Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2889
7.8.15 10:51
@Niemeyer píše:
Můžu mít OT otázku? Proč se tolik žen víc „bojí“ císaře, nebo ho spíš nechce, když je jistota, že to prospí, ebude nic bolet, atd.? slýchávám na císaře samé nic moc očekávání, a vlastně nevím proč… přirozeně u toho sice člověk je, ale ta bolest a všechno to vyčerpání.. jak to tedy je?

Nevím, kde bereš to přesvědčení, že císař nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
7.8.15 14:20

Holky, to mate dobré, ze tam budete mit primo na sale u cisare i manžela. U nas to bohužel nejde, ale snad pujde aspoň, aby si miminko podepsal a vyfotil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
7.8.15 14:25
@Niemeyer píše:
Můžu mít OT otázku? Proč se tolik žen víc „bojí“ císaře, nebo ho spíš nechce, když je jistota, že to prospí, ebude nic bolet, atd.? slýchávám na císaře samé nic moc očekávání, a vlastně nevím proč… přirozeně u toho sice člověk je, ale ta bolest a všechno to vyčerpání.. jak to tedy je?

Ja si tay radsi prala cisare nez rodit. U první jsem se neotvírala, byly spatne ozvy, takze jsme sla pak rychle na cisare.Byl o muj první, sice ze zacatku jsem mela boesti, ale byla jsem rychle fit. Druhé miminko sla uz planvanym cisarem (spinalem) a muzu rict, ze je to 2,5 roku za mnou a porad to mam v zive pameti. Po prorani, me jizva bolela jako cert, ani injekce proi boesti nepomahaly, jizva se hur hojila. Ted me ceka treti cisar a uz ted se trohu bojim, jakbude rekonvalescence. Ale tak třeba u stihlych a hubenych se jizva hoji rychleji nez u obeznich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.8.15 14:32
@Pipi 00 píše:
Nevím, kde bereš to přesvědčení, že císař nebolí.

myslela jsem ne víc než normální porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
7.8.15 14:34

Vsem vam dekuji za informace - myslim, ze ted uz je mi jasne, co muzu cca ocekavat ;-) Docela jsem se tim hodila do klidu ;-)

@Niemeyer u me je to zejmena ten duvod, ze ho cisari minimalne den nejsi schopna se o mimco postarat…jsi zavisla na tom, kdy Ti dite prinese sestra a kdyz bude zrovna v porodnici nacvakano, tak buh vi, jak to bude… to je asi nejvetsi duvod u me. Chtela jsem mit malou od porodu u sebe.
No a dalsi duvody - pro dite je jedine minus asi to, ze si neprojde porodnimi cestami a tim padem se nekontaminuje bakteriemi, ktere tam prirozene jsou a muze to pak mit vliv na jeho imunitu (casteji astmatici, alergici aj)…no a dal.muze byt problem s laktaci, ptz se nespousti tak rychle.

Co to znamena pro zenskou - jizva na brise, jizva na deloze = pokud by otěhotněla moc brzo po prvnim cisari, hrozi prasknuti jizvy. Myslim, ze rodit takto bys mela max dvakrat…pak uz je to riziko fakt veliky. Pak je tam otazka hojeni po operaci atd.

To je asi tak v kostce. Chapu, ze jsou ženský, ktery to preferuji a neodsuzuji, ale ja mezi ne rozhodne nepatrim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.8.15 14:36

Ja to nepreferuju, ale prislo mi to jako zbytecne strachy.. diky za vysvetleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
7.8.15 14:57
@Niemeyer píše:
myslela jsem ne víc než normální porod…

Já zažila obojí, s tím, že normální porod byla indukce s velkým zraněním, ztrátou krve a vyndaváním placenty v narkóze. Císař byl naštěstí naprosto bez komplikací s rychlým hojením, takže jednodušší, ale to jistě není pravidlo. Myslím, že s normálním porodem máš větší šance na rychlý zotavení bez následků, na kojení, můžeš pečovat hned o miminko. A císař jistě taky není žádná tragédie, ale strach z operace chápu, měla jsem ho taky.
@kkkristynka Já byla v narvaným Podolí a sestry nosily dítě vždy, když se vzbudilo a řvalo, nepravidelně. Těch prvních 12 hodin, kdy jsem musela ležet na zádech ho taky nějak nechali přisát, navíc děti ze začátku hodně spí, pak už se postaráš. Fakt spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.8.15 22:30
@Niemeyer píše:

Přijde mi malinko proti přírodě vyloďovat dítě podle toho, jak mají volno na porodním sále. Je to takové prostě „moc lékařské“, víš datum a plus mínus hodinu, člověk omotaný různými drátky na sledování životních funkcí, nemůžeš mít dítě hned u sebe…
A že nic nebude bolet? No, při výkonu samotném ne, ale to vstávání druhý den pak stojí za to, nemluvě o šourání se minimálně několik dalších dní v předklonu (a to díky bohu za čípky proti bolesti), smrkání, smích, kašlání je s kuchlým břichem taky moc prima, doma pak funguješ omezeně, protože nesmíš nic těžkého tahat, některé pohyby ještě několik týdnů neuděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
27.1.16 22:54

Obnova debaty

Ahoj,

čeká mě plánovaný císařský řez a měla jsem štěstí a dostala jsem se do Podolí, kam jsem od začátku, kvůli kladným ohlasům chtěla.
Ale i tak bych se ráda zeptala na nějaké zkušenosti, ideálně přímo s plánovaným císařem, z Podolí, jak to tam probíhá, jaká byla poradna a podobně

A pak bych se ráda zeptala na nějaké zkušenosti ohledně rekonvalescence s jizvou. Co vám třeba pomohlo, jak se to hojilo, co určitě nedělat a podobně ^^

předem moc děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
27.1.16 23:54

Nevstávat hned po císaři z postele, vydržet několik hodin ležet a nezvedat hlavu. vydržet se několik hodin nedívat na mobil a na notebook, po narkóze to škodí očím, což mi nikdo neřekl.

s jizvou - hýbat se, i když se ti nechce, snažit se to rozchodit.
nejhorší pro mě bylo vstávání z lehu do sedu, tam se nejvíc napínaly břišní svaly. když člověk už stál, chůze nebyla takový problém. smích a cokoli se záporem na břišní svalstvo byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
28.1.16 00:29

@Niemeyer páni, škodí očím? to jsem nikde nečetla, dobré vědět! Děkuji!!

jo smíchu se bojím, když vím, jak cítím svaly jen teď s bříškem tak se jizvy děsím XD prý sestřičky přímo i nutí vstát a chodit, třeba do sprchy, aby se člověk hýbal :)

a jak to bylo s prckem? nechali ti mimi u sebe když jsi třeba chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
28.1.16 07:02

Ahojky, mam za sebou porod cs v Podoli v lednu 2015..pristup lidi a personalu uzasnej..mela jsem naplanovaneho cisare ale dcera sla ven den pred nastupem, zacla mi prosakovat voda a uz me nechteli drzet kdyz jsem za par hodin mela nastopit..na prijmu uzasna sestra sepsali jsme papiry, natocili monizor, vse v pohode, pak vysetreni a ze teda mala pujde ven (indikaci byl muj diabetes prvniho typu),pak me sestra vzala na pripravnu, prevlekla jsem se, vzala mi krev, napojila kanylu a zacevkovala, to bylo snad nevic neprijemny, no a pak me doprovodila za roh na sal, kde jsem lehla, kolem me chodili sestry a rozne me kurtovali a pripojovali a rikal co budou delat at se nebojim, vse v klidu, u hlavy se mi predstavila anesteziolozka, moc mila pani, chtela jsem epidural ale kvuli cukrovce se bala tak me uspali..vzbudila jsem se za hodinku a pul uz na jip kde me akorat privezli, zase vsude usmevy, at se nehybu, hoodne to v prvni chvilce boli ale sestry okamzite davaji cipek a neco do zily, a stejne jsem vnimala na pul, stihla jsem se zeptat jen na malou, byla v poradku z vahou 4720g a mela jen pokles cukru tak ji vzali na intermedialni oddeleni..a zase jsem usla..po probuzeni rano uz bylo o hoodne lip, i kdyz me bylo receno ze mam posunutej prah bolesti..prisla rehabilitacni sestra a naucila nas sednout pres bok, bricho je opravdu odstavene a nesmite se zvedat primo, ona to bolest ani nedovoli, ale jinak to neboli, neustale mate cipek na bolest, a odpoledne uz jsem sla na sestinedeli, tam zase pohoda, smich ktery teda fakt nejde..ale sestricky to nemysli zle. lezela jsem p1 zarizeni stare, sprchy a wc na chodbe ale me to nevadilo, aspon se clovek nuti hybat, to je dulezite, cim driv se clovek rozpohybuje tim to je lepsi..ja byla vecer uz schopna dojit za dcerou..diky Adelky zloutence ktera prisla jsme tam byly 10 dni ale bez problemu..odchazela jsem plne rozkojena, neustale chodi lakt. poradkyne, pomahaji, pujci i odsavacku na zacatku.snad jsem pomohla, kdyztak klidne reknu dotazy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
28.1.16 07:27

Jo, sprchy a zachod jsou v Podoli desne…spolecne na chodbe:(

@Shana ja nemela, miminko bylo na jipce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
28.1.16 07:55

Já rodila císařem 30.11.2015 A mám jen příjemné vzpomínky. Na sále a na JIP jsou všichni moc milí a vlastně z celého pobytu se mi tam líbilo nejvíc. Mimca na JIP nosí k prisati po třech hodinách a na sestinedeli te večer ještě klidně den nebo dva nechají vyspat a mimi si vezmou k sobě. Jizva trochou boli, ale každý den lepší a lepší. Doma na ni hned zapomenes, budeš mít jiné starosti. Krvacela jsem do půlky sestinedeli a spinila do konce sestinedeli. Prostě to bylo fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.1.16 08:40

Ja teda rodila v Podoli pred 3 lety, ale nemuzu si stezovat. Poradna tochu mazec, strasne moc mamin, bezi to jak na bezicim pasu a pokud se sama neozves, nereknes ze mas treba nejaky problem, nikdo nic neresi. Ja mela maleho KP a velkou hlavicku (39cm) a kdybych to doktorce nerekla, ani by to nevedela a nechala me rodit normalne. Sice to mela v papirech od moji gynekolozky, ale to tam nikdo necte. Takze cokoliv, ozvi se! Nastup den pred sekci, lezis na rizikovem. Na spani dostanes prasek, aby ses vyspala. Porod super, mela jsem spinal, takze manzel byl se mnou. Mimco mne ukazali hned po vyjmuti, odnesli, ocistili a pak hned prinesli. Celou dobu siti jsem ho mela na hrudi. Pak mimco odnesli, mne odvezli ja JIP, kde se nesmi pouzivat mobil. Ale chytla jsem dobrou smenu a povolili mi, ze muzu poslat sms. Na nohy me postavili druhy den a stejne tak me prevezli na pokoj. Prvni 2 noci me nechali vyspat, resp. druhou noc se mne zeptali jestli chci maleho nebo prasek na spani, kvuli bolestem jsem zvolila prasek a udelala jsem dobre, nebot jsem se krasne vyspala a rano to bylo o tisic procent lepsi. Pak uz jsem si maleho vzala k sobe. Mela jsem nadstandard. Jizvu jsem si natirala modrou indulonou a super :palec: Domu jsem sla 4.den (patek porod, v utery domu) uz bez bolesti. Jo na bolest dostavas cipek. Myslim po 6 hodinach. Jinak ja byla spokojena. Lezela jsem na rizikovem, na P1 a na P3 a vsude moc mili, hodni a ochotni doktori i sestricky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková