Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
petratavali píše:
stejně, když hledám na netu nějakou informaci či radu, nakonec vždy skončím tady na emiminu
já jsem ráda, že jsme tenkrát tyto stránky našla. Ne že tu vždy najdu konečné řešení, to ani nejde, ale vždycky mě to tu tak nějak uklidní, rady pomůžou srovnat myšlenky, zapřemýšlet na věcmi, které by mě jinak třeba nenapadly.
Taky přeju všem dobrou klidnou noc a ať vás ex moc netrápí ![]()
lucenka píše:jojo…ted jestli to nechat být a neřešit nebo se s ní snažit si o tom promluvit. Jenže aby to nedopadlo tak, že nás pošle někam a bude to ještě horší…
petratavali píše:
jo? Já tohle neznám. Naši jsou stále spolu, vychovávali mě oba. Naše vztahy, krom puberty, kdy to občas v mezích normě jiskřilo, byly vždy dobré. Za to jsem ráda. Proto se pak třeba divím, možná až moc, jaké špatné vztahy mohou být. To potvrzuje i to, že velký vliv má skutečně výchova rodičů…
No co dodat na závěr. řešit peníze budeme vždy. Hlavně, že děti jsou zdravé…to je ve finále to nejdůležitější.
Dobrou všem maminkám a …ex, no vám taky dobrou ![]()
petratavali píše:
No co dodat na závěr. řešit peníze budeme vždy. Hlavně, že děti jsou zdravé…to je ve finále to nejdůležitější.
Dobrou všem maminkám a …ex, no vám taky dobrou
farska píše:petratavali píše:
Dobrou všem maminkám a …ex, no vám taky dobrou![]()
![]()
![]()
Co se tak dozvídám o vztazích u nás, tak to bylo takhle. Naši se rozvedli v mých 12 (ale 5 let to už bylo na spadnutí). Od mamči jsem měla informace, že táta neplatí na mě a bráchu ani korunu, na nic nám nepřispěje a díky němu jsme chudáci. Dodneška nechápu jak jsem nemohla vidět, že mám k vánocům lyže, kolo. Takže jsem ho v pubertě odmítala vidět. Mno a když jsem nějak dospěla, tak jsem se s tátou sešla. Měl doklady jak na nás vzorně platil, doklady od lyží. Dozvěděla jsem se jak nám moje babička jenom z nenavisti k němu zkazila dovolenou u moře. Dneska mě mrzí, že jsem tak naivně věřila mámě. Ale jsem ráda, že jsem se s tátou udobřila, že si užívá vnuka, protože je na tom zdravotně dost špatně. A vím že bych si do smrti neodpustila kdybych si to s ním nestihla vyříkat.
Snad to u vás bude pozitivnější ![]()
farska píše: …A nyni,pred maturitou-ejhle! zahorel laskou ke studiu na vysoke skole.Jak ciste a bez vedlejsich umyslu
Trochu OT, ale já o sobě vždy tvrdila, že nejsem studijní typ. I když jsem udělala přijímačky na matematické gymnázium, na vejšku jsem nechtěla a tak co s gymplem. Šla jsem tedy na učňák s maturitou. V maturitním ročníku jsem s hrůzou zjistila, že budu muset do práce. A to byla tak děsná představa, že jsem podala přihlášky na VŠ, dostala se, odstudovala s červeným diplomem a ještě teď si dodělávám postgraduál (byť už samozřejmě pracuji).
To já jen k tomu, jak někdo najednou chce děsně studovat. ![]()
(A jsem s nezrozvedené, harmonické rodiny, takže o alimenty u mě nešlo. Spíš o zmoudření na poslední chvíli…)
petratavali píše:
Ještě k těm vztahům bývalek a jak ony na tom jsou…ta naše má přítele, už asi déle a mužova dcera s ním nějak údajně nevychází…my se taky vše dovídáme o nich přes někoho…že ho posílá do patřičných míst a absolutně z něho nemá respekt…ted si nějak pospojuji naše dítě-její táta má jiné dítě-její otčím není pro ní dobrý, hádají se…takže to její chování je snad důsledek toho všeho najednou…
Stoprocentně! Vem to z jejího pohledu, dětského a pubertálního. Otec ji nejdříve vůbec nechtěl (resp. nevěřil mamince že je jeho), pak ji „opustil“ (nebo maminku), pak možná měli vztah otec-dcera, jeho místo však u matky zabírá někdo jiný s kým si nerozumí a jako kdyby toho nebylo dost, otec si pořídí nové lepší dítě (ber s rezevou, popisuji to z jejího emočního pohledu).
Řekl jí někdy, že je jeho holčička? Že ji miluje nadevše? Že vždy a za všech okolností bude jeho prvorozené dítě? Že vždy bude pro něj důležitá? A dokázal jí to i nějak?
Podle mě i její odmítání, aby strkal nos do jejích školních věcí, do výchovy, je zoufalé volání o pomoc, lásku otce.
Něco jako: tak ukaž jak ti na mně záleží! Ukaž jak jsem pro tebe důležitá. Co pro to uděláš? Jak moc se budeš snažit? To ti mám všechno usnadňovat a nahlásit tě ve škole, že se můžeš na mě ptát? A nebo si to zařídíš nějak sám?! Sakra ty jsi dospělý, já jsem dítě, tak to nějak udělej! Zařiď to! Projev se! Já chci vědět, že mě miluješ… Podle mě tam bude obrovská skrytá bolest a zloba na otce, ona je prostě ve vzduchoprázdnu, neukotevená, i ten alkohol tomu odpovídá, i ten sex ve 14 letech s dospělým chlapem tomu odpovídá…
A tohle všechno by tak mohlo být i kdyby ex byla zlatá svatá a na tatínka nenasazovala…
Nebo se mýlím? Jsem moc mimo?
Wiolla: tak nějak obecně to bude, jen že je nikdy neopustil, s její matkou ani s nimi nikdy nežil jako rodina. Tenkrát je jako vojínek vrátil domů a s její matkou se viděl na diskotéce, kde dceru zplodili. Dále o nich slyšel až tehdy, když mu za rok přišla soudní obsílka ohledně prokázání otcovství. ![]()
Ale tak nějak to cítit, brát může. Jinak já do vztahu vstoupila, když jí bylo sedm let a to jejich vztah byl normální, malá jezdila, bavila se s tátou jako s tátou, pak se to trochu změnilo okolo těch 13-14ti, kdy přišla puberta a úplně překopalo ten rok a půl zpět…
petratavali píše:
Wiolla: tak nějak obecně to bude, jen že je nikdy neopustil, s její matkou ani s nimi nikdy nežil jako rodina. …
Tím hůř! Od začátku tam ani nebyl… Ona je vlastně nechtěné dítě. Co může být pro člověka horšího? On a její matka udělali chybu, byla to jejich nezodpovědnost, za kterou teď platí ta holka.
Ano, vztah tam pak byl, najelo se na nějaký režim, pořádek… Tvým příchodem se to však změnilo, pro otce byl někdo důležitější než ona, totálně o svoji jakouž takouž pozici pak přišla narozením dalšího dítěte. Do toho pak ještě její puberta…no vraždná kombinace…
V žádném případě to není tvoje chyba! Ale ani její! Řešit by to měl především tvůj manžel. Jde o něj a jeho vztah s dcerou. To si musí vyřešit sám! Přestat být bačkora (nebo pštros co strká hlavu do písku), přestat se vymlouvat: „dyť já na ni nemám ani papíry, fňuk, co já můžu dělat?
Já na pořádek nikdy nebyl, stěhoval se, papíry "se ztratily“ a ex je taková potvora, ona mi v zájmu brání, co pak zmůžu, já mám svých starostí dost…"
, zvednout zadek, napnout síly a vyřešit to! (jak papíry - na soudu snad existuje spis, dá se pořídit opis, aby měl doklad, může se informovat u kompetentních osob (soud, sociálka), co může a co nemůže atd., tak vztah s dcerou - min.přečíst tu útlou knížečku co jsem zde dávala nebo se poradit s nějakým rodinným poradcem/psychologem, pokud sám neví, jak na to…)
A nebo nechce, není to pro něj až tak důležité, ale pak ať se nediví, že to dopadá tak, jak to dopadá…
Tak ať vám to dobře dopadne. ![]()
jo, tak nějak to asi je. ve finále se tu nervuju já. muž je taky se vším hned hotov, když dcera nemá zájem, sice se dlouho snažil, jí kontaktovat, zajímal se, nabízel, at přijede, pak to vzdal, když ho dcera odmítala, ted už to řešit nechce, už neví, co by měl dodat. Z jedné strany se nedivím, určitě mu to líto je, že jsou obě takové…už nevím. Ono by taky bylo trošku jiného, kdyby její matka proti muži nezbrojila, to pak samozřejmě holka okouká a přebírá stejný názor jako její máma. No nic, ted uvidíme, co se za ten rok vyvrbí, co bude.
petratavali píše:
jo, tak nějak to asi je. ve finále se tu nervuju já. muž je taky se vším hned hotov, když dcera nemá zájem, sice se dlouho snažil, jí kontaktovat, zajímal se, nabízel, at přijede, pak to vzdal, když ho dcera odmítala, ted už to řešit nechce, už neví, co by měl dodat. Z jedné strany se nedivím, určitě mu to líto je, že jsou obě takové…už nevím. Ono by taky bylo trošku jiného, kdyby její matka proti muži nezbrojila, to pak samozřejmě holka okouká a přebírá stejný názor jako její máma. No nic, ted uvidíme, co se za ten rok vyvrbí, co bude.
tohle já znám
Manžel je se vším brzy hotov a co se týče jeho bývalé rodiny, nervuju se vždycky já ![]()
ahoj holky tak jsem vás tu dočetla, já to znám teda trošku z jiné strany. Sestra je rozvedená a její bývalý manžel má platit 300 na každé dítě. Je to uplně směšná suma. Pracuje načerno a potvrzené má jen minimální příjmy za nějaký poloviční úvazek. Dětem nic navíc nekupuje, nedává ani dárky, nebere je k sobě. Má nové dítě a prý nemá peníze. Děti jak tam kdysi bývaly přišly hladové a doma pak vyjedly lednici. Sestra je dlouhodobě na nemocenské, ji se nikdo neptá jestli peníze má a živit je musí, pomáhají babičky atd. Takže i takhle to někdy chodí. ![]()
Anonym. -to mě mrzí…nikdo netvrdí,že jsou špatné pouze ex ženy…vím,že jsou i muži co mají plno peněz,ale nějako z toho vyklouznou
…každá mince má dvě strany…
My se se splátkou opozdili o dva dny a hned jsme měli exekuci
…někdo splatí sporadicky a prý mu nejde dát exekuci…nerozumím tady ničemu v tomto státě ![]()