Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Akutní cs v celkové - sil mě nějaký mladý doktor bez atestace a když mě propouštění tak se sestry šly dívat do papíru jaký doktor děla takové luxusní vypiplane síti… takže neboj to ze je někdo mladý neznamená ze je špatný a hlavně vše je pod dozorem zkušených ![]()
Jee, holky, dekuji, tak to jste me trochu uklidnily!
Ja vim, ze mladi neznamenaji nutne neschopni, jak rikam, poprve me sila holka, ktera mela snad 27, na vizitach se pak stridaly lekarky ve stejne vekove skupine, a max spokojenost po vsech strankach. Jen ted mi to prijde mnohem “slozitejsi”, vsichni mi rikaji jak je to komplikovana operace (a celkovku jsem zatim mela jen 1× u hysteroskopie, ale to je pry jiny druh anestezie nez je celkova u cisare), tak proto se desim toho, ze by se na mne nekdo “ucil” bez zkusenejsiho dozoru. Navic kdyby se tam sesel cely tym dvacetiletych, tak to potes… ![]()
@Noe-mi Ahoj, rodila jsem sekcí před 14 měsíci. Měla jsem mladé doktory MUDr. Pock a jméno doktorky si nepamatuju, byli skvělí a to jsem měla trošku komplikace - varixy na děloze a rupturu do obou hran. V jednu chvíli si zavolali jiného doktora na konzultaci, ale ten jim jen schválil jejich postup. Více jsem krvácela, ale vše dopadlo skvěle ani transfuze nebyla potřeba. Anestezioložka byla starší, milá, zkušená a anesteziologická sestřička mladší, ale všechno mi popisovala, co se děje a tak. Taky jsem z toho měla strach (první byl též přirozeně), ale nemůžu si stěžovat. Takže určitě buď v klidu, dobře to dopadne ![]()
@Maja1984 píše:
Mám to za sebou zhruba před týdnem. Anesteziolozka cca padesátnice velmi rázná ale milá a hodně uklidňovala. Císař dělal mladý lékař cca 30 let pod dohledem lékaře cca 50 let. Celou dobu ho kontroloval, ptal se proč dela, co dělá a tak. Neměla jsem špatný pocit, ten mladý, vše věděl a vypadá to vše dobře. Jediné co byl problém tak JIP, byla tam sestřička neskutečná… Na sále mi říkala anesteziolozka, hlavně si říkejte o léky na bolest, kdyby to bolelo, ať se to nerozjede a ona dana sestra očividně ráda týrala lidi. Několikrát jsem jí říkala, že mě to bolí, ať mě něco dá a ona s úsměvem odpovídala, že jsem po operaci a to holt bolí… 21. Století. Mrzí mě, že jsem nebyla tvrdší a nenechala si zavolat lékaře. Ona dotyčná neměla jmenovkou, měla jsem si vyžádat jméno a stěžovat si. Celé odpoledne jsem se tam kroutila bolestí a až se v sedm večer vyměnily služby, hned nám všem nova sestřička něco přidala. I holkám co ležely vedle mě, dána dávka nestačila. Pak jsem byla na P2 a tak vše ok, všichni milí. Mrzí mě, že jsem nebyla vůči te sestře tvrdší a nebo si pak nestěžovala, ale člověk je prostě mimo.
Je to o lidech. Mě zas lekama na bolest predavkovali a nás JIP jsem kvůli tomu musela zůstat déle, protože se u mě v důsledku toho vyslytly komplikace
@Limi123
@Maja1984
@hankaver
Holky, a co po spinalu, nebolela vas hlava? Ja od detstvi trpim na priserne migreny, cetla jsem, ze po te epiduralni (spinalni) je bolest hlavy temer beznou komplikaci ![]()
@Noe-mi píše:
@Limi123
@Maja1984
@hankaver
Holky, a co po spinalu, nebolela vas hlava? Ja od detstvi trpim na priserne migreny, cetla jsem, ze po te epiduralni (spinalni) je bolest hlavy temer beznou komplikaci
Ja mela celkovou ze zdravotnich duvodu. Ale bracha mel po spinalu jeste pul roku velke bolesti hlavy.
@Limi123 píše:
Ja mela celkovou ze zdravotnich duvodu. Ale bracha mel po spinalu jeste pul roku velke bolesti hlavy.
@Noe-mi píše:A bylo to spatnym vpichem? Nebo jen nepredvidatelna reakce kazdeho konkretniho pacienta?
Ja nevim, ale s napichnutim meli problem, nejak mu u toho opakovane trefili nerv, tak mu jakoby vystrelovala noha a podarilo se to myslim az na potreti. Takze asi spatny vpich, tezko rict.
To ti dopredu ale nikdo nerekne, jestli zrovna ty si vytahnes cerneho Petra. Nema cenu se tim dopredu zatezovat.
@Noe-mi píše:
@Limi123
@Maja1984
@hankaver
Holky, a co po spinalu, nebolela vas hlava? Ja od detstvi trpim na priserne migreny, cetla jsem, ze po te epiduralni (spinalni) je bolest hlavy temer beznou komplikaci
Ne, vůbec. Ale sestry neustále na JIPu připomínaly, ze hlavou nesmíme vůbec pod oni 12 hodin pohnout směrem vzhuru
Nejake aktualni zkusenosti s planovanym CS v Podoli? Dekuji. ![]()
Ahoj, mohla bych se zeptat na aktualni zkusenosti s CS v Podoli predevsim ohledne terminu, zda je nejak mozne se domluvit, ze by se cisar udelal az ve chvili, kdy mimco samo bude chtit ven (kontrakce, prasknuti vody) a pak taky bondingu, jestli je mozne si nechat mimco prilozit skin to skin (snad neni problem nas prikryt nejakou teplou dekou) s tim, ze by tatinek asistoval (pridrzoval mimco, deku…) ![]()
jako asi si moc vymyslim, ale bylo by to pro me hrozne dulezite, hlavne ten bonding, aspon treba 15 minutek…
diky moc ![]()
@lalouch ahoj, také by mě zajímalo. Obávám se ale, že z odpovědi nadšená nebudu. 🙄 Já se teď snazim tam od pondělí dovolat na prenatální ambulanci a nic. Kdy máš termín, jestli se můžu zeptat?
@Alushka.S ja az 3.3., zatim sonduju predcasne, v samotne poradne jsem jeste nebyla (32tt), ale chodim tam na kontroly na ultrazvuky a tam mi minule rikal, ze mam hned nekolik indikaci k CS a moje gynekolozka mi dnes taky rikala, ze pochybuje, ze budu rodit normalne.. no a tak bych se rada pripravila, abych vedela, o cem se pak bavit i v te poradne
@lalouch já tam rodila císařem 2015, ale to jsem musela do celkové narkózy. Plánované CS brali na 39+0. Nicméně kamarádka tam měla císaře ve spinálu 2018 a nic z toho, cos uváděla neměla. Nicméně myslím, že to ani nezkoušela. Já bych moc stála aspoň o ten kratičký bonding, poptám se, jestli se mi tam někdy povede vůbec objednat. Teď jsem 34tt.
@Alushka.S urcite se ptej a delej psi oci, cim vic nas bude, tim spis na to treba prejdou ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.