Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Zumpa píše:
S tím tak nějak souhlasím, nicméně většinou na ženské bývá výchova a veškerý servis, takže striktně polovina výdajů mi je trošku proti srsti, nicméně je fakt, že by to mělo jít na dítě a ne na novou kabelku.
a jak to chceš prokázat? To si má ženská schovávat lístečky z nákupů. zatrhávat, co šlo na dítě a každý měsíc předkládat exovi? A dokazovat, že si toho kadeřníka platila „ze svého“?
To už je takové klišé, že ty exky parazitují na alimentech a berou je jako přilepšení na své zkrášlovací procedůry…
Samozřejmě i žena rozvedená má snad právo na přiměřenou údržbu, to ještě neznamená, že si to financuje z přídělů na dítě.
@bse.pedro píše:
Nesnáším lidi, kteří se nepostarají o svoje děcka, neplatí alimenty, atd… Ale můj subjektivní názor je, že rozvedený lidi by se na nákladech na dítě měli podílet zhruba půl na půl, alimenty nemají sloužit k tomu, aby měla mamina na šminky a hadry pro sebe… A jestliže chlap dá 4000,–Kč, pak tedy celkem 8000,–Kč a to je částka, kterou za svou obživu a koníčky vydá málokterý dospělý, i když kouří a chlastá…![]()
![]()
Souhlasím s každým slovem. To, že zakladatelka žárlí na jeho druhou ženu a další děti je jen její problém. ![]()
Vůbec nechápu tu podělanou zášť rozvedených trubek, které hamty, hamty sedřít chlapa z kůže.
Pěkně fifty : fifty…
![]()
33tis. kč čistého je reálné, pokud slouží na obvodní/okresní úrovni těch cca 12let, záleží, jaké má osobní, rizikáč se loni podstatně zvyšoval.. s odměnami (+ ošatné) může mít i 35, ale má další dvě děti, víc jak 5tis. měsíčně nevysoudíš…
možná by mi ten litr v této situaci, kdy se otec ale absolutně nijak nezajímá a nestará stálo za to + jako BONUS rok zpětně, aby doplatil 12tis. Kč (pokud by ti to o těch 1000 zvedli)..
nedělala bych to ze msty, ale proto, že nedá dítěti ani dárek na vánoce/narozky nebo ho nezajímá zimní oblečení apod., Nemluvě o tom, že ho nezajímá dítě jako takové ![]()
jinak zákon o služ. poměru v ust. § 48 ZOSP určité "jiné výdělečné činnosti " zaměstnancům povoluje, některé i bez souhlasu sl. funkcionáře (např. pedagogická činnost, sportovní, umělecká, publicistická).. další jsou pak možné se souhlasem sl. funkcionáře, pokud nenarušují výkon služby a etický kodex..
Soud ho samozřejmě vyzve, aby případné další příjmy doložil, ale pokud ještě dálkově studuje a má rodinu s malými dětmi, tak pochybuju, že stíhá další práci..
já na tvém místě bych návrh podala - za to NIC nedáš.. a to včetně doměření roku zpětně (musíš zdůvodnit změnu poměrů na obou stranách - u dítěte vyšší stupeň školy, kroužky, příp. léky apod. včetně toho, že se otec NIJAK jinak nepodílí.. na straně otce došlo za poslední tři roky k přidání více než 10% tarifního platu, takže u něj je také změna poměrů) ![]()
@Monchichik píše:
@bse.pedro Podílet se půl na půl je nesmysl, protože otec se víc podílí finančně, matka se podílí víc péčí…navíc třeba je omezená časově, nemůže dělat noční atd…nemám kolem sebe žádnou samoživitelku, která by měla z alimentů na rozhazování a obligátní šminky, holiče atd…to dítě musí bydlet, voda, elektřina, jídlo, oblečení, kroužky, hračky, tábory… a 4 tisíce mi přijdou fakt dost málo…
Jak 4 tisíce? Ta matka má stejnou vyživovací povinnost jako otec. Matka snad platí nájem tak jako tak, ne? Tak ta čtverka je vyloženě pro dítě. A sorry jako, ale aby 7mi leté dítě stálo 8 tisíc, to fakt ne. Probuďte se, nejdřív se handrkujete o péči, děláte naschvály a pak ještě toho chlapa chcete zruinovat. ![]()
@Akve píše:
Já vím, že je to asi marný, protože tu tohle píšeš už delší čas, ale prosímtě, já mám třeba na 1 dítě 2,5t, u ex je to dítě 4 dny v měsíci. Prosím, můžeš si zkusit představit, že teda takhle vychováváš, živíš, šatíš a vzděláváš sám 2 puberťáky, schválně jestli v těch představách propočtových zbyde na nějaké šminky a hadříky (dobře, tak třeba střih u barbera a nové hodinky) prostor…Příklad: na zimní lyžování nemáme, poslala jsem dceru na lyžák se školou, aby si to aspoň zkusila. 10t fuč, propálené alimenty na 4 měsíce
Upřímně, když na mě ex před rozvodem vybalil tuhle teorii, že alimenty jsou do dětí vlastně jen půlka a když si přimyslím tu druhou, tak je to skoro dostatečné, přišlo mi to v tom šoku celkem cajk. Ale ono to pak díky té praxi prostě vidíš jinak, když druhý rodič finančně nestrádá a nepřijde mu to takhle blbé…
Je úplně jedno co si myslíš ty. Kdyby bylo dítě ve střídavce, nedostaneš ani halíř, takže kdyby chtělo dítě na lyžák MUSELO by se to řešit 50:50 Opravdu nechápu, co Vás opravňuje k tomu mít děti jako kasičku a ex partnera jako herce v pohádce "oslíku, otřes se!! " ![]()
@Zumpa píše:
Takhle fungují policisté začátečníci. Ti pokročilejší pak jedou v prodeji zabavených drog, prodejem informací, v provizích za nahlášení nehody lovcům nehod, krytím trestné činnosti, sledováním a obviněním nepohodlných osob atp.
POKUD máš takto zásadní KONKRÉTNÍ poznatky k páchání trestné činnosti policistů, obrať se okamžitě na Generální inspekci bezpečnostních sborů, rádi oznámení přijmou, mají k tomu dokonce vytvořenou bezplatnou linku https://www.gibs.cz/kontakty
(bohužel i černé vrány se v každém povolání najdou)
v opačném případě tě žádám, abys přestal generálně příslušníky urážet nesmyslnými konspiračními teoriemi.
@Jeruve píše:
Jak 4 tisíce? Ta matka má stejnou vyživovací povinnost jako otec. Matka snad platí nájem tak jako tak, ne? Tak ta čtverka je vyloženě pro dítě. A sorry jako, ale aby 7mi leté dítě stálo 8 tisíc, to fakt ne. Probuďte se, nejdřív se handrkujete o péči, děláte naschvály a pak ještě toho chlapa chcete zruinovat.
Chudáček malý
probudit byses měl ty. Matka nemusí bez dítěte nikde platit nájem, může klidně bydlet v autě nebo na ubytovně, takže její náklady na bydlení jdou reálně X2. Voda, elektřina, teplo, strava (ne, opravdu to není 500 za obědy ve škole), oblečení, škola, výlety, sport, prázdniny, dovolené, tábory, narozeniny, vánoce… A v neposlední řadě její péče o dítě. Pokud se to otci nelíbí, může si vzít dítě do střídavé péče, pak nemusí platit nic. Tedy matce, ve skutečnosti se mu to pěkně prodraží. A nezapomínejme na jednu podstatnou věc, dítě má právo na stejnou životní úroveň jako rodič.
@Jeruve píše:
Je úplně jedno co si myslíš ty. Kdyby bylo dítě ve střídavce, nedostaneš ani halíř, takže kdyby chtělo dítě na lyžák MUSELO by se to řešit 50:50 Opravdu nechápu, co Vás opravňuje k tomu mít děti jako kasičku a ex partnera jako herce v pohádce "oslíku, otřes se!! "
@Lucy75 píše:
POKUD máš takto zásadní KONKRÉTNÍ poznatky k páchání trestné činnosti policistů, obrať se okamžitě na Generální inspekci bezpečnostních sborů, rádi oznámení přijmou, mají k tomu dokonce vytvořenou bezplatnou linku https://www.gibs.cz/kontakty
(bohužel i černé vrány se v každém povolání najdou)
v opačném případě tě žádám, abys přestal generálně příslušníky urážet nesmyslnými konspiračními teoriemi.
Všechno, co jsem napsal, je pravda, a je mi úplně jedno, jak moc se ti to líbí, nebo ne.
O GIBS si myslím své, ono je to totiž velmi podobné jako u práce Policie, řada incidentů se nedotáhne do konce, případně to zamete soud. Konkrétní akce si můžeš vygooglit sama.
Ono se občas něco dostane i na veřejnost, například k lovcům nehod - to byl celorepublikový problém, tzv. lovci nehod se vůbec netajili tím, že za informace o nehodách platí - a to nejen policistům. Pokud nechceš googlit, tak. např.:
https://moravskoslezsky.denik.cz/…0120204.html
Dokonce se to dostalo i na GIBS, otázkou je, jestli se to dotáhlo do konce - podle informací, které mám, tak nikdo v ČR nebyl kvůli úniku obviněn:
https://www.irozhlas.cz/…46_mhromadka
A ono Policii dělají medvědí službu takoví jelimani, jako jsou např. Randák či Šlachta, stačí si jen poslechnout, co tihle a podobní vrcholní představitelé vypouštějí do světa sami a sami usvědčují veřejnost, že jejich práce nebyla moc v pořádku.
Krom toho, pokud pracuješ u Policie a nějak jsem se tě dotknul, tak se laskavě nauč číst, nikde jsem nepsal, že takto jedná každý policajt.
Myslím, že ti leží v žaludku jeho nová žena a očividně i jeho další děti kterým se věnuje.
Rozmysli si co vlastně chceš, pokud má ex další vyživovací povinnosti tak jsou 4000 na prvňáčka krásné. Vždyť ani skoro to dítě víc nestojí a ještě máš slevu na dani a klid od něho.
Bejvalá žena od mého partnera se také soudila, když dítě nastoupilo do první třídy… byl to hnus.
Vysoudila si ušmudlané tři stovky navíc a špatný vztahy s bývalým manželem má snad do smrti.
Partner je rád, že díky rozsudku může vidět často syna, prázdniny, jarní prázdniny, Štědrý den atd. Do té doby to bylo na milosti a spíše nemilosti ex.
Ale pokud ti jde opravdu o blaho dítěte a chceš aby měli vztah ze svým tátou a sourozenci(což je důležité), tak jen dobře. Ale taky by se mohlo stát, že tam bude rozšířený styk a i to se ve výši výživného bere v potaz…
Tak si rozmysli co vlastně chceš, možná by jsi mohla být ráda, že je to jak je to a máte s malou klid…ale jí táta určitě chybí, toho žádný strejda nenahradí. Krev není voda. I kdyby se viděli jednou za čas, tak je to plus.
@Arianna007 Tak ono to emoce vzbuzuje a to silné. Skákat kolem druhých dětí a na první si ani nevzpomenout. Jestli dobře čteš, ex zakladatelky o kontakty nestojí. A nevím proč by měly děti z prvního vztahu být ochuzené, když se chlapovi splaší hormony a pořídí si další. A náklady na dítě s nástupem do školy vzrostou, o tom žádná. A porostou i nadále, dokud se dítě neosamostatní.
@Jeruve píše:
Souhlasím s každým slovem. To, že zakladatelka žárlí na jeho druhou ženu a další děti je jen její problém.
Vůbec nechápu tu podělanou zášť rozvedených trubek, které hamty, hamty sedřít chlapa z kůže.Pěkně fifty : fifty…
Vůbec nechápu ten řev rozvedených trotlů, co odtáhnou od týdenního mimina a k rozvodu jdou jak mistři světa, že mají už zaděláno jinde.
A ještě budou vřískat něco o nový rodině, sdírání z kůže a podílení se fifty fifty. A když se jim nabídne střídavá péče, tak se můžou strachy podělat.
A úplně nejvíc miluju cancy, nic nepodávej, nic nezvyšuj, nekaž vztah otce a dítěte.
A vůbec buď ráda, že něco platí a nevy. sírá. No mam dost zase.
@Arianna007 zřejmě vaší ex ty tebou nazvané „ušmudlané“ 3 stovky stály za to!
je to např. polovina na školní obědy nebo poplatek za kroužek..
vidíš to čistě jen z pozice nextky, takže nesuď…
dítě má ze zákona právo se podílet na životní úrovni svého rodiče,
takže i ta výše - podle tebe „krásné“ částky 4000 na prvňáka je velmi - ale velmi - relativní..