Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Plank krátce po porodu je velká blbost, ale ať si každá cvičí po svém ![]()
@lucenka píše:
vždyť paní nemá ještě za sebou ani šestinedělíTo se má posilovat pánevní dno. Po šestinedělí lehce šikmé břišní svaly a teprve tak 3 měsíce po porodu zbytek břicha.
Přesně tohle jsem sem chtěla napsat
Pokud má paní diastázu, tak dobře jí tak ![]()
Pani uz cvicila pri seskoku z porodniho luzka
pise to ve vsech diskuzich ![]()
@Šárka91 bocni plank se dela jak? Podpirat se na jedne ruce a bokem k zemi?
Prosim ty, ktere nemaji zajem, necht prominou - a proste se neucastni. Dovolte mi pripomenout fakt, ze rozdily ve fyzicke kondici maminek jsou ohromne, jedna ubehne bez jakychkoli problemu v 7. mesici maraton, jina se zadycha ledva vyjde schody.
K zalozeni vlakna me vedla uprimna snaha priblizit dobry cvik tem, ktere zajem maji. Ostatni nenutim.
Ano, je i Pilates, joga atd. Jiste jaky dobre - jen vam nestaci 3 min denne a mnohe mate malo casu.
Bude mi potesenim, kdyz se nekdo zapoji a pomuze mu to.
@ne-snazilka píše:
@Šárka91 bocni plank se dela jak? Podpirat se na jedne ruce a bokem k zemi?
Ano je to tak. Na youtube heslo side plank
@Otakar Z.
dík za inspiraci, jsem na 4vteřinách
, to jsem byla na tom lépe, když jsem chodila na poporodní cvičení.
Jo rozdíly v kondici jsou obrovské.
@ne-snazilka Přesně tak a já ještě dělala takový cvik, že se tím bokem zvedas, nahoru výdech, dolů nádech, takže posilujes boky.
@Šárka91 diky, to se bude hodit. Mam boky jak vestonicka venuse
@Šárka91 píše:
@ne-snazilka Přesně tak a já ještě dělala takový cvik, že se tím bokem zvedas, nahoru výdech, dolů nádech, takže posilujes boky.
tak to jsem zkoušela, ale já se u toho vždycky svalím na bok
, takže to nevydržím cvičit. To už je pro mě fakt výzva. ![]()
Tak jsme si to vyzkoušeli celá rodina. Rozpětí 18m - 31let
Zajímavé, že deset minut před tím, než jsem narazila na diskuzi, jsme se zrovna o tom cviku bavili.
@Otakar Z. píše:
Prosim ty, ktere nemaji zajem, necht prominou - a proste se neucastni. Dovolte mi pripomenout fakt, ze rozdily ve fyzicke kondici maminek jsou ohromne, jedna ubehne bez jakychkoli problemu v 7. mesici maraton, jina se zadycha ledva vyjde schody.K zalozeni vlakna me vedla uprimna snaha priblizit dobry cvik tem, ktere zajem maji. Ostatni nenutim.
Ano, je i Pilates, joga atd. Jiste jaky dobre - jen vam nestaci 3 min denne a mnohe mate malo casu.
Bude mi potesenim, kdyz se nekdo zapoji a pomuze mu to.
Já tohle chápu a myslím, že to není špatný nápad, ale je dobré tu taky popsat, za jakých podmínek může kdo cvičit. Většina žen má po porodu rozestoupené břišní svaly a pokud o téhle problematice neví a začnou cvičit přímé břišní svaly (tady se taky zapojují), pak si zadělávají na ten problém, že jim zůstane břicho. Takže nejdřív potřebují dostat svalstvo zase k sobě (posilováním šikmých břišních svalů) a pak teprve mohou posilovat ty přímé. Pokud má vaše žena v šestinedělí svaly bez rozestupu, pak je to samozřejmě v pořádku, ale patří spíše mezi vyjímky. Takže bez urážky - opravdu je tu dobré to zmínit. Spousta žen to neví ![]()
@Amys píše:
Já tohle chápu a myslím, že to není špatný nápad, ale je dobré tu taky popsat, za jakých podmínek může kdo cvičit. Většina žen má po porodu rozestoupené břišní svaly a pokud o téhle problematice neví a začnou cvičit přímé břišní svaly (tady se taky zapojují), pak si zadělávají na ten problém, že jim zůstane břicho. Takže nejdřív potřebují dostat svalstvo zase k sobě (posilováním šikmých břišních svalů) a pak teprve mohou posilovat ty přímé. Pokud má vaše žena v šestinedělí svaly bez rozestupu, pak je to samozřejmě v pořádku, ale patří spíše mezi vyjímky. Takže bez urážky - opravdu je tu dobré to zmínit. Spousta žen to neví
díky za konstruktivní příspěvek,
ano, určitě, člověk musí přihlédnout k případným indispozicím - toto je jedna z nich. Takže díky, že jste to zmínila…mě to vlastně ani nenapadlo, doma mám jen jednu ženu
, ta problém nemá, a tak nějak jsem měl pocit že se paní po porodu samy dostatečně hlídají a poznají, kdy je čas.
Přece jen těch, které jsou takhle těsně po porodu tu bude menšina. Každopádně díky.
@Knofletka píše:
Tak jsme si to vyzkoušeli celá rodina. Rozpětí 18m - 31letZajímavé, že deset minut před tím, než jsem narazila na diskuzi, jsme se zrovna o tom cviku bavili.
Společně je to ještě větší psina - když se hecuje maminka, tatínek a dětičky!