Placení v rodině - poradíte?

14335
23.5.11 17:57

Placení v rodině - poradíte??

Ahojte holky, jadná se o menší spor, tak bych chtěla znát váš názor nebo spíš nějak se nevyznám v zákonech..
Náš táta žije v rodinném domě, který opravujem, ale žije tam jako celý život - hospodaří, nakupuje si jídlo, platí si elektriku atd a teď trochu o co jde..
Jak se platí daň z nemonivotsti?, Platí se to pozpátku nebo dopředu??Dům je už náš převeden.
Volal mi, že mu přišla daň 1400, že mu ji máme zaplatit.. Neni to nějaký spor to ne, ale zajímalo by mě, jak to vidíte, protože můj mi řekl, že mu nic platit nebude, že tam rok bydlet nebudem, když tam přijedem, tak vlastně vařím i mu, jakože opravdujem celý barák, takže musím navařit dělníkům a i mu dám.. Že mi platíme na bytě taky všechno, když tady bydlíme a žijem a taky mu táta nic neplatí, i když je to jeho - táty…
Tak to chlapama.. kdo je v právu, asi bude jedna strana nafouklá, ale trochu souhlasím s mojím, že vlastně táta tam rok bude žít, jíst :mrgreen: my platíme svoje na bytě..Aby pak jsme mu nemuseli platit ještě elektriku atd. :think:
Náš táta je trochu na peníze :oops: trošičku takový… a taky si už dávám pozor..
Ještě jsem chtěla.. vůbec tam nebydlíme, máme to převedené dva měsíce a mojeho to jako namíchlo, že to táta chce, že vlastně opravujem celý barák i mu - bude bydlet ve spodu, že jako prostě, žil, žije a bude žít, zatím sám na baráku, tak proč by mu něco platil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
23.5.11 17:59

N o jestli je dům psaný na vás, je to vaše povinost uhradit daň. Platí se daň na rok 2011. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
23.5.11 18:00

kvaček,

nechápu, proč daň přišla otci,když dům je převeden na vás? Ta daň měla přijít rovnou vám. Otec není majitel nemovitosti, tak není povinnen odvádět daň, přece :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.5.11 18:00

no já vím, ale z toho morálního hlediska, prostě jsme zůstali v šoku??
Máme to dva měsíce a už chce hned peníze, kdy se vlastně nají zadarmo, nežijem tam, nebydíme, opravdujem i mu…
Takto já se do toho nemíchám, řekla jsem, nech si to domluví chlapy, protože to stejně platí můj a já se s ním hádat nebudu.. ale bude to zajimavé.. protože nám táta vyjedl zásoby pro dělníky :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.05.11 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
23.5.11 18:01
kvaček píše:
Ahojte holky, jadná se o menší spor, tak bych chtěla znát váš názor nebo spíš nějak se nevyznám v zákonech..
Náš táta žije v rodinném domě, který opravujem, ale žije tam jako celý život - hospodaří, nakupuje si jídlo, platí si elektriku atd a teď trochu o co jde..
Jak se platí daň z nemonivotsti?, Platí se to pozpátku nebo dopředu??Dům je už náš převeden.
Volal mi, že mu přišla daň 1400, že mu ji máme zaplatit.. Neni to nějaký spor to ne, ale zajímalo by mě, jak to vidíte, protože můj mi řekl, že mu nic platit nebude, že tam rok bydlet nebudem, když tam přijedem, tak vlastně vařím i mu, jakože opravdujem celý barák, takže musím navařit dělníkům a i mu dám.. Že mi platíme na bytě taky všechno, když tady bydlíme a žijem a taky mu táta nic neplatí, i když je to jeho - táty…
Tak to chlapama.. kdo je v právu, asi bude jedna strana nafouklá, ale trochu souhlasím s mojím, že vlastně táta tam rok bude žít, jíst :mrgreen: my platíme svoje na bytě..Aby pak jsme mu nemuseli platit ještě elektriku atd. :think:
Náš táta je trochu na peníze :oops: trošičku takový… a taky si už dávám pozor..
Ještě jsem chtěla.. vůbec tam nebydlíme, máme to převedené dva měsíce a mojeho to jako namíchlo, že to táta chce, že vlastně opravujem celý barák i mu - bude bydlet ve spodu, že jako prostě, žil, žije a bude žít, zatím sám na baráku, tak proč by mu něco platil

A co takhle každý půlku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.5.11 18:05

no to bude řešení :nevim: Jde o to, že žijem na bytě a ten patří tátovi, a prostě i my jsme celou dobu prostě platily– bydlíme tady, žijem, platíme, jak dan, běžně elektrika atd. domovní daň, prostě všechno..
Já se v těchto věcech nevyznám, moc nesleduju zákony, ale asi si dokážete představit dva kohouty, jak si chání své :mrgreen: oba šetřílci

