Plánovanou mámou ve 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.19 20:19
@terien píše:
No počkej, tady je každá ve 20 zajištěná, s barákem, rezervou, vzděláním, praxí, zážitkama a s partnerem co se strašně těší, takže no problem :lol:

Tak hlavně že vy všichni tohle máte 😆 😆

• Citovat
  • Upravit
109
14.1.19 20:22

@terien a pak je tady občas nějaká zahořklá, která vidí ve všem jen ten nejhorší scénář a „počkej, ono ti to nevyjde“ těm, kteří se snaží na svém životě opravdu pracovat a jsou šťastní s tím co mají… Nevěřím tomu, že každá mladá maminka = automaticky špatná maminka. A při práci ve školce jsem potkala spoustu dětí a rodičů a přesně tam jsem se rozhodla, že dítě budu mít do 25. Ty děti prostě byly velice často samostatnější, pohodovější. Malému dítěti je taky jedno kolik máte, co vlastníte, kam jedete na dovolenou. Hlavní je přece, že ho milujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 20:30
@Anonymní píše:
Tak hlavně že vy všichni tohle máte 😆 😆

Já jo, ale určitě ne ve 20. Proto jsem si pořídila dítě až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 20:33
@Naay píše:
@terien a pak je tady občas nějaká zahořklá, která vidí ve všem jen ten nejhorší scénář a „počkej, ono ti to nevyjde“ těm, kteří se snaží na svém životě opravdu pracovat a jsou šťastní s tím co mají… Nevěřím tomu, že každá mladá maminka = automaticky špatná maminka. A při práci ve školce jsem potkala spoustu dětí a rodičů a přesně tam jsem se rozhodla, že dítě budu mít do 25. Ty děti prostě byly velice často samostatnější, pohodovější. Malému dítěti je taky jedno kolik máte, co vlastníte, kam jedete na dovolenou. Hlavní je přece, že ho milujete.

Ono to není o tom, že je člověk zahořklý, k tomu nemám jediný důvod. Je to o tom, že už vím kolik práce a starostí to všechno obnáší a jak moc potom člověk potřebuje právě ty věci, které se tady bagatelizují a kterymi ty nezkušené naivní holčičky pohrdají. Jak končí nezodpovědná a neuvážená rozhodnutí, které člověk udělá v nesprávnou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.1.19 20:35
@terien píše:
No počkej, tady je každá ve 20 zajištěná, s barákem, rezervou, vzděláním, praxí, zážitkama a s partnerem co se strašně těší, takže no problem :lol:

tak pohádkářek je tu dost.Nebo naivek.Zanedlouho zakládají zoufalé diskuse, že jí doma nepatří ani špendlík, ten její se „změnil“, už to není pohádka a kopnul ji i s dítětem do…víte kam.Nic neumí a nic nemá.Plus dotaz, zda má nárok na nějaké dávky a kde je nejbližší azylák. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 20:38
@Burj Chalifa píše:
tak pohádkářek je tu dost.Nebo naivek.Zanedlouho zakládají zoufalé diskuse, že jí doma nepatří ani špendlík, ten její se „změnil“, už to není pohádka a kopnul ji i s dítětem do…víte kam.Nic neumí a nic nemá.Plus dotaz, zda má nárok na nějaké dávky a kde je nejbližší azylák. ;)

Jo, to se tady nerado slyší, tady frčí jenom muchláčkově růžový obláček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.1.19 20:50
@terien píše:
Jo, to se tady nerado slyší, tady frčí jenom muchláčkově růžový obláček.

ze kterýho pak následuje pád na hubu a nechumláčkovou realitu.Čím větší blbec, tím větší nabubřelost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.1.19 21:11

@terien já s tím, kolik to obnáší starostí souhlasím. Rozhodně jsem dost často bojovala s tím, že se mé představy o mateřství rozcházely s realitou. A skoro se už nemůžu stýkat s bezdětnými kamarádkami, přesně z tohoto důvodu :) pak mě to mrzí, že mě nechápou :) A otázka je, jestli když se třeba pak někdo X let o miminko snaží a nejde mu to, jestli pak není zklamán ještě víc, tím že je to tak moc vymodlené a nakonec to zas taková idylka není. A k těm chlapům… Jsou i mladí, co to zvládnou a naopak i starší, co zas nezvládnou, že byli sesazeni z trůnu a už se manželka nestará jen o ně a nedejbože, když se musí zapojit :) to už je pak asi hodně o založení toho chlapa a o tom jestli si ta žena umí vybrat to, co jí vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.1.19 21:16
@Naay píše:
@terien já s tím, kolik to obnáší starostí souhlasím. Rozhodně jsem dost často bojovala s tím, že se mé představy o mateřství rozcházely s realitou. A skoro se už nemůžu stýkat s bezdětnými kamarádkami, přesně z tohoto důvodu :) pak mě to mrzí, že mě nechápou :) A otázka je, jestli když se třeba pak někdo X let o miminko snaží a nejde mu to, jestli pak není zklamán ještě víc, tím že je to tak moc vymodlené a nakonec to zas taková idylka není. A k těm chlapům… Jsou i mladí, co to zvládnou a naopak i starší, co zas nezvládnou, že byli sesazeni z trůnu a už se manželka nestará jen o ně a nedejbože, když se musí zapojit :) to už je pak asi hodně o založení toho chlapa a o tom jestli si ta žena umí vybrat to, co jí vyhovuje.

vybrat si můžeš, když máš srovnání.Ve dvaceti letech o tom spíše pochybuji.A z druhé mužské strany,kolik mladíků odpadne, když pozná, co je to mít doma malé dítě.Stačí se tu začíst.Po narození dítěte se změnil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.1.19 21:19

Já jsem před 26 lety udělala totéž. Úplně jsme se na tom nedomluvili, ale žádní mistři v zodpovědnosti jsme taky nebyli. Neměli jsme nic, jen jeden druhého a to miminko. Byly to těžký roky, ale ve finále krásný. Měli jsme štěstí. Tak si říkám, jestli by ten život byl takový, kdybychom pro samou zodpovědnost nejstarší dceru neměli…jestli mě by život na fakultě někam neodvál, jestli by nás oba neopustila zamilovanost dřív, než by byl vhodný čas. Po těch letech s mužem, kterého dodnes miluju, a s dcerami, jejichž dospělost si užívám jako relativně mladá a silná. No, suďte to, když nevíte, jak to dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.1.19 21:32

@Burj Chalifa jasně, srovnání je důležité. Já třeba měla 16-20 jednoho, 21, 22 další a od 23 svého manžela. Někdo by mohl říct, že jsem to střídala, ale já jsem po prvním dlouhém nevyhovujícím vztahu zjistila, co nechci a že je rozchod těžký, ale mnohdy lepší, než myslet, že se něco změní. Pak jsem se ještě dvakrát spálila, ale už jsem věděla, že to ukončit musím, že to budoucnost nemá a u manžela už jsem moc dobře věděla co nechci a taky jsem měla štěstí, že jsem na něj narazila (kdyby nebyl takový, jaký je, tak bych s ním do toho taky nešla) a zrovna on se nezměnil. Vlastně ano. Dospěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.1.19 21:41

@hanka.br. Moc hezky napsané. S manželem se taky do spousty věcí prostě pustíme, ale zas s tím umíme bojovat a překonávat. Možná, kdybych se tu pred rokem ptala, jestli je dobré stavět, mít rok a půl dítě a druhé očekávat, tak si tu všichni klepou na čelo a že se zblazníme a určitě rozvedeme a hele dům brzo hotový, nevolnosti za mnou. A těžké to bylo, je a bude s tím počítáme a s tím se prostě budeme muset vyrovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
14.1.19 21:45

Zdravím, synka jsem porodila, když mi bylo 20. Teď mi bude 25 a před pár měsíci se nám narodila dcerka. Obě děti byly plánované. Neměnila bych ani náhodou :-) Jsem šťastná a spokojená. Manžel je o 14 let starší než já, finančně nás zajisí naprosto bez problému, známe se 8 let, 6let spolu žijeme… SŠjsem měla hotou před prvním těhotenstvím, později jsem si ještě doplnila další školu, praxi nemám - vím, že to bude komplikace, až si budu shánět práci, ale s tím jsem prostě počitala. … Obě děti jsou hodné, ale když byl syn miminko, tak strašně málo spal. Zajímavé je, že v tu dobu jsem o tom nepřemýšlela tak, že jsem se toho nevyspání mohla ušetřit, ale spíš jsem si říkala, jak to můžou zvládat maminy v 35, 40 letech… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77023
14.1.19 21:53
@Hanka1 píše:
To gratuluju, to nefunguje kazdemu viz ted cerstve zalozena diskuse o tchyni, bydlici dole, co je u mladych s miminkem nahoŕe v byte 3× denne. :mrgreen: :pocitac:

tak každý zas nebere tchýni jako nepřítele :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.1.19 22:09
@stinga píše:
tak každý zas nebere tchýni jako nepřítele :think:

To ono kdyz deset let smrdi zadarmo u tchyne v baraku, kde ji nepatri ani klika od dveri, tak se holt musi usmivat, i kdyz jim baba leze do ložnice - to je panečku počteníčko…

mmch ja si to s tchyni vyzkousela nanecisto na par mesicu za bezdetna v 25 letech a vedela jsem, ze to neni nic pro mne, takže svoje mam uz pres deset let splaceny.. :palec: a s tchyni mam bajecny vztah, je to sice babicka s opici laskou, tudiz jeji vnoucata jsou nejkrasnejsi a nejchytrejsi, ale letos ji bude 80, tak ma ma tyto vrtochy i narok :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky