Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Potřebovala bych poradit s platbou v cizině. Mám zkušenosti jen s českými eshopy, pay pal, pay sec apod. jdou mimo mě. (Raději, jinak bych utrácela ještě víc
) A teď by manžel potřeboval něco z tohoto obchodu.
Když se proklikám k placení, nabízí mi to jen výběr z platebních karet - musí to být nějaká speciální? A je to opravdu bezpečné?
Jestli je to opravdu bezpečné nevím, já pro jistotu pro placení na cizích eshopech používám virtuální kartu, kde se dá vždy nastavit částka pouze pro konkrétní platbu. Nádherně udělanou ji má třeba Cetelem.
V cizině je tohle placení běžné, ale jak píše jani tak je asi lepší mít nějaký zvláštní účet nebo kartu na tohle. třeba ten pay pal, to je něco kam si převedeš určitou částku a tu pak pošleš jim. ale taky uplně nevím, jak se to konkrétně provádí.
jinak u tý karty musíš mít vepředu čísla, a pak zdruhé strany je kod. ale taky ne všechny karty tohle umožnují.
Ja platim v cizine prez paypal ale ta registrace karty byla asi na tyden. chodi ti tam hesla atd ktere musis vyplnit jestli ti to funguje. Ale pak uz pohoda
Nakupujeme tu manželovi pracovní oblečení, klasicky kartou, buď VISA nebo MASTERCARD. Jsou obě embosované, ale mám dojem, že je tam možno platit i obyč neembosovanou MAESTRO. Zatím nebyl nikdy problém. Jsou to solidní obchodníci a zboží je za tu cenu kvalitní.
Mám zřízený PayPal.
Měla jsem obavy, takže mám ke kartě zrušené klasické internetové platby - při ztrátě karty velkej problém
. Rozhodně to nedoporučuju, protože jdou ty platby automaticky, jen se opíše číslo zezadu bez nutnosti pinu a jakékoliv registrace a kontroly hesel.
Paypal právě díky zadávání hesel by měl být v pohodě.
Platím tak především na ebay apod, tam je to dokonce nutností.
Díky za reakce. Tady v tom obchodě se ale formou PayPal asi platit nedá. Ale jestli jsou solidní, tak snad problém nebude ![]()
Taky jsem již párkrát platila kartou Visa v zahraničních e-shopech a nikdy nebyl problém, myslím, že se není čeho obávat ![]()