Příspěvek upraven 23.05.11 v 18:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
23.5.11 18:10
kvaček píše:
no to bude řešení :nevim: Jde o to, že žijem na bytě a ten patří tátovi, a prostě i my jsme celou dobu prostě platily– bydlíme tady, žijem, platíme, jak dan, běžně elektrika atd. domovní daň, prostě všechno..
Já se v těchto věcech nevyznám, moc nesleduju zákony, ale asi si dokážete představit dva kohouty, jak si chání své :mrgreen: oba šetřílci

Tak právě proto, ze zákona to máte platit celé vy..Ale táta by ze slušnosti, že ho krmíte ( i když moc nechápu jak, když tam nebydlíte) tak by vám měl dát půlku. Ale nemusí. Penále když tak budou chtít po vás.A on vám ten barák dal nebo prodal? Jestli prodal, tak ať přidá. Jestli dal, tak bych to neřešila a zaplatila.

Příspěvek upraven 23.05.11 v 18:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.5.11 18:10

Ptala si se kdo je v právu, v právu je tvůj otec. Dům je Váš, takže i daň je Vaše. Když nebude uhrazena, bude to Váš dluh. Co se týče morálního hlediska, řekla bych, že je trochu nefér otci nabídnout jídlo a vzápětí mu to vyčíst, že si ho vzal. To samé s opravou.. takže tak :mavam: A určitě se na mě nezlob ,píšu to jak to vidím.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.5.11 18:11

dojíždíme tak obden makat a vozím si tam obědy navařené dělníkům a nám.. nenabídla, vzal si sám, vypil nám balík kofol, a snědl zásoby :mrgreen:
Oběd si sám řekl.. ale toto neřeším, jenom že jste se zeptaly nebo napsaly, že mu nejdříve nabídnu, protože už řeším, jak mu říct, že prostě mu vařit nebudu.. už se mi stalo, že dělníkům pochybělo a on má partnerku netrpí nouzí

Příspěvek upraven 23.05.11 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.5.11 18:12

Tak teď jsem ji platila. Píší tam „Na rok 2011 vám byla vyměřena daň…splatná do 31.5.2011.“ Tam nad tou složenkou je to napsaný, ať vám ji otec ukáže.
Od kdy jste vlastníky toho domu? Jestli od minulého roku, měli jste do konce ledna podat daňové přiznání. Jestli až letos, daň je správně tento rok psána na otce. Do konce ledna 2012 musíte podat přiznání na finančák a už to bude chodit na vás. Čistě dle zákona, je daň psaná na otce a pohledávka je tedy jeho, musí platit on. Morálně ale bych to zaplatila, když vlastním nemovitost a je to takhle v rodině. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.5.11 18:13

dva měsíce jsme majitele, proto to i mojého trochu namíchlo, že hned chce platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.5.11 18:13
Babe007 píše:
kvaček píše:

Tak právě proto, ze zákona to máte platit celé vy..Ale táta by ze slušnosti, že ho krmíte ( i když moc nechápu jak, když tam nebydlíte) tak by vám měl dát půlku. Ale nemusí. Penále když tak budou chtít po vás.A on vám ten barák dal nebo prodal? Jestli prodal, tak ať přidá. Jestli dal, tak bych to neřešila a zaplatila.

Penále po nich chtít nebudou, když je daň vyměřena otci 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
23.5.11 18:15
Gina108 píše:
Babe007 píše:
kvaček píše:

Penále po nich chtít nebudou, když je daň vyměřena otci 8-)

No pokud je to tak, jak říkáš, tak bych to nechala na otci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.5.11 18:15
kvaček píše:
dojíždíme tak obden makat a vozím si tam obědy navařené dělníkům a nám.. nenabídla, vzal si sám, vypil nám balík kofol, a snědl zásoby :mrgreen:
Oběd si sám řekl.. ale toto neřeším, jenom že jste se zeptaly nebo napsaly, že mu nejdříve nabídnu, protože už řeším, jak mu říct, že prostě mu vařit nebudu.. už se mi stalo, že dělníkům pochybělo a on má partnerku netrpí nouzí

V tom případě se omlouvám, v tom případě z plna hrdla, nejlépe aby to slyšela i paní táty a sousedí vysvětlit otci, že to jídlo není pro něj, ale pro dělníky, že nemáte na to živit další krk. Co se týče té daně, šla bych za otcem, jestli by byl tak vstřícní a vzhledem k tomu, že tam žije Ti půlku nepřispěl ( opravdu to není jeho povinnost) a doufala bych, že bude solidární a přispěje :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.5.11 18:16

Ok holky, jenom jsem chtěla vědět, jestli se to platí pozpátku či jak..
Osobně mě to taky štve, protože vím, že když tam pojedem, tak opravdu mu nandám jídla i mu, i když vlastně vařím dělníkům a ne mu, takže asi to uděláme tak, že opravdu to co každý ..
Zaplatíme.. ale jídlo si musí kupovat každý, takže mu vařit nebudu - má sovji partnerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová