Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
To teda fakt není, tobě by se taky nelíbilo kdyby dětem které má s ní dával všechno a na tvoje kaslal. Se trochu zamysli než začneš psát blbosti. Asi nejsi rozvedená protože bys tohle jinak nemohla ani napsatZakl.
Chlap by si měl pořídit tolik dětí, kolik jich uživí…ne, že si jich naseká fůru a každému pak dá stovku, protože víc nemá…jako policajt si brigádu jen tak najít nemůže…nesmí…ale to je jeho problém…zažádala bych o zvýšení a uvidíš…
@Monchichik píše:
Chlap by si měl pořídit tolik dětí, kolik jich uživí…ne, že si jich naseká fůru a každému pak dá stovku, protože víc nemá…jako policajt si brigádu jen tak najít nemůže…nesmí…ale to je jeho problém…zažádala bych o zvýšení a uvidíš…
Nesnáším lidi, kteří se nepostarají o svoje děcka, neplatí alimenty, atd… Ale můj subjektivní názor je, že rozvedený lidi by se na nákladech na dítě měli podílet zhruba půl na půl, alimenty nemají sloužit k tomu, aby měla mamina na šminky a hadry pro sebe… A jestliže chlap dá 4000,–Kč, pak tedy celkem 8000,–Kč a to je částka, kterou za svou obživu a koníčky vydá málokterý dospělý, i když kouří a chlastá…
![]()
@bse.pedro Podílet se půl na půl je nesmysl, protože otec se víc podílí finančně, matka se podílí víc péčí…navíc třeba je omezená časově, nemůže dělat noční atd…nemám kolem sebe žádnou samoživitelku, která by měla z alimentů na rozhazování a obligátní šminky, holiče atd…to dítě musí bydlet, voda, elektřina, jídlo, oblečení, kroužky, hračky, tábory… a 4 tisíce mi přijdou fakt dost málo…
@Kaileee píše:
Mas adekvatni alimenty, pochybuju, ze bys dostala vic..
souhlas.
@bse.pedro píše:
Nesnáším lidi, kteří se nepostarají o svoje děcka, neplatí alimenty, atd… Ale můj subjektivní názor je, že rozvedený lidi by se na nákladech na dítě měli podílet zhruba půl na půl, alimenty nemají sloužit k tomu, aby měla mamina na šminky a hadry pro sebe… A jestliže chlap dá 4000,–Kč, pak tedy celkem 8000,–Kč a to je částka, kterou za svou obživu a koníčky vydá málokterý dospělý, i když kouří a chlastá…![]()
![]()
Já vím, že je to asi marný, protože tu tohle píšeš už delší čas, ale prosímtě, já mám třeba na 1 dítě 2,5t, u ex je to dítě 4 dny v měsíci. Prosím, můžeš si zkusit představit, že teda takhle vychováváš, živíš, šatíš a vzděláváš sám 2 puberťáky, schválně jestli v těch představách propočtových zbyde na nějaké šminky a hadříky (dobře, tak třeba střih u barbera a nové hodinky) prostor…
Příklad: na zimní lyžování nemáme, poslala jsem dceru na lyžák se školou, aby si to aspoň zkusila. 10t fuč, propálené alimenty na 4 měsíce
Upřímně, když na mě ex před rozvodem vybalil tuhle teorii, že alimenty jsou do dětí vlastně jen půlka a když si přimyslím tu druhou, tak je to skoro dostatečné, přišlo mi to v tom šoku celkem cajk. Ale ono to pak díky té praxi prostě vidíš jinak, když druhý rodič finančně nestrádá a nepřijde mu to takhle blbé…
@bse.pedro píše:
Nesnáším lidi, kteří se nepostarají o svoje děcka, neplatí alimenty, atd… Ale můj subjektivní názor je, že rozvedený lidi by se na nákladech na dítě měli podílet zhruba půl na půl, alimenty nemají sloužit k tomu, aby měla mamina na šminky a hadry pro sebe… A jestliže chlap dá 4000,–Kč, pak tedy celkem 8000,–Kč a to je částka, kterou za svou obživu a koníčky vydá málokterý dospělý, i když kouří a chlastá…![]()
![]()
S tím tak nějak souhlasím, nicméně většinou na ženské bývá výchova a veškerý servis, takže striktně polovina výdajů mi je trošku proti srsti, nicméně je fakt, že by to mělo jít na dítě a ne na novou kabelku.
Holky ja si opravdu z alimentů žádné sminky a hadry nenakupuji. Mala chodi na kroužky, výlety, dovolené, tábory oblečení boty výbava pokoje vánoce atd atd. Ženská se podílí víc nehledě na to ze otec zadal o zuzeni styku kvůli tomu qe si to tak přála jeho manželka
Odmítam vše dále financovat
Zakl
@Anonymní píše:
Holky ja si opravdu z alimentů žádné sminky a hadry nenakupuji. Mala chodi na kroužky, výlety, dovolené, tábory oblečení boty výbava pokoje vánoce atd atd. Ženská se podílí víc nehledě na to ze otec zadal o zuzeni styku kvůli tomu qe si to tak přála jeho manželka
Odmítam vše dále financovatZakl
Kdybys to dokazala ze 4 tisic alimentu, byla bys navrzena na nobelovu cenu za ekonomii ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem se omlouvám, ale prosím anonym.Mam dceru v péči, bude ji teď 7 let a v září nastupuje do první třídy. A samozřejmě řešim otázky výživné.
Na začátek bych chtěla ještě napsat, že bývalý manžel utekl k milence týden po narození dcery a u rozvodu už měla taky krásné bříško.
Dostala jsem v roce 2014 výživné 3500 rok na to 4000.
Nyní je rok 2020 a ja 4 roky nezadala a možná spíš proto, abych ho nemusela vidět a dívat se na to jak pořád lže.
Snažila jsem se s ním dohodnout a i předtím že jde dcera do první třídy napsal ze ma svou rodinu a a ze 4000 je dost.
Vůbec bych nějaké alimenty neřešila, kdyby se aspoň občas na něčem podílel nebo řešil. Nedá nic nad rámec nemá snahu.
Neřeší svátky narozeniny Velikonoce Vánoce
Vždy napíše máš dost velké alimenty. Ja samozřejmě vím ze to neni z jeho hlavy. Má další dvě děti.
Jeho životní úroveň se zlepšila, ma dům, ma titul Bc nyní dělá Mgr a manželka pracuje dva měsíce jako OSVČ. Mám kolem sebe spousty rozvedených, tatinci dávají bokem koupi občas něco pošlou navíc ten náš prostě ne. A tak jsem se rozhodla, ze to podám.
Nyní je u policie 12 let.
Předpokladam ze jeho plat plus vzdělání může být prý už i 33 tis čistého.
Je tu prosím někdo, kdo řeší něco podobného?
Nevím, jestli soud bude 100% postupovat podle tabulek když bývalý ma 2 děti. Můj bývalý manžel pracuje v zahraničí. Plat ma +- okolo 85 000. S novo manželku ma 3 děti. Alimenty platí na syna 7000 a nic navíc taky nedá. Podle tabulek by samozřejmě měl platit víc. Ale myslím si, že tady nemá cenu něco řešit. A tak samo si myslím, že i u tebe
@bse.pedro Tak jsou věci, se kterými se nejde úplně srovnat…u nás v blízké rodině se taky děje peklo, už se to táhne spoustu let, ačkoliv jsou rozvedení, tak on pokoj nedá a odnáší to pekelně děti…prostě je naprosto zásadní věc vybrat si dobře k sobě tu druhou polovičku, protože jak jsou v tom děti a dojde k rozvodu, je na průser zaděláno na spoustu budoucích let. Musíš se ale od toho oprostit, když čteš o jiných, protože nejsou všichni takoví a takové…
@Anonymní píše:
Odmítam vše dále financovatZakl
No to bude na soudu vypadat hezky…žádám o zúžení styku…to bych věřila, že ti ty alimenty zvednou…
@Janli píše:
U nás si většina policistů něčím přivydělává. Někdo dělá truhlařinu, jiný opravuje auta, někdo zedničí nebo obkládá. Záleží jaké má kdo vzdělání a co umí.
Ale dělají to načerno, že?
Zakladatelko, já bych ho nedráždila. Mám v okolí případ jak přes kopírák, jen ty děti jsou dvě. Odešel, když se narodilo druhé a milenka měla do roka také dítě a dnes už manželka má dvě. Děti z prvního manželství totálně odříznul a nikdy nezaplatil korunu navíc. První ženě nechal dům, ale taky hypotéku na 20 let. Ona ví, že když nepošle alimenty, je finančně v háji. A že to jde oddalovat a pak stačí zaplatit sto korun atd. I ten tvůj ex v tom určitě umí chodit. A ty se nauč uskromnit. Když není, neutrácím.