Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Určitě jediná životní náplň to není ale cestování si dokážu představit i s prckem. Určitě ne první roky života ale i tak by to šlo jen by to bylo těžší ale zároveň si myslím že pokud se někdo rozhodne mít dítě neznamená ze vše končí a jiný cíle a plány už mít nemůžeale děkuji za názor
A zabezpečení jsme. Přítel má stálou práci a máme vlastní barák takže po téhle stránce máme vše na co si jen vzpomeneme.
Miminko je už na cestě to má taky vše co potřebuje už nachystane
Dítě je na cestě, takže jiná možnost, než se postarat, pro vás není. Z toho, co tady píšeš vyplývá, že jsi ještě takový děťátko naivní, ale to se časem změní. Zatím si to všechno představuješ jako Hurvínek válku, ale on tě život naučí. Hodně štěstí, budeš ho potřebovat.
@Anonymní píše:
Proto je psáno “plánovanou” a jen mě zajímal názor100lidi 100chutí
Podle mě spíš záleží na daném páru takže tahle otázka je dost individuální na řešení ale jen mě zajímalo jak společnost kouká na mladou mámu nic vícnemyslela jsem že to někoho pohorší
Já na ní koukám tak, že se úplně zbláznila a zkazila si krásné mladí starostí o mimino. A taky si vždycky říkám, že musí být hodně omezená když svoje možnosti vyměnila za přebalování plen.
@Anonymní píše:
Určitě jediná životní náplň to není ale cestování si dokážu představit i s prckem. Určitě ne první roky života ale i tak by to šlo jen by to bylo těžší ale zároveň si myslím že pokud se někdo rozhodne mít dítě neznamená ze vše končí a jiný cíle a plány už mít nemůžeale děkuji za názor
A zabezpečení jsme. Přítel má stálou práci a máme vlastní barák takže po téhle stránce máme vše na co si jen vzpomeneme.
Miminko je už na cestě to má taky vše co potřebuje už nachystane
Cestování s dítětem je úplně jiný level a bohužel ne vždy takový, který by se mi líbil. Jestli je dům tvůj tak je to v pořádku, jestli je přítele, tak se zařid tak, abys jednou nezůstala s tím vytouženým dítětem v azyláku.
Mně bylo 22 a to už takovej rozdíl není. Pokud jsi s partnerem už delší dobu, máte kde bydlet, finanční rezervu, v pořádku.
@kve-tinka píše:
Kazda mama si behem materstvi sahne na psychicke i fyzicke dno, tak tomu proste je. Budes nevyspana, dite nemocne a dalsich milion malych veci a se slzou v oku budes vzpominat na to beztarostne obdobi bez neho. Ja jsem tyhle krize lepe rozdychavala ve 25, kdyz uz jsem nemusela byt vsude a zazit vsechno![]()
ted me to ceka znova ve 31 letech.
Neboj, s druhým už to není taková změna, naopak. Držím palce a přeji hodně zdraví. ![]()
Já bych do toho tak brzo nesla, chtěla jsem si udělat vs. Ani jsem v té době neměla touhu po dítěti. Ale každý to má jinak.
No tak když tu holky potřebuji cestovat ve 20 a dítě si pořídit až po 35tce tak prosím. Já měla dceru ve 24 (VŠ hotová dálkově při zaměstnání v MŠ) a teď ve 26 na cestě druhé. A na cestování se s manželem těšíme po 40tce, až nebudeme muset vrážet všechny peníze do stavby baráku a někdo zas bude přebalovat plenky a mít probdělé noci. My se prostě máme ještě na co těšit. Neříká se, nejdřív práce, pak koláče?
Přijde mi to opravdu nesmyslné, když si někdo myslí, že tu energii v mládí musí vložit právě do cestování a pak se trápit s tím, že jim to dítě leze na nervy a že už nemají čas na sebe, protože si na ten svůj čas prostě zvykly. Mě je s malou fajn a manžel zrovna o víkendu říkal, že to bylo naše nejlepší rozhodnutí.
Pokud máte zázemí, proč ne. Dříve to byl normální věk maminek. Já měla děti poměrně dlouho (29, 36) a kdyby to šlo, určitě bych do toho šla dřív. Až budeš mít po třicítce, dítě/děti budou náctileté a vy budete mít ještě spoustu energie a času na to cestování, koníčky a užívání si. Ať to dobře dopadne!
@Naay píše:
No tak když tu holky potřebuji cestovat ve 20 a dítě si pořídit až po 35tce tak prosím. Já měla dceru ve 24 (VŠ hotová dálkově při zaměstnání v MŠ) a teď ve 26 na cestě druhé. A na cestování se s manželem těšíme po 40tce, až nebudeme muset vrážet všechny peníze do stavby baráku a někdo zas bude přebalovat plenky a mít probdělé noci. My se prostě máme ještě na co těšit. Neříká se, nejdřív práce, pak koláče?Přijde mi to opravdu nesmyslné, když si někdo myslí, že tu energii v mládí musí vložit právě do cestování a pak se trápit s tím, že jim to dítě leze na nervy a že už nemají čas na sebe, protože si na ten svůj čas prostě zvykly. Mě je s malou fajn a manžel zrovna o víkendu říkal, že to bylo naše nejlepší rozhodnutí.
Energii v mládí nemusí vrazit do cestování, je i spousta jiných zážitků. Proč se o ně připravit v době, kdy po nich člověk nejvíc touží? Mě zas přijde nesmyslné pořídit si dítě s holým zadkem, přijde mi úplně logické, že člověk bude pracovat, vytvoří si zázemí a pak si pořídí rodinu a to nějakou dobu trvá. Tím zázemím nemyslím, že se nakýbluju k rodičům nebo do baráku k partnerovi a budu se klepat aby si za 2 roky nenašel jinou až zjistí, co péče o dítě obnáší.
Tady všichní píšou jakoby ve 20ti procestovali svět, měli našetřen milion korun, dokonalého partnera a na hraně třicítky spořádaně založili rodinu, samozřejmě všechny mají dům nezatížený hypotékou a jistojistě napsaný na sebe.
@terien píše:
Cestování s dítětem je úplně jiný level a bohužel ne vždy takový, který by se mi líbil. Jestli je dům tvůj tak je to v pořádku, jestli je přítele, tak se zařid tak, abys jednou nezůstala s tím vytouženým dítětem v azyláku.
no vidíš, já s dítětem cestuju víc než před ním. A ano je to jiný level, ale v pozitivním slova smyslu. Bez dítěte by mě nikdy nenapadlo vlízt třeba do fontány s výhledem na Eiffelovku. Přitom to byl naprosto skvělý zážitek. A to, že se ti cestování s dítětem tolik nelíbí, to je spíš o povaze rodiče ![]()
@terien píše:
Energii v mládí nemusí vrazit do cestování, je i spousta jiných zážitků. Proč se o ně připravit v době, kdy po nich člověk nejvíc touží? Mě zas přijde nesmyslné pořídit si dítě s holým zadkem, přijde mi úplně logické, že člověk bude pracovat, vytvoří si zázemí a pak si pořídí rodinu a to nějakou dobu trvá. Tím zázemím nemyslím, že se nakýbluju k rodičům nebo do baráku k partnerovi a budu se klepat aby si za 2 roky nenašel jinou až zjistí, co péče o dítě obnáší.
Pane bože
Čtete celé potom komentuje !
Barák je MŮJ ..(je na mě psány) bydlíme tu jen my 2 a jestli vy máte takovou zkušenost ze vás partner vyhodil neznamená ze se to musí stát všem .. neříkám muže se stát vše ale nechápu tenhle příspěvek
ze jsem naivní dítě ok podle někoho ale tohle ..
@Oplatečka píše:
Tady všichní píšou jakoby ve 20ti procestovali svět, měli našetřen milion korun, dokonalého partnera a na hraně třicítky spořádaně založili rodinu, samozřejmě všechny mají dům nezatížený hypotékou a jistojistě napsaný na sebe.
Dům ne, jenom byt a ten mi stačí. Dům jsme si pořídili až s manželem
svět jsem taky neprocestovala, ale Čechy jo a hodně na kole což s dítětem jde jaksi ztuha. Rodinu jsme nezaložili spořádaně, žili jsme spoustu let na psí knížku a vzali se teprve nedávno, přesto bych nikdy dítě ve 20 neměla. Připravila bych se o spoustu možností a krásných zážitků. Opravdu nebudu čekat do 40 až si budu moct užít výlety podle svého gusta, to už tu taky nemusím být ![]()
@terien píše:
Presne tak, ja treba tu energii mladi vidim jako vyhodu investovat do studia. Rozhodne bych ve dvaceti radeji studovala nebo pracovala v tom, co mne bavi nez menila pliny. A ruku na srdce - co muze ve dvaceti mit vydelano? Kdyz se maturuje v 19? Nic, zbouchnuta tesne po maturite a nakyblovana do pritelova baraku, na ktery ji pri nejlepsi vuli pulku prispeli rodice, kdyz uz se tu kasa, ze pulka je jeji.
No ja bych na zakladatelku bud koukala jako na chuderu, ktera si nedala pozor a nechala se zbouchnout nebo na vycuranou zkatokopku (pokud je pritel ve vate a ma novostavbu).
A dost nechapu co resi, kdyz dite je na ceste. Postarat se bude muset tak jako tak. Je by mne zajimalo kolik je pritelovi. Oni tu peci o mimino si kolikrat panove taky predstavuji jinak nez naivni dvacitka…
@Anonymní píše:
Pane božeČtete celé potom komentuje !
Barák je MŮJ ..(je na mě psány) bydlíme tu jen my 2 a jestli vy máte takovou zkušenost ze vás partner vyhodil neznamená ze se to musí stát všem .. neříkám muže se stát vše ale nechápu tenhle příspěvekze jsem naivní dítě ok podle někoho ale tohle ..
Já jsem ale nereagovala na tebe ![]()