Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě k těm vztahům bývalek a jak ony na tom jsou…ta naše má přítele, už asi déle a mužova dcera s ním nějak údajně nevychází…my se taky vše dovídáme o nich přes někoho…že ho posílá do patřičných míst a absolutně z něho nemá respekt…ted si nějak pospojuji naše dítě-její táta má jiné dítě-její otčím není pro ní dobrý, hádají se…takže to její chování je snad důsledek toho všeho najednou…
Sylvajs píše:
Kallkapa -je to odstupňované dle věku..nejvíce na nejstaršího 2.600 a ten zbytek dělit 2…
jj, já to napsala jen tak přibližně..jako reakci na to, že to není živení ale totální ožebračení muže. Děkuji za upřesnění
. Nevím jak je starý nejstarší, já dostávala na VŠ alimenty 4000 a to můj otec neměl 20000 ani omylem
Kdyby jsme byli 3, tak by se jeho žena asi zvencla
(to jen tak pro odlehčení)
petratavali píše:
Ještě k těm vztahům bývalek a jak ony na tom jsou…ta naše má přítele, už asi déle a mužova dcera s ním nějak údajně nevychází…my se taky vše dovídáme o nich přes někoho…že ho posílá do patřičných míst a absolutně z něho nemá respekt…ted si nějak pospojuji naše dítě-její táta má jiné dítě-její otčím není pro ní dobrý, hádají se…takže to její chování je snad důsledek toho všeho najednou…
Peťo a hlavně s ní tříská puberta ! To bude podle mě ten největší kámen úrazu. Paričky, vínečko.. všechny víme jak to chodí ![]()
Barca12345 píše:Kallkapa píše:Prece neni dulezite to, co je dano, ale to, co opravdu je, ne?Barca12345 píše:Barčo ale já psala o alimentech a né o penězích navícKallkapa píše:Barca zminila 3000 Kc urcene soudem a dalsich 3000 Kc navic…farska píše:Ano, to je to o čem mluvím. To je ten úděl toho, založit rodinu s mužem, který už rodinu má (měl). Prostě to dítě/děti tam už budou vždy. Co se týče pojmu živit, mě to zas nepřipadají jako horentní sumy, co jste tady psalyKallkapa píše:ŽIVIT…
Holky, já vám k tomu řeknu jen jediné. Že jdete do vztahu s mužem, který má děti jste věděly. I že je bude živit minimálně do 26 let. I to, že dítě má právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče, takže se vzrůstajícím platem rostou alimenty. K tomu není moc co dodat.. každý svého štěstí strůjcem. To, že si někdo založí novou rodinu, přece neznaná, že když mu (zdůvodů velkých příjmů) zvýší alimenty, ničí novou rodinu. Přece kdyby ty peníze na další dítě neměl, tak si ho nepořizuje. Ví, že musí 26 let živit už jedno dítě. Tak přeci musím jó dobře zvážit, zda si můžu pořídit ještě další. Budete namítat, že nová partnerka chce také dítě, ale to přece není problém dítěte prvního. To už existuje. U zakladatelky chápu, že řeší hlavně to, že se dcera nechová dobře vůči svému otci. Proč k vám dcera nejezdí? Nemáte soudem určené „návštěvy“ ? Vím, že v 17 letech tomu říkat návštěvy je trochu mimo, já teda v 17ti měla taky jiné zájmy než jezdit za otcem, ale je to nějak určeno, kdy Vás má „navštěvovat“ ?
Tam je to hlavni slovo.....
Myslim,ze jak sylvajz,tak i Barca i ja jsem sly do vztahu s tim,ze VIME,ze ma nas pritel dite z 1.manzelstvi,ktere ma za povinnost ZIVIT.Potud OK.
Ale uz nikoho by ani v njhorsim snu nenapadlo,ze se ze ‚zivit‘ stane ‚vysavat na maximum‘a jeste nekde za hranici slusnosti onech zletilych ‚deti‘ k povinnym rodicum![]()
. Když si zmínila Barču a Sylvajs. Barča tuším zmínila 3 tisíce a Silvajs 7 tisíc (na tři děti - nebo se pletu?) to je na jedno dítě to je 2300 na jedno dítě (pokud jsem ty tři děti popletla tak se omlouvám). Nepřijde mi to jako přehnaná částka. Pořizovat si hypotéky a další děti není povinost. Jaké alimenty si psala ty na kolik dětí si už napamatuji. Jako jasně, pro rodinu dát tři tisíce nebo nedat je dost. Ale i pro druhou rodinu je mít a nebo nemít tři tisíce podle mě dost velký rozdíl.
