Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1395
9.1.17 12:08

@Jitus.Slavickova @marfra, díky! ;)
@marfra, jo s datem jsem spokojená, jednak se mi líbí, jednak mám ten den narozeniny. :mrgreen: Nabídli mi 12., ale stačilo poznamenat, že 11. mám narozeniny a hned řekli tak tedy 11. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.17 16:06

Ahoj, jsem ráda, že se tu objevily příspěvky z posledních dnů. Tak se třeba najde někdo, kdo mi dokáže odpovědět :)
Taktéž mě čeká sekce v Podolí. Příští pátek mám v první poradnu, předpokládám, že by mi tam mohli sdělit termín a tak, ale já mám ještě spoustu dalších otázek. První jsem rodila normálně, tak mám teď trochu obavy. Zajímá mě hlavně, když partner nechce být u porodu, ale chce pak dítě vidět, tak jestli se za to taky platí. A (možná je to trochu hloupé) jestli mi na sále miminko někdo vyfotí, když tam partner nebude, když si donesu foťák. S největší pravděpodobností nebudu v celkové anestezii. Při registraci jsem podepisovala tu novou smlouvu, co tam teď mají. Psali, že nedílnou součástí je i porodní plán jako přílohách, ale ten mi nedali. To asi pořeším při té první poradně. Mají tam totiž i možnost přiložení dítě k prsu i při sekci. Jdu na císaře kvůli předchozí rekonstrukční operaci, tak si myslím, že mimčo bude v pohodě (samozřejmě stát se může cokoli). Ale třeba malého mi dali jen chvíli pochovat, ale k prsu mi ho nedali a to se narodil přirozeně. Ale nějak jsem to tenkrát neřešila. Trochu si loknul plodové vody, tak ho pak odvezli, tak asi proto. To už je teď jedno :-)
Budu ráda za jakékoliv informace a postřehy, jak to v Podolí chodí při císaři.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.17 17:37

@hankaver termin ti na prvni poradne nereknou. Na prvni poradne se teprve jakoby „tridi“ rodicky a jelikoz budes mit cisare, tak te objednaji k primari se kterym si termin domluvis. V Podoli se rodi 39+0, takze si termin muzes vypocitat uz ted sama ;) Nebo si muzes rict termin i pozdeji, ale driv ne. Chtela jsem o 2 dny driv, kvuli hlidani starsiho syna, a rekl mi, ze driv jak 39+0 to nejde. My jsme neplatili ani za tatinka u porodu. Nechteli po nas nic. A pokud nebude u vas fyzicky na sale, tak taky urcite platit nebudete. Podle me mu ho muzou ukazat, jak ho povezou ze salu a tebe na JIP. Ale chces se to s nima domluvit. S tim focenim nevim. Jako na sale jsou vsichni hodni a prijemni, ale zas kazdy ma asi dost prace, takze nevim co ti na to foceni reknou, ale tak zkusit to muzes. Treba sanitar by ti ho mohl vyfotit. :think: Ale ten zas muze jit chystat dalsi rodicku…tak nevim. S porodnim planem nevim jak to je. Rodila jsem v cervnu a to tam nic takoveho jeste nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
28.1.17 17:45

@hankaver, já už to mám úspěšně za sebou, takže leccos ti říct můžu. Byla jsem ale v celkové anestezii, takže tvé dotazy zrovna moc nevím. Myslím, že na miminko se může partner podívat bez placení. Co se týká tvého kontaktu s miminkem, je to o domluvě. Tedy pokud budeš opravdu v částečné anestezii. Nemusíš na to mít přímo papír (porodní plán), prostě se domluvíš při příjmu (den před výkonem), co je možné. Mně po sekci v celkové anestezii přinesli miminko na jipku docela brzy po probuzení a hned zkoušeli přikládat. Na sále se to asi obvykle nedělá, ale třeba to možné bude, to nevím. Kdybys měla další dotazy, napiš. Jinak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.17 17:57

@marfra já mám od 8tt od Krofty z urogynekologie napsáno, že mám rodit 38+3, takže spíš, aby měli volno. No, uvidím po té poradně :-) fotky holt kdyžtak oželím, to není tak podstatné.

@Zanthia1 já právě ani u prvního neměla porodní plán. Všude jsem o tom četla, že jsem si že začátku myslela, že se bez toho dneska ani nedá porodit :lol: ale teď už jsem o něco chytřejší, ale zmátlo mě, že to mají jako přílohu smlouvy.
Mimochodem ta smlouva mi taky přišla zbytečná, ale chápu, že se radši chrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.17 18:09

@hankaver jo tak jestli mas primo takto stanovene kdy, tak to jo. Ale stejne napred pujdes asi do normalni poradny a az tam te objednaji k primari. Volno urcite bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.17 18:22

