle hrůzu ![]()
@lucenka Bavím se o střelných zbraních, pistole a podobně. Kuchyňské náčiní má doma každý. Kladivo máme jen ve sklepě. Z vlastní vůle domu hračky-zbraně (pistole) kupovat nebudu, pokud po nich dítě zatouží, ať si je koupí za své.
@lucenka Do školky je zákaz zbraně nosit. Smí pouze oblíbené plyšáky, panenky a auta. Nemám z nich hrůzu, nechci je doma, nelíbí se mi a jako hračky mi nepřijdou vhodné pro malé děti, toť vše. Raději koupím dceři Duplo, než pistoli.
@kacka52 píše:
@lucenka Bavím se o střelných zbraních, pistole a podobně. Kuchyňské náčiní má doma každý. Kladivo máme jen ve sklepě. Z vlastní vůle domu hračky-zbraně (pistole) kupovat nebudu, pokud po nich dítě zatouží, ať si je koupí za své.
Takže kdyby chtělo dítě použít peníze, které dostává od příbuzných, na nákup pistolky, tak bys mu to umožnila nebo ne? Precijenom jsou zo jeho peníze.
Nerozumim, co je na tom divného, že @kačka 52 nemá ráda zbrane. Podkud nemá rada zbrane, je úplné normalni, že hracky/zbrane diteti nekupuje. ALe docela určíte si o zbraních s ditetem povida. Nemyslim, že jeji dite upadne do mdlob pri pohledu na zbran, nebo ze skočí a začne strilet.Ale proc do toho michat kladiva, noze, nuzky? Ono auto, v rukách idiota, je taky zbran. A dobre miřeny slovo je taky zbraň.
@lucenka Větší dítě ano, teď o hračkách rozhodujeme ještě my. Dokud to ovlivnit můžu, tak to doma nechci. Až po tom zatouží, koupí si to. Nebo si někomu řekne. Asi jako nikdy nevezmu děti do cirkusu, protože jsem proti tomu. Z vlastní vůle tam nepůjdu, s někým jiným zakazovat nebudu.
@Fofrník píše:
Být nepřivanen, nevinných je hřích, po celé zemi roztroušeny jsou, hroby nepřipravených.
Amen…
@kacka52 píše:
@lucenka Větší dítě ano, teď o hračkách rozhodujeme ještě my. Dokud to ovlivnit můžu, tak to doma nechci. Až po tom zatouží, koupí si to. Nebo si někomu řekne. Asi jako nikdy nevezmu děti do cirkusu, protože jsem proti tomu. Z vlastní vůle tam nepůjdu, s někým jiným zakazovat nebudu.
Takže za něj rozhodujes, co si smí pořídit za vlastní peníze?
tobě taky někdo určuje, co si můžeš koupit za své peníze?
No tak v tý hospodě se střílelo za bílého dne, kdy tam lidi byli na obědě
A dítě si stejně bude hrát se zbraněmi, jen nebudou vypadat tak reálně a nejpozději ve školce stejně přijde se zbraní do kontaktu. A až bude dostávat kapesné a koupí si pistolku, tak mu ji vyhodíš? Nebo když ji od někoho dostane?