Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka Mám ani ne tříleté dítě, takže ano rozhoduji co se za ty peníze koupí. Za pár let, až bude chodit do školy, si sama určí, co za ně chce koupit. Batole nedostane x tisíc do ruky a nepošlu ho vybírat si hračky do krámu.
Tak už nechte @kacka52 být, je to její postoj a názor. Nám taky nikdo do toho nekecá (zatím). Dítě ať si vychovává taky podle svého.
@jaelisa píše:
Ahoj,
pritel si udelal zbrojak a ted si pres muj nesouhlas koupil pistoli. Deti jeste nemame a ma ji zamcenou v supliku, ale dost me to znervoznuje nemam rada zbrane. Nevim co delat, mate nekdo s takovou veci zkusenosti? Nerada bych davala ultimata
Někdo je schpen se zbraní zacházet, někdo není schopen se zbraní zacházet, není to nic divného, ani nic za co by se měl člověk nějak stydět ![]()
Něco jiného je vystřelit si na střelnici, něco jiného je ji nosit veřejně, pro mě je takový člověk rozhodnutý ublížit…třeba jeden mi vyprávěl, že střílel na psa, který jim dělal na pozemek, když ho majitelé venčili.., stejně tak nechápu, že když si někdo vyjede jen tak ven, tahá sebou zbraň, ani to, jak někdo z pistole, či revolveru střílí doma na terč, stejně tak znám hodně chlapů, co si „tu svoji“ mazlí a leští a na terč střílí hůř než školák
lidi sou různí a z různých důvodů mají zbraň, o zbrojáku jsem přemýšlela a nevím, jestli sem schopná ublížit, ptž i to se může stát, pro mě je to mega odpovědnost a nevím, jestli ji chci nést.
Takže za mě, ano, zbraň vyzkoušet, chlapa požádat ať mi to ukáže a naučí zacházet a pak se rozhodnout, ae pokud máš blok, je lepší to nepokoušet.
Opravdu moc se mi líbí pravidlo u výbušninářů: pokud někdo není schopen s výbušninou nakládat a bojí se toho, nemá s výbušninou pracovat, takový člověk na provozu nemá co dělat, ohrožuje ostatní a tohle je u mě pravidlem i pro zbraně.
@lucenka píše:
Takže za něj rozhodujes, co si smí pořídit za vlastní peníze?tobě taky někdo určuje, co si můžeš koupit za své peníze?
Po nějakou dobu nesu za své děti odpovědnost, a ano určuju co budou mít a co ne ![]()
@Duckula píše:
Něco jiného je vystřelit si na střelnici, něco jiného je ji nosit veřejně, pro mě je takový člověk rozhodnutý ublížit…
Svatá prostato ![]()
@PetrVesely Mně to nevadí, normálně své názory obhájím. Spousta chlapů by třeba synovi nikdy nedovolila pořídit panenku, kočárek nebo kuchyňku. To zas v pohodě pořídím klukovi já.
@PetrVesely píše:
Tak už nechte @kacka52 být, je to její postoj a názor. Nám taky nikdo do toho nekecá (zatím). Dítě ať si vychovává taky podle svého.
No jo no, ale ono je to mozna dobre, protoze az se neco bude dit, vime, kteri padnou prvni ![]()
@PetrVesely píše:
Svatá prostato
chceš mi to nějak vymluvit?
@kacka52 píše:
@PetrVesely Mně to nevadí, normálně své názory obhájím. Spousta chlapů by třeba synovi nikdy nedovolila pořídit panenku, kočárek nebo kuchyňku. To zas v pohodě pořídím klukovi já.
Jasne, jak jinak. Klukovi hlavně né pistolku, ale panenku a kočárek klidně. ![]()
@Duckula píše:
chceš mi to nějak vymluvit?
A víš že ani ne? Můžu si ale myslet svoje viď?
@PetrVesely píše:
A víš že ani ne? Můžu si ale myslet svoje viď?
Samo že můžeš, ae nechápu, proč se tu všeci navážíte do toho, kdo tu zbraň mít nechce, když můžeš mít svůj názor a já taky.
@Duckula píše:
Samo že můžeš, ae nechápu, proč se tu všeci navážíte do toho, kdo tu zbraň mít nechce, když můžeš mít svůj názor a já taky.
To že může mít na zbraň a její vlastnictví někdo jiný názor nepopírám a taky jsem @kacka52 hájil, ale to co jsi napsala ty, je nesmysl, který uráží všechny slušné majitele zbraní a to je už něco naprosto jiného. ![]()
@Duckula píše:
@PetrVesely Jo, já mu radši koupim kočár a panenku, aby třeba jednou uměl pečovat o dítě. Pistole patří do ruky dospělým, ne dětem.
@zuzouš Myslíš si, že všichni u sebe nosí zbraně. Nejsme v Americe, aby to tu vypadalo jako na divokém západě. Neznám nikoho, kdo u sebe nosí denně zbraň. Kromě známých policistů. Takže když se něco bude dít, zbraň na obranu bude mít málokdo. Když se bavíme o náhodné střelbě na ulici, proti zloději doma ji použít lze.