Stejně tak zakladatelka, když má muž 24.000 a platí dceři 2000 si nedokážu představit jak mi mohlo být zvýšení devastující. Leda způsobeno hypotékou. Ale to je zase každého volba. Chápu, že každý si chce zařídit bydlení a vybudovat něco svého. Bohužel už si muž udělal jednu povinnost (dítě) a musí se s tím poprat. Jen píšu jak to vidím já, jako nezávislý pozorovatel. Nechci čířit vody
Na petilete ditko
znam mnoho rodin min. o trech clenech, kteri toto maji pro vsechny…
Uz se nechci opakovat, tak si precti me prispevky vyse prosim!!!
Nene, byla to reakce na to, že soud chce záměrně zruinovat novou rodinu a napařit co největší alimenty. Psala jsem čistě jen o alimentech. To co dáváte navíc je vaše dobrá vůle, díky za takové jako vy ![]()
ale většinou si ex najdou nové partnery, založí nové rodiny. Proč má jenom nová rodina muže doplácet na rozvod. Vždyť i nový chlap ex musí počítat s tím, že tam je dítě a měl by se finančně starat i o něj. A to by se dle mého názoru mělo brát u soudu v potaz.
Kallkapa píše:petratavali píše:Peťo a hlavně s ní tříská puberta ! To bude podle mě ten největší kámen úrazu. Paričky, vínečko.. všechny víme jak to chodí
jojo…ted jestli to nechat být a neřešit nebo se s ní snažit si o tom promluvit. Jenže aby to nedopadlo tak, že nás pošle někam a bude to ještě horší…
kdyby člověk věděl, jaký krok je ten správný ![]()
Já myslela že těch 7 tisíc je na jedno dítě…
Myslím, že dítě mají živit rodiče. Ne noví partneři.
Popravdě v 17 bych asi svýho tátu poslala do míst kde slunce nesvítí
otevřeně o rozvodu našich, vztazích atd. s ním můžu až teď když mám rodinu. Asi jsem tím tak nějak dospěla.
Barca12345 píše:
farska- zeru te…no nic, jdu spat, rano mivam budicek okolo seste hodiny…
Ja v pul 6 ![]()
petratavali píše:lasička1 píše:hm, to jsme si dovolili, mít spolu dítě. Takhle jsem o tom nepřemýšlela, ani si tu dobu takto spojitsovicka1 píše:Možná se ten pokažený vztah může datovat s otěhotněním zakladatelky-píše,že mají roční dceru a vztah je špatný rok a půl.Tzn. to byl tak začátek těhotenství.Třeba si dcera připadala odstrčená,že jí někdo sesunul z trůnu tatínkovýho mazánka?Třeba to tak není,ale nabízí se to.
Já nechci píchat do vosího hnízda, ale 2 tisíce na 17tiletou holku z toho platu, který tam je, je opravdu málo![]()
- a byly doby, kdy dcera jezdila evidentně ochotně - a pak nechápu, proč manžel neplatil víc
![]()
![]()
![]()
7 tisíc z platu 19 tisíc je už trochu jiný kafe
Příspěvek upraven 29.12.11 v 22:39![]()
![]()
![]()
Zrovna dneska jsem dočetla knížku od Prekopové: Prvorozené dítě
http://t3.gstatic.com/images?…
Myslím, že by ti řekla, že je to tutově reakce na nevlastního sourozence… ![]()
petratavali píše:
Tak tam bude zakopaný pes.Holka přišla do puberty a sesunuly se jí vztahy na obou stranách.Matka přítele,se kterým nevychází,u vás jí z trůnu jedináčka sesadila malá sestřička.
Ale neboj,nevěště hlavu,toto období přejde.Nechte dceři jak se říká otevřená vrátka-ať jí občas tatínek písne jen SMS,že už jí douho neviděl,že by byl rád,kdyby přišla na návštěvu.Nečekej,že hned bude jásat a přijede,možná vás napoprvé pošle do partřičných mezí,jak se toho bojíš-ale ona bude mít v sobě pocit,že o ní někdo stojí.Že jí má rád.Moc jí tím pomůžete.A hlavně nebavte se s ní o tom,že víte o alkoholu,o partě…spíše s ní probírejte radosti ze života.
stejně, když hledám na netu nějakou informaci či radu, nakonec vždy skončím tady na emiminu ![]()
já jsem ráda, že jsme tenkrát tyto stránky našla. Ne že tu vždy najdu konečné řešení, to ani nejde, ale vždycky mě to tu tak nějak uklidní, rady pomůžou srovnat myšlenky, zapřemýšlet na věcmi, které by mě jinak třeba nenapadly.
![]()
Sylvajs nezlob se, ale 7 tisíc na 3 děti není vůbec moc. Prostě má tvůj manžel 4 děti, tak se musí otáčet. Já jsem si celou dobu myslela že těch 7 platí na jedno dítě.