Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ketris píše:
Nechci nikoho urazit, o to mi fakt nejde. Spise me strasne mrzi, ze se lidi boji ozvat.. Furt se vse ridi nejakyma tabulkama, ktere jsou nesmyslne. Cely system tady v Čr je spatny. A kdyz porad budou vseci sklapet usi, tak to bude stale tragicke.****A ano, i sikovny vychystavac zbozi si zaslouzi solidni plat bez nejakeho titulu!
Vždyť ti nic nebrání otevřít si podnikání a zaměstnat vychystávače, který u tebe těch 35tis. čistého dostane. To je cca 44tis. hrubého, tzn. náklady zaměstnavatele s odvodem pojistného, s náklady na BOZP, lék. prohlídky, pracovní obuv atd. přes 60tis. Kč. Plus 1 měsíc bude ten člověk čerpat dovolenou, takže i když nebude marodit, potřebuješ, aby ten měsíc za něj vychystával někdo jiný za těch 60tis. nákladů, ty budeš ten měsíc platit dvakrát (jednou za toho na dovolené, podruhé za toho reálně pracujícího). Takže můžeš mít vzorného vychystávače bez absencí a bude tě stát průměrně minimálně 65tis. Kč měsíčně. Jak si to podnikání nastavíš, aby ti tu hodnotu ten člověk přinesl a firma ti nezkrachovala, to asi úplně netušíš, ale třeba na to přijdeš.
@Serpentini píše:
Pokud jim to nestačí, tak na sobě chlap může máknout a práci změnit nebo jít na brigádu. My máme doma oba dobře placenou práci, protože jsme neseděli na zadku a nebrečeli, že máme málo, ale dřeli jsme na sobě, abysme měli víc.
U nás chlap má více.. já míň. A já se starám o domácnost… muž pracuje v práci více. Ale z příjmu 46tis dokupy bychom to nedali…jen hypo je 20tis… kdo nemá hypo platí nájem 14-18tis…
@Anonymní píše:
Zdravím. Chci se zeptat na váš názor, co se týká platů, který pobírá můj manžel. Dělá třísmenný provoz v potravinářské firmě. Soboty volné a dvě neděle v měsíci volné. Plat bere 23 čistého. Je to podle vás uspokojivý plat na dnešní dobu?
Není to uspokojivý plat, druhá věc je jestli je možnost jiné a lepší práce..A určitě není jediný kdo pracuje za takový směšný plat, bohužel..
@Anonymní píše:
To není můj problém. To je tabulkový plat státního zaměstnance v oboru. To nemyslíš vážně, že někdo nekvalifikovaný má brát více než vysokoškolák s ještě delší praxí. Neřeknu výborný řemeslník, ale To on fakt není.
A tebe někdo nutí dělat ve státním? ![]()
Asi ne viď. Tohle je vždycky zbytečné handrkování. Tak jako zakladatelky muž dělá dobrovolně tří směnu za 23, tak ty dobrovolně pracuješ ve státním.
A za tři směny, po deseti letech je jeho plat malý.
Je to hodně málo. Moje máma pracuje ve 3směnném provozu úplně bez víkendů a má skoro 30 000 čistého. Je to na maloměstě.
Můj muž 12ky denní a noční v nemocnici jako dělník má 35 000 - 40 000 čistého.
Anonym - citlivé údaje
@Anonymní píše:
Noo ale nedovedu si moc představit kdyby chlap takové peníze nosil domů… já k tomu stejnou částku…46tis… a k tomu dvě děti, platit bydlení… ani omylem bychom to nedali…
Vy ne, my bychom to dali docela v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
To není můj problém. To je tabulkový plat státního zaměstnance v oboru. To nemyslíš vážně, že někdo nekvalifikovaný má brát více než vysokoškolák s ještě delší praxí. Neřeknu výborný řemeslník, ale To on fakt není.
Takze delas jen ranni, OCR neomezene, navic tak na pul plynu… Tak za co bys chtela penize?
Je to málo. Bohužel v tomto kraji a zvlášť v takovém oboru mnoho peněz není.
Před 4 lety jsem odcházela z podobné firmy, stejný kraj, s cca 13-14 tis čistého. Dvousmenny provoz. Byla velká fluktuace, ale zaměstnanci stále byli a firma dodnes funguje. Počítám, že více tam zaměstnanci mít nebudou, ani po x letech, jako manžel zakladatelky, spíš méně.
Teď po RD jsem v úplně jiném oboru a o několik tisíc víc než tehdy mám za úvazek 5h denně ( mohlo by to být víc, ale tabulky..)
@Anonymní píše:Řešení je jednoduché, jestli ti to přijde málo, tak jdi jinam. Udělala jsem to stejně - už mě nebavily kecy, že tabulkový plat nejde zvýšit a co bych jako chtěla a bla, bla, bla.., a odešla jsem z „úžasného“ státního do „vydřidušského“ korporátu. Mám dvojnásobný plat a svatý pokoj
Tohle bych řekla, že je problém celé ČR, v mém okolí to kvůli tomu podhodnocení muži přestávají chtít dělat a je v těchto dělnických profesích čím dál více žen. Znám několik skladnic. Kdo může jezdí za prací do zahraničí. Má to tak bohužel hodně mých kámošek a která má chlapa doma maká i 12 hodin od po do pá nebo jede i víkendy. Taky přes týden chlapa víc nevidím než vidím, ale má to aspoň solidně zaplaceno
…
@Tom_Sedunor píše: Úplně mě děsí opakované hlášky „na chlapa je to málo“…Může to být nízký plat na konkrétní pozici, ale přece ne podle toho, jestli je to pro chlapa nebo pro ženskou
Ja to treba taky beru tak ze na chlapa je toto malo. Podle me chlap kdyz jde hledat praci, ma si ji vybirat i podle toho kolik v ni bere. A kdyz je na te pozici „malo“coz za trismenny provoz tady rozhodne je, tak se ten chlap ma otocit a jit si hledat praci lepe placenou. Tedy v tomto pripade by se pred trismennym provozem za 19tisic mel na pate otocit kazdy a zamestnavatel by mel byt nucen to lepe zaplatit aby mu to vubec nekdo delal. Na trismenny provoz jsem vysazena je to o zdravi a tak to ma byt taky patricne ohodnoceno aby clovek do budoucna si mohl zaplatit nadstandartni zdravostni peci. Treba psychologa ktery stoji i 800Kc za hodinu - protoze tri smeny muzou bejt na hlavu😀 kamaradky manzel dela za 17 tisic a maj dve deti-nechapu. A ano ta pozice je takto hodnocena Ale rikam „na chlapa je toto malo“. A at je to jakakoli ppozice tak „jako chlap“ si ma proste hledat pozici jinou, lepe placenou. Za 17 tisic muze dela zenska aby mela vic casu na deti a domacnost. Leeeeda ze by meli otocene role a po praci nastoupil doma druhou smenu on a ona vydelala aspon 40. Coz tak fakt nemaj.
@Kelsey píše:
Otec měl na stavbě helfry. Vydělají si daleko víc. Bohužel. Ale jsou obory. Kde tahle nedůstojně své zaměstnance platí.
no zase práce na stavbě je daleko náročnější, než vychystávat zboží ve skladu - to je těžké srovnávat