@marfra jsem zvědavá, už aby byl pátek. Ale vzhledem k tomu, že 38+3 mi vychází na 16.2. tak to chci mít pochopitelně domluvené co nejdříve. Kvůli hlídání a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.1.17 19:21
@marfra píše:
@hankaver termin ti na prvni poradne nereknou. Na prvni poradne se teprve jakoby „tridi“ rodicky a jelikoz budes mit cisare, tak te objednaji k primari se kterym si termin domluvis. V Podoli se rodi 39+0, takze si termin muzes vypocitat uz ted sama ;) Nebo si muzes rict termin i pozdeji, ale driv ne. Chtela jsem o 2 dny driv, kvuli hlidani starsiho syna, a rekl mi, ze driv jak 39+0 to nejde. My jsme neplatili ani za tatinka u porodu. Nechteli po nas nic. A pokud nebude u vas fyzicky na sale, tak taky urcite platit nebudete. Podle me mu ho muzou ukazat, jak ho povezou ze salu a tebe na JIP. Ale chces se to s nima domluvit. S tim focenim nevim. Jako na sale jsou vsichni hodni a prijemni, ale zas kazdy ma asi dost prace, takze nevim co ti na to foceni reknou, ale tak zkusit to muzes. Treba sanitar by ti ho mohl vyfotit. :think: Ale ten zas muze jit chystat dalsi rodicku…tak nevim. S porodnim planem nevim jak to je. Rodila jsem v cervnu a to tam nic takoveho jeste nebylo.

Není až tak pravda. Rodila jsem tam teď v srpnu. Termín jsem dostala hned při první návštěvě. Rodila jsem 39+6

Mimčo mu ukážou, muže čekat v předsálí. Tobě ho taky můžou přiložit, ale podle stavu. Nás byl nalokany vody, takže musel hned do inkubátoru, ale za tři hodky mi ho přivezli na jipku na kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.17 19:38
@Pam12 píše:
Není až tak pravda. Rodila jsem tam teď v srpnu. Termín jsem dostala hned při první návštěvě. Rodila jsem 39+6

tak mozna zalezi jak je to akutni. Ja tam rodila 2× a vzdy to tak bylo. Napred me objednali do klasicke poradny (v 38tt), tam az zjistili, ze je indikace k cisari a objednali me k primarce a ted teda k primari, se kteryma jsem si dohodla termin. Naposledy jsem rodila ted v cervnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.17 19:44
@hankaver píše:
@marfra jsem zvědavá, už aby byl pátek. Ale vzhledem k tomu, že 38+3 mi vychází na 16.2. tak to chci mít pochopitelně domluvené co nejdříve. Kvůli hlídání a tak.

Tomu rozumim. Tak uvidis, jeste te urcite poslou na biometrii mimca, nejake predoperacni vysetreni a pak hura na to ;) Jo a jestli muzu doporucit, hospitalizuj se den predem. Ja pri druhem cisari rekla, ze prijdu az v ten den rano a samozrejmne jsem tak byla na poradniku az posledni a na radu sla nakonec az ve 3 odpoledne (byla jsem tam od 7 od rana, od pulnoci bez jidla a piti) :zed: Jsem mela sto chuti se sebrat a odejit, ze ten den proste rodit nebudu :mrgreen: Bylo to strasne narocne. Od rana jen v andelicku, takze nikam jsem jit nemohla s holym zadkem a nemohla jsem si ani nikde lehnout. Jen sedet na zidli v nejakem doktorskem pokoji nebo co to bylo. Bolelo me cele telo, no des. Bylo to proste spatne rozhodnuti. Takze doporucuju urcite nastoupit den pred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.17 19:49

@Zanthia1 jeee gratuluju k miminku. Vyslo to toho 11.1.? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.17 21:32

@marfra s tím tak nějak počítám, že nastoupím večer před. Ráda bych šla hned ráno. A ještě se zeptám, jestli je pak nějaké dietní omezení. Po prvním porodu jsem měla tekutou dietu, kvůli velkému zranění. K snídani kafe, k obědu a k večeři přecezený vývar a koktejl. Hladová jsem byla teda řádně. Ale je zajímavé, že na gyndě je v rámci tekuté diety k snídani nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
28.1.17 21:38
@marfra píše:
@Zanthia1 jeee gratuluju k miminku. Vyslo to toho 11.1.? :)

Jo, vyšlo. ;) Díky!!! Bylo to všechno celkem lepší než jsem čekala, nepříjemné byly jen poslední chvilky před operací a pak hlavně kašel po. Máme krásnou a moc hodnou Barborku. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.17 21:45

@hankaver jen prvni den dostanes vyvar a myslim piskoty. Presne uz nevim, ale ten prvni den je dieta. Pak uz normalne. Kazdopadne jsem si nechavala vozit jidlo od manzela. Nevim jak ostatni, ale mne to nestacilo. Vecer jsem mela vetsinou hlad. Vecere je v 5 nebo tak nejak a pak uz nic nedostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
28.1.17 21:46

@hankaver asi to tak píšou kvůli lide, kteří to požadují. Určitě jsou podle mě radši za každou, která přijde bez plánu. ;) Jinak různých informovaných souhlasů budeš podepisovat ještě hromadu.
Co se týká diety tak v den operace se od půlnoci nesmí nic jíst ani pít a nic nedostanete k jídlu ani po ní, pouze pak na jipce vodu. Druhý den už jsme se dočkali čaje a jinak kašovitá strava (jogurt, bramborová kaše, puding, přesnídávka…). Třetí den už standardní jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková