Pláče ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
4.9.22 09:12

@Aduš8 už dávno jsou běžné míchané třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.9.22 09:14
@Soher píše:
A nepřemýšlela jsi nad tím, udělat si řidičák? Když nebudeš odkázaná na veřejnou, tak pak bude snažší najít jinou lepší školu a hlavně práci s normálním platem…

To je dobrý nápad, ale platit druhé auto není žádná levna sranda a řidičák neuděláš za měsíc, navíc s její pracovní dobou.

Ja platím 3300 za roční salinkartu po Brně. To do auta vraziš při dnešních cenách za 2 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.9.22 09:17
@Soher píše:
A nepřemýšlela jsi nad tím, udělat si řidičák? Když nebudeš odkázaná na veřejnou, tak pak bude snažší najít jinou lepší školu a hlavně práci s normálním platem…

Při dnešních cenách benzínu se nevyplatí jezdit autem do práce z Horní Dolní a zpět v jedné osobě. Zvlášť, když bojují s financemi.
Všichni od nás z práce, co dojíždí autem, pocítili zdražení benzínu. I můj muž, který taky pracuje mimo a auto používá. Holky v práci jezdí ve více lidech v jednom autě a muž, když vyjdou směny, tak taky někoho na trase bere nebo čeká. Ale my všichni to nějak uneseme.

Nicméně souhlas, že ŘP by jí mohlo otevřít další možnosti, někde mohou mít služební vozy. Laborantky taky sváží vzorky od lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
@Soher píše:
Na mě to spíš působí tak, že neumíš číst ty. A evidentně ani po sobě..

A máš něco, čím bys své tvrzení podlozila, nebo je to prostě takovej dojem? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681

@Pears206 Zkusím to zjistit, u nás tedy moc možností není a nevím, jestli dojíždění třeba hodinu autobusem do školky opět nezhorší situaci. Já si hledala práci rok, našla jsem jen ty brigády a práci na HPP až teď. A to jsem hledala napříč obory. Ale nemám velký akční rádius. Fakt byl masakr něco vůbec najít tak, abych zvládala odvést a vyzvednout a zároveň jsme neměli finanční nouzi.
Jako já bych do bytu šla, manžel jen přes jeho mrtvolu. :mrgreen: Takže asi takhle. Zase je fajn, že máme trochu vlastního ovoce a zeleniny, i když já jsem názoru, že mi to nestojí za ta omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
4.9.22 09:18
@Platanka píše:
Moje děti šly do státní školky (24 dětí ve třídě) ve třech letech a dvou týdnech, v za týden třech letech a ve dvou letech a pěti měsících. Všem se tam líbilo, nikdo nikdy neplakal ani neříkal, že tam nechce. To, co se u vás děje, běžné není. Nicméně pokud opravdu neexistuje vůbec žádný způsob, pak si dítě jistě zvykne, co už.
Pokusila bych se ale najít jakýkoli způsob, jak tu školku zkrátit aspoň do oběda.

Ono hodně záleží na vychovatelkách. Naše byly super, ale když zaskakovaly čarodějnice z jiného oddělení, bylo to peklo. Báli jsme se i zeptat, jestli můžeme na záchod, brečeli jsme. Cpala nás hnusným jogurtem až jsme zvraceli a některé děti zavírala do kumbálu. Taky jsem se tam počůrala a to mi bylo 5 a podle mé matky úplně geniální a bez plenek od roku.
Je pravda, že za socíku byla mateřská jen půl roku, ale prarodiče byli v důchodu, tak se nejdříve o mě starali doma, potom, co jsem ve 4 letech šla do školky, tak mě vyzvedávali kolem druhé hodiny.
V družině jsem potom byla každý druhý týden do 16:00, prarodiče onemocněli, máma pracovala na směny a otec nemohl z banky dřív a bylo to nekonečné, poslední dítě odešlo v 15:00, družinářka mi nadávala. Od druhé třídy jsem raději chodila domů sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
4.9.22 09:21

Můj starší syn nastoupil do školky od února a až do června jsme ho vyzvedávali během dopoledne, cca v 10. Choval se podobně, ze začátku plakal a potom nejedl, nepil, nemluvil, nakreslil, prostě nic. Od září už chodil v pohodě normálně do školky, opravdu potřeboval dozrát. Nástup do školy byl taky drama, špatně tyhle změny snáší a zvykání je nadlouho.
Doba je teď naprd a do práce asi chodit musíš, já to chápu, ale ve školce od rána do 16:15, to je fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
4.9.22 09:22

Jinak já ŘP mám, ale neřídím že zdravotních důvodů - blbě vidím i slyším a nevěřím si kvůli tomu v provozu. Jsem často zmatená. Zvládnu z Horních Kotěhůlek do Dolních Kotěhůlek mimo špičku, ale na víc si netroufám.
A auto má manžel. Dvě stejně neutáhnem.

Příspěvek upraven 04.09.22 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
4.9.22 09:22

Nemám čas číst diskuzi, ale chci napsat, že dělat soudy po dvou dnech školky je fakt blbost. Představ si jakéhokoliv dospěláka, který je uvrhnutý do něčeho naprosto neznámého, taky nebude cítit komfortně. Co teprve takhle malé dítě, jak na to může být připravené?

Nejsi první a ani poslední rodič, který tímhle prochází. A nikdo nechceme zažívat, že naše dítě je smutné.

Co s tím? Zvážit, co jde udělat. Pracovat musíš, penízky potřebujete, takže je potřeba hledat cestu, jak zpříjemnit adaptaci ve školce.

Mně nejvíc pomohlo začít u sebe. Dítě strašně vycítí tvoji nejistotu. Ty mu musíš dodat pocit, že školka je bezpečné místo.

Povídejte si o tom, popisuj mu, co a jak tam probíhá, krok za krokem. Šatnička, přivítání, svačinka, procházka… Ať to pro něj není neznámé.

Ráno nenatahuj loučení, přesvědči ho, kdy přijdeš, dejte se pusinku, s úsměvem odejdi. Někomu třeba pomáhá namalovat sobě i dítěti na ruku obrázek, že na sebe budou během dne myslet.

Adaptace trvá minimálně dva týdny, zatím bych fakt nedělala soudy. Jen bych se bála toho nechávání do 16:15 ve školce, na to mi přijde opravdu brzy a hledala bych nějakou cestu, jak dítě brát po obědě. Pokud nemůže babička, tak aspoň dočasně třeba hlídací paní, minimálně než si zvykne.

Taky si zkus najít někoho ze třídy, s kým se můžete stýkat i mimo školku, na koho by se tam malý mohl těšit.

• Citovat
  • Upravit
14376
4.9.22 09:25

@debra.morgan no, jak kde. Já znám větší množství školek, kde míchané třídy nejsou. A i tak by se musel změnit úplně celý přístup. I když začne třeba jen 10 nových dětí, nemají šanci dvě učitelky tohle zvládnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.9.22 09:33
@Aduš8 píše:
@debra.morgan no, jak kde. Já znám větší množství školek, kde míchané třídy nejsou. A i tak by se musel změnit úplně celý přístup. I když začne třeba jen 10 nových dětí, nemají šanci dvě učitelky tohle zvládnout

Ja upřímně netuším proč i tom se mnou chceš diskutovat, když už jsem hned psala, že to reálné není :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.9.22 09:34

@Aduš8 U nás jsou předškolní třídy zvlášť doplněné dětmi o rok mladšími. Třídy tříletých taky zvlášť, třídy pro dvouleté děti jen někde.
Jsem za to ráda, nechtěla bych dítě dát do třídy, kde budou děti ve věku od 3 do 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.22 09:47

Ty smíšené třídy. Záleží na ředitelce.
Když jsem u nás dávala 9 let zpět nejstarší do školky. Tehdy byla výměna ředitelek. Původní odešla do důchodu. A nová řekla, že smíšené třídy nechce. Takže po 17r. je utla a rozdělila třídy na malé a předškoláky. Předškoláky doplňuje vždy pár dětí ve třídě, které budou od září předškoláci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.9.22 09:59

Ty smíšené třídy mi přijdou fajn pro ty menší děti. Nenastupuje celá třída nováčků na 1-2 učitelky, starší táhnou mladší.
Na druhou stranu pro starší děti to může být opruz, ne každá učitelka zvládne uzpůsobit program věkové smíšenému kolektivu, maminky předškoláků ze smíšených tříd si častěji stěžují na nedostatečnou předškolní přípravu, která je odflaknuta právě na úkor péče o malochy.

Mě vyhovoval systém v naší školce: do osmi všichni v jedné třídě, dopoledne třídy a program dle věku, venku na zahradě všichni spolu, po spaní všichni v jedné třídě a volná hra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42016
4.9.22 10:06
@Pears206 píše:
Při dnešních cenách benzínu se nevyplatí jezdit autem do práce z Horní Dolní a zpět v jedné osobě. Zvlášť, když bojují s financemi.
Všichni od nás z práce, co dojíždí autem, pocítili zdražení benzínu. I můj muž, který taky pracuje mimo a auto používá. Holky v práci jezdí ve více lidech v jednom autě a muž, když vyjdou směny, tak taky někoho na trase bere nebo čeká. Ale my všichni to nějak uneseme.Nicméně souhlas, že ŘP by jí mohlo otevřít další možnosti, někde mohou mít služební vozy. Laborantky taky sváží vzorky od lékařů.

To dělá většinou řidič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin