Pláč dítěte při předávání k otci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
14.6.12 22:14

@Barca12345
Taky zvu otce k nám domů a to nemusí být žádný svátek. Prostě jen tak - byli jsme měsíc v lázních, zvala jsem ho, ať za dětmi jezdí co nejčastěji. Venku je hnusně a doma mají víc hraček, tak ho pozvu, ať přijde za děmi k nám atd… Vánoční dopoledne ho pozvu k nám domů ke stromečku. Nechápu, proč by měl být ochuzen o to nejkrásnější s dětmi. Hlavně ony jsou z toho taky nadšené. Dělám to kvůli nim. Nechci, aby někdy brečely, že „musí k tátovi“. :? A to příčiny našeho rozchodu byly dost drsné. Kdo zná můj příběh, ten ví… Dlouho trvalo, než jsem přesvědčila dceru, že ji tatínek bít nebude, že do ní kopat nebude, že jí neublíží atd… Ona byla svědkem posledního incidentu, kdy jsem skončila na pohotovosti s rozbitou hlavou, ona to se mnou prožívala, když nás vyhodil na noc na ulici… a věř, že bylo hodně těžké dceři vysvětlit, že nic z těch špatných věcí se jí netýkalo a že všechno to bylo jen mezi mnou a tátou… Hlavní je nemluvit o tátovi špatně. Naopak!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.6.12 22:18
@lulje píše:
@Barca12345
Taky zvu otce k nám domů a to nemusí být žádný svátek. Prostě jen tak - byli jsme měsíc v lázních, zvala jsem ho, ať za dětmi jezdí co nejčastěji. Venku je hnusně a doma mají víc hraček, tak ho pozvu, ať přijde za děmi k nám atd… Vánoční dopoledne ho pozvu k nám domů ke stromečku. Nechápu, proč by měl být ochuzen o to nejkrásnější s dětmi. Hlavně ony jsou z toho taky nadšené. Dělám to kvůli nim. Nechci, aby někdy brečely, že „musí k tátovi“. :? A to příčiny našeho rozchodu byly dost drsné. Kdo zná můj příběh, ten ví… Dlouho trvalo, než jsem přesvědčila dceru, že ji tatínek bít nebude, že do ní kopat nebude, že jí neublíží atd… Ona byla svědkem posledního incidentu, kdy jsem skončila na pohotovosti s rozbitou hlavou, ona to se mnou prožívala, když nás vyhodil na noc na ulici… a věř, že bylo hodně těžké dceři vysvětlit, že nic z těch špatných věcí se jí netýkalo a že všechno to bylo jen mezi mnou a tátou… Hlavní je nemluvit o tátovi špatně. Naopak!!!

Smekam… nejhorsi je potom ale uverit, ze deti jsou s takoym clovekem v bezpeci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
15.6.12 07:02
@lulje píše:
Přeju ti, aby po tom, co zažívá u vás, se nerozhodlo pro život s tátou. :roll: Pokud mu budeš tímto skrytým způsobem bránit v jejich vztahu, tak aby ses později nedivila, když se syn rozhodne sám pro život s otcem. Je to kruté, ale praxí ověřené. Čím víc matky brání dětem ve styku s otcem, tím víc se jim to později vymstí. Bohužel pro ně. Jen ho pěkně nech, ať tatínka vídá co nejvíc, ať ho sám pozná… Aby to jinak nedopadlo tak, že tě v pubertě nařkne z toho, že jsi mu bránila utvořit si pěkný vztah s otcem, a nechtěl to napravovat :nevim:

děkuji…no chtěl to tak i otec vídat ho co 14 sobota nedele, tak vyvracet mu to nebudu, on porád pracuje a i pro urednici bylo tezke vytvorit dny kdy ho bude mit…nikdy sam od sebe nenapise ze ho treba chce vzit do zoo a tak já mu v tom nebráním to je to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
15.6.12 07:05
@lulje píše:
@Barca12345

no tak to teda koukám jaká jsi silná já bych to nezvládla a ted a koukam ze ho otci vubec dáváš…já teda před synem špatne nemluvím o otci to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
15.6.12 08:44
@Gzuza píše:
děkuji…no chtěl to tak i otec vídat ho co 14 sobota nedele, tak vyvracet mu to nebudu, on porád pracuje a i pro urednici bylo tezke vytvorit dny kdy ho bude mit…nikdy sam od sebe nenapise ze ho treba chce vzit do zoo a tak já mu v tom nebráním to je to :(

tak pouze 1× za 14dní to je hodně dlouhý interval pro malé děti. To si vůbec nedovede nějak uchopit, může mít pocit, že maminku opouští navždy a proto pláče. Lepší je sice kratší návštěva nebo pobyt ale v kratším intervalu, častěji. Pravidelně nějaký všední den by se nedal najít třeba jenom návštěva, později vyzvedávání ze školky? Pro větší děti, které sice neumluví, ale rádi si prohlížejí, se osvědčuje kalendář, kde mají k tomu dni nějaký symbol, fotku nebo obrázek otce. Mohou si pak odškrtávat dny a být tak na návštěvu připravené i se těšit.
Některé děti na systém/nesystém otec se může objevit kdykoliv, reagují velmi dobře, mají radost, že jsou s tatínkem. Některé děti naopak potřebují rituální pravidelnost, vytváří jim náhradní jistotu po rozpadu rodiny. OSPOD vám nedoporučil konzultaci v rodinné poradně? Při problémech s předáním se toto vyplácí…

• Citovat
  • Upravit
498
15.6.12 13:57
@stazinka09 píše:
tak pouze 1× za 14dní to je hodně dlouhý interval pro malé děti. To si vůbec nedovede nějak uchopit, může mít pocit, že maminku opouští navždy a proto pláče. Lepší je sice kratší návštěva nebo pobyt ale v kratším intervalu, častěji. Pravidelně nějaký všední den by se nedal najít třeba jenom návštěva, později vyzvedávání ze školky? Pro větší děti, které sice neumluví, ale rádi si prohlížejí, se osvědčuje kalendář, kde mají k tomu dni nějaký symbol, fotku nebo obrázek otce. Mohou si pak odškrtávat dny a být tak na návštěvu připravené i se těšit.
Některé děti na systém/nesystém otec se může objevit kdykoliv, reagují velmi dobře, mají radost, že jsou s tatínkem. Některé děti naopak potřebují rituální pravidelnost, vytváří jim náhradní jistotu po rozpadu rodiny. OSPOD vám nedoporučil konzultaci v rodinné poradně? Při problémech s předáním se toto vyplácí…

No chtěl to tak i otec je na tom to že on je stale v praci a TED VÁM ŘEKNU KDYŽ MU NABÍDLA PANI SOC. PRACOVNICE AT TREBA JEDE ZA SYNEM NA 2 HODKY TAK REKL ZE NA TO NEMÁ PENÍZE ABY JEZDIL TAK DLOUHOU CESTU ZA MALYM…BYDLI DAL OD NAS TO JE TO…NO MUSIM SE OBRNIT TRPELIVOSTI…NEVIM SAMA JAK TO MAM DELAT..KDYZ MU HO CHCI DAT TAK NEMUZE ON A KDYZ NEMUZU ZAS JA, ZE MI TO NEVYHOVUJE TAK JE HNED ZLE…jESTE JE TO DLOUHO NEZ BUDE CHODIT DO SKOLKY TO PAK BUDE UPLNE JINE…NECHCE JÁ HO NUTIT NEMUZU!!!JENZE PAK DELA ZE ME TU NEJVETSI KRAVU, KTERA MU NECHCE DÁT SYNA :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
17.6.12 23:40

Gzuzo, tak to máte hodně blbé, že bydlíte daleko od sebe. Je fakt, že ten interval 1× za 14 dní je strašně dlouhý. Vůbec si nedovedu představit, jak to dítě bude reagovat. To musí být hrůza a už se vůbec nedivím, že reguje tak, jak reaguje. Moje děti vídají tátu 2× do týdne (úterý a čtvrtek) a pak 2 víkendy v měsíci od pátku do neděle. Někdy častěji, nekdy méně často…záleží na domluvě. Ale třeba to u vás dopadne tak, že se ten vztah mezi otcem a synem ani neutvoří a vazby se samy zpřetrhají po čase. Znám taky případ, kdy to prostě otce přestalo po čase bavit a dítě přestal navštěvovat úplně.
Moc moc a moc vám přeju, ať to dopadne co nejlíp. Hlavně pro malého. Buď ať se mu táta věnuje, nebo ať mu zmizí ze života. Takové tatínky, kteří se objeví 1× do roka a diví se, že je dítě odmítá, takové pravdu miluju :cert: Tak ať to ty i malý zvládáte co nejlíp. Snad bude brzy líp :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
18.6.12 06:12
@lulje píše:
Gzuzo, tak to máte hodně blbé, že bydlíte daleko od sebe. Je fakt, že ten interval 1× za 14 dní je strašně dlouhý. Vůbec si nedovedu představit, jak to dítě bude reagovat. To musí být hrůza a už se vůbec nedivím, že reguje tak, jak reaguje. Moje děti vídají tátu 2× do týdne (úterý a čtvrtek) a pak 2 víkendy v měsíci od pátku do neděle. Někdy častěji, nekdy méně často…záleží na domluvě. Ale třeba to u vás dopadne tak, že se ten vztah mezi otcem a synem ani neutvoří a vazby se samy zpřetrhají po čase. Znám taky případ, kdy to prostě otce přestalo po čase bavit a dítě přestal navštěvovat úplně.
Moc moc a moc vám přeju, ať to dopadne co nejlíp. Hlavně pro malého. Buď ať se mu táta věnuje, nebo ať mu zmizí ze života. Takové tatínky, kteří se objeví 1× do roka a diví se, že je dítě odmítá, takové pravdu miluju :cert: Tak ať to ty i malý zvládáte co nejlíp. Snad bude brzy líp :hug: :hug: :hug:

děkuji mockrat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
18.6.12 17:48

Já bych těla reagovat jen na ty křtiny. Myslím že je to vyjímečný den dítěte který se každý rok neopakuje tím pádem bych já osobně tanínka pozvala na ten obřad a i možná na oslavu ale to už je trochu indivuduálnější ale obřad si určitě udělat sám se synem memůže jako další den. To je samí jako první den ve škole, náky úspěch ve škole, svatba a další. Jednorázové akce na kterých by měli být oba rodiče když chtějí nebo mají zájem.
Určitě bych mu to řekla a ať udělá jak myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
19.6.12 11:34
@jaaajaa píše:
Já bych těla reagovat jen na ty křtiny. Myslím že je to vyjímečný den dítěte který se každý rok neopakuje tím pádem bych já osobně tanínka pozvala na ten obřad a i možná na oslavu ale to už je trochu indivuduálnější ale obřad si určitě udělat sám se synem memůže jako další den. To je samí jako první den ve škole, náky úspěch ve škole, svatba a další. Jednorázové akce na kterých by měli být oba rodiče když chtějí nebo mají zájem.
Určitě bych mu to řekla a ať udělá jak myslí.

Jo jo ja mu to oznamila a rekla ze na obrad prijit muze ale na oslavu bohužel ne…fyzicky napadl moji rodinu a to je duvod proc ho tam nechci pozývat…takze tak! Jasě tak jako škola a školka svatba to je jasné to bych mu dopřála ale to je daleko jeste :) A teda nakonec mi rekl ze nedorazi proc?to uz nerekl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
19.6.12 12:46

@Gzuza
pozvala jsi ho? Pozvala, to je dobře. Dál už je to jeho soutěž, nepátrej, neužírej se. Užijte si křtiny i pěknou oslavu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
498
20.6.12 11:53
@stazinka09 píše:
@Gzuza
pozvala jsi ho? Pozvala, to je dobře. Dál už je to jeho soutěž, nepátrej, neužírej se. Užijte si křtiny i pěknou oslavu :kytka:

Jojo pozvala nakonec je to jeho smůla když odmítnul…no synáček bude fešák koupila jsem mu sako s košilí a vestou no bude kořen :))) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
20.6.12 22:32
@Gzuza píše:
Jojo pozvala nakonec je to jeho smůla když odmítnul…no synáček bude fešák koupila jsem mu sako s košilí a vestou no bude kořen :))) :kytka:

Tak si to užijte!!! Já vzpomínám na křty svých dětí jako na opravdu nejkrásnější dny svého života. Tak ať to máš stejné! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
21.6.12 10:28
@lulje píše:
Tak si to užijte!!! Já vzpomínám na křty svých dětí jako na opravdu nejkrásnější dny svého života. Tak ať to máš stejné! :hug:

Děkujííí :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.16 13:50

Prosím o radu, mám rok a půl staré dítko. S otcem jsme žili ve společné domácnosti jen chvíli, musela jsem z vážných důvodů od něj s tehdy ještě miminkem odejít. Teď má stanoveno, že si dítě může brát sám několikrát v týdnu, zprvu jsme kontakty měli stanovené společně, aby si dítě na otce zvyklo. To, že dítko plakalo, když si ho otec zprvu sám odvážel bych pochopila, jenže se to nelepší, nyní pláče sotva otce vidí. Je to hysterický pláč, odmítá nastoupit, odmítá se nechat otcem odnést. Není to ani tím, že jsem u předání já, děje se to, i když ho předává otci někdo jiný. S kýmkoliv jiným v pohodě odejde, není žádný problém. Nevím, proč to tak je, trápí mě to a trápí mě, že dítě trpí. S otcem není žádná domluva. Co mám dělat, co byste dělali na mém místě?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová