Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
746
28.3.16 14:50

Holky mám taky ještě jeden dotaz. Kdo měl problém s kojením, byly na vás sestry příjemné? Nenutili nebo nenadávali, že vám to nejde a podobně? Četla jsem občas dost hororové historky jak sestry nadávají prvorodičkám, když jim nejde kojit nebo už nechtějí, když je to bolí a tak… docela mě to děsí abych nebyla za strašnou matku jelikož mi hrozí, že možná nebudu moct kvůli práškům a zdraví kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
28.3.16 16:43

@Shana Ahoj,tak ja mam jen kladny zkusennosti, po porodu cs mi lakt. poradkyne chodila co 3 hodiny pro mlezivo, mala byla na jip taky pod dohledem, po presunu na sestinedeli, jsme dostali odsavacku a ja si uvarila kojici caj..ze zacatku par kapek ale i to stacilo, a vse uz sama jsem nosila Adelce, dokrmovali ji mlekem z banky, zadna um.po 3 dnech jsem byla krasne rozkojena, malou mi donesli a po par prilozenich jsme se krasne krmili, jen mela zloutenku a usinala ale zvladli jsme to a odesli plne rozkojeny.lakt.poradkyne chodili 3× denne a kontrolovali bez problemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
1.1.17 08:51

Císař v Podolí

Ráda bych opět oživila toto téma. Čeká mě plánovaný císař v Podolí. Bohužel asi nemohu dostat lokální anestezii, tak budu muset dostat celkovou.
V Podolí už jsem strávila celý listopad (2× na den až dva na JIP, jinak na rizikovém), takže něco vím, ale zajímaly by mě případné zkušenosti s císařským řezem, zvlášť s celkovou anestezií. Jaké to je, co mě čeká, co si případně s sebou vzít a co naopak klidně nechat doma (aspoň pro začátek), apod. Našel by se někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
1.1.17 09:22

@Zanthia1 Ahojky,ja mam zkusennost z roku 2015 z prvni dcerou..Mel byt planovany ale den pred nastupem mi zacla prosakovat plodova voda tak jsem jela na kontrolu a uz me za hodku kod prijmu naplanovali cisare, tak uplne nevim jak to je kdyz tam vlovek lezi predem, to me ceka v dubnu snad.Na primu me vysetrili, udelali papiry a sestricka si me vzala i s taskou na pripravnu, tam jsem se prevlikla, veci tam zustali vsechny pak a kdyz jsem se probudila byli na jipce u me, vzala mi krev, napichla kanylu, dala puncochace a vycevkovala..no a odvedla me na sal, kde jsem lehla, prikurtovali, zapojili vsechny hadicky atd, napatlali dezonfekci a oblepili a omotali a zakryli tema hadrikama, u toho si muzes povidat se sestrickama, pak prisla anesteziolozka, chtela jsem taky napul uspat, ale sel mi dolu cukr(jsem diabeticka)tak jsme se dohodli o celkove anestezii..no nadechla jsem se njakyho smradu a behem 3 vterin nevim nic, vzbudila jsem se az na jipce po hod a ppul..kdyby byl dotaz, klidne piste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
1.1.17 09:31

@Jitus.Slavickova, to je super, že máš zkušenost! A jak ses cítila po probuzení? Co koordinace a jak ses mohla hýbat? A jak šla rekonvalescence? Věci ti přinesly sestry na jipku? Co telefon na jip, mohla jsi aspoň poslat sms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 10:39

@Zanthia1 Ahoj, já mám po plánovaném císaři v celkové narkóze (ze zdrav. důvodů) z ledna 2016. Nejprv mě vycévkovali (nebolí to, ani to není moc nepříjemné), odvezli na sál, kde mě potřeli desinfekcí, připravili k operaci (aby se narkóza nedostala k děťátku, musí pak už být hodně rychlí). Pak mě uspali, celou dobu byli moc milí. Měla jsem pocit, že se udusím - nemohla jsem dýchat, ale jen chviličku a pak nic nevím.
Přítel čekal ve vedlejší místnosti, kam miminko hned po narození odnesou, aby byl hned u něj (musí mít zaplacenou přítomnost u porodu - my jsme to nevěděli, zaplacenou ji neměl a stejně jsem to ukecala, ať ho tam pustí, ale příště už bych zaplatila, není to jisté). Udělal pár fotek.
Pak mě prý asi hodinu šili (to nevím), a při převozu na JIP na mě přítel mluvil, tak jsem se na minutku probudila, řekl mi, že je malý krásný a pak jsem se probudila až na JIP. Čekala jsem hrooznou bolest. Ale kapou ti do žíly analgetika, takže když se nehýbeš, tak to ani nebolí. Horší bylo, že jsem měla kašel, a každé pokašlání bolí neskutečně, takže jsem 2 dny nekašlala a měla jsem úplně zahleněný krk (pamatuji si, že to bylo mnohem horší, než ta bolest po císaři, ten pocit, že prostě nesmím zakašlat i když potřebuji).
Na JIP jsou mobily zakázané, ALE na netu jsem četla, že to některé sestřičky povolují, tak jsem si ho vzala a moc dobře jsem udělala! Takže (vypnutý) mobil určitě s sebou.
Druhý den ráno nás donutili vstát. To je vlastně na císaři úplně nejhorší, to první vstávání, do opravdu bolí, člověk se třese, točí se hlava, je na zvracení (ale některé to braly v pohodě, zejména pokud už měly druhý císař a věděly, jak na to). Člověk má pocit, že musí to šití prasknout, ale nepraskne - když se bojíš, víc to bolí, protože zabíráš svalama míň a vstáváš dýl. Pak už je to jen lepší a lepší, ještě tak 3 dny jsem chodila v předklonu a pak už OK.
Dítě ti na kojení nosí co 3 hodiny, nenechají se přemluvit k častějšímu, nemá to cenu. I tak se rozkojíš bez problémů - jak mi řekla laktační sestra, 99% maminek co chtějí, odcházejí kojící.

Ještě několik poznatků z Podolí:

1. Pokud nejdeš na nadstandard, doporučuji na postel donést „línou pěnu“, postel je strašně tvrdá a každé otáčení z boku na bok bolí dost jizva

2)Sestry (zejména ty starší) na novorozeneckém, vědí víc, než lékaři, takže prakticky vše rozhodují a mladí lékaři to posvěcují jen formálně. Pokud máte opravdu vážný problém (já jsem měla komplikace), zavolají nějakého staršího lékaře.

1. Všichni tam byli úžasní. Jen chce poslouchat, co říkají :-) Vědí, proč to říkají. Zejména ty starší sestřičky.
  • Citovat
  • Upravit
1395
1.1.17 10:55

@Limi123, moc díky, hodně jsi mě uklidnila! :kytka: Cévku už jsem zažila při minulé hospitalizaci, tak to už znám a bříško mě hodně tíží už nějakou dobu, tak tři dny mi připadají jako chvilka. Uvidíme, snad budu statečná. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 11:17

@Zanthia1 Urcite to zvladnes :-) Fakt to neni tak strasne :-) Je pravda, ze takovou tu silnou citovou vazbu k miminku jsem nemela hned, ale ted ho miluji o to vic :-))

• Citovat
  • Upravit
5239
1.1.17 11:49

@Zanthia1 Po probuzeni to fest boli ale okamzite dostanete cipky a neco do zily ale to jen jednou, ty cipky jsou super fakt zaberou, po 12hod prijde rehabilitacni sestra a donuti vstat a dojit k umivadlu se oplachnout, vycistit zuby a pak uz jsem sla na sestinedeli, mobili atd jsou prisne zakazany, pribuzny muzou volat na tek na jip a vyridi vse. a kdo mi donesl tasky netusim ale asi sestry, ja byla na sale a manzel v praci, js to me nee akutni ale na rychlo no..a v tu chvilku mi tasky byly jedno..ono kdyz dorazite do porodnice s vlhkyma spodarama a nic vam neni a oni reknou tak upoustite plodovku, tak vas rovnou vezmem na sal nebyl cas na premysleni :) ale celkove super pristup, lidi v pohode, usmevavy..parada, ted se tam normalne tesim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 11:53

@Jitus.Slavickova tak ja uz se probudila a mela jsem kapacku o cipek takze to bylo ok.
A cipky jsem pak dostavala tak dlouho jak jsem chtela, samy sestricky mi je nosily a dokonce i do zasoby a rikaly at si nehraju na hrdinku a davam si je ze to mimcu neuskodi. Byla jsem po jip na p2.

• Citovat
  • Upravit
5239
1.1.17 12:01

@Limi123 Ja ho tady dokonce mam doma, daj se koupit v lekarne bez receptu, sestry rikali ze na bolest zad, zubu, menstr. bolesti to je super..takze ja si je kupuju i domu..me taky nosili no, byla jsem tam 10dni a od 7 dne uz jsem nemela nic..ja na P1. :) a nemuzu uverit ze 14.1 to bude uz 2 roky..pamauju si kazdou chvilku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 12:50

@Jitus.Slavickova tak to jsme tam byly presne stejne dlouho :-) taky jsem od 7 dne nic uz nebrala, mozna bych mohla nic nebrat uz driv, ale nemela jsem odvahu to vyzkoset.

A jak se ty cipky jmenuji?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.17 12:59

@Zanthia1 Jo a na Jip bych si po zkusenosti nebrala skoro nic, kartacek na zuby, ctecku (obcas jsem si i tam chvili cetla), mobil (prisla vecerni sestra a pobida - tak holky, kdo chcete, zapnete si mobil 8o ) a pak nejake vlozky a veci, co budu potrebovat do odpoledne. Zbytek at pak odpoledne prinese partner uz na sestinedeli. Oni mi ten kufr stejne na jip nevzali :-D Napr. plenky ani nepotrebujes, prvni den ti dite vozi jen na kojeni.

• Citovat
  • Upravit
31438
1.1.17 14:08

Mohu se vetrit s poddotazem, na jaky tyden tehotenstvi cca planuji sekci v Podoli? V Motole kamaradce naplanovali druhou sekci na 40+3 tt 8o, u Apolinare jine rovnez druhou sekci na 39+6 tt, mne se to zda hrozne pozde :nevim:. Ja mela druhou sekci planovanou 38+2 tt. Prestehovali jsme se do Prahy, ceka me treti sekce… tak jestli to neplanuji aspon v Podoli driv. Registrovana tam jsem. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 15:13

@Hobitka Ja ji mela v podoli na 39+0… rikali ze ukonceny 39.tt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková