Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Lucy75
Myslím, že jeho ex celkem lituje. Do té doby byla pánem nad časem dítěte, ba neexistovalo aby ho otec měl nějak pravidelně, vždy se vymluvila a on nemohl nic vymáhat. Mě by 300 měsíčně nestály za to si rozházet vztah s ex. Zvlášť když je vstřícný a na vícenákládech se podílí polovinou sám od sebe…
Fungovali několik let co se rozešli, dokud si i on nedovolil najít stálou partnerku. Dokonce jí sám navýšil ono výživné s nástupem do školy, v tehdejší době to bylo okolo 20% jeho platu. Soud navýšil o 300 Kč, protože tvrdila, že si dítě nebere a nestará se. Dítě má drahé koníčky, lyžovačky s intruktorem, sport, dietu…
Vše se vyvrátilo, chtěla výživné 6000 a minimální styk. Prázdniny jen týden, Vánoce a Velikonoce nikdy
víkend jen občas jen od soboty do neděle odpoledne…
Takže jednoznačně plus pro otce. Má rozšířený styk, takže syna vidí i přes týden. Tráví u nás asi deset nocí v měsíci a partner by rád střídavou péči.
Ex se z toho může posrat a nepřebírá ani poštu o prázdninovém styku. Chová se nadřazeně…
Ex nedá malému na víkend nebo prázdniny nic a vše se musí koupit. V loni odmítala dokonce předat pas. Přítel vyřídil aspoň op. Ale do Egypta jsme nejeli ![]()
Já mám stejně staré dítě, můj ex mi platí o pár stovek méně, ale vážím si toho, že se sním na všem domluvím a vycházím pěkně s celou jeho rodinou. Mohu je o cokoliv co je potřeba poprosit, než aby malému kupovali blbosti. Také se podílí i babičky na táboře, nových bruslých, malý dostane kapesné na školu v přírodě…v tomto ohledu jako by jsme se nerozešli. Můžu kdykoliv zavolat, že potřebuju pohlídat nebo si vyměnit víkend…
Zakladetelce jde o dítě, jeho blaho, ale to je i styk s tátou - ne jen peníze.
Jinak také nesouhlasím s názory pánů, co se časově nestarají 50:50 aby bylo výživné 50:50.
Maminka má sníženou možnost výdělku, kvůli péči o dítě.
@Jeruve Vyživovací povinnost? A jak teda otec jinak vyrovná to, že si bere dítě jednou za 14 dní? Ta matčina péče se vyvažuje financemi od otce. Navíc matka třeba musí dávat dítě do školky a zase vyzvedávat…takže musí mít pracovní dobu, aby vyhovovala…žádné odpolední, noční, přesčasy…takže je omezená takhle a tím pádem i finančně…a jestli ti přidjou 4 tisíce měsíčně hodně, tak to je trapný…Zruinovat chudáka 4 tisícema? No tak si neměl pořizovat dítě…Kolik chlapů asi tak slyší na střídavou péči? Vyhrožujou a pak se brání co jim síly stačí…
@Zumpa píše:
Takhle fungují policisté začátečníci. Ti pokročilejší pak jedou v prodeji zabavených drog, prodejem informací, v provizích za nahlášení nehody lovcům nehod, krytím trestné činnosti, sledováním a obviněním nepohodlných osob atp.
Jasné, to většina policajtu děla ![]()