Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znovu, chápu zvýšení výživného, ale co je ten trn je to, že dcera se ozve otcovi jen kvůli placení. Otec není jen proto, že platí výživné. Aspon chtěl být něco víc. Bohužel, pro dceru je jen ta měsíční složenka. Proto nás štve ten nepoměr, že si pak ani normální cestou nemůže zjistit např. docházku.
ten náš zletilý chodí na brigádu kde měl kolem 5.000 až 8.000 pro sebe…ještě jsme se mu my snažili přispívat 500 korunami…že má tolik na brigádě jsme se dozvěděli až u soudu…alim.sebere ex a on si z brigád vše platí…učí se na kuchaře…veškeré nože(kvalitní) dostal od nás…samo,že to popřela…já v 17 dostala 100 na týden a bylo
lucenka píše:
zase co potřebuje 17 letá holka? Mě před 2 roky na VŠ v jiným městě stačily 4000 měsíčně na mé veškeré náklady. Když jsem chtěla v 15 mobil musela jsem na brigádu. Pak mi na něj oba moji rodiče přispěli. Lyžák platili napůl, stejně jako jiné větší výdaje.
jako vážně?
Jídlo - 2500… Ubytování - beru to třeba podle Brna - nejlevnější kolej 86/den = přes 2500 měsíčně.
4000 za měsíc vážně nepobírám
![]()
Není v tom ošacení, cestování domů, studijní materiály, léky, spotřebovaná energie doma o víkendech, cestování po městě… 17ti letá holka už si může na brigádě leccos vydělat - na mobil, na kredit do mobilu, na nějaké to oblečení, příspěvek na dovču - ale nemůže si platit všechno.
Nechápu.
ještě jsem přemýšlela, o tom období, kdy se to zlomilo. v té době jsem byla těhu. To ale přeci není omluva jejího chování..ale že by to na to mělo vliv, jenže co s tím? Z otcovy strany k žádné změně nedošlo…ještě byla na naší svatbě a bylo vše ok, pak,pak to začalo…
petratavali -nechtěj to měnit…ať uděláte cokoliv vše bude špatně…my trpělivě čekáme až se vyučí a najde práci…teď je tu novinka chce jít dál…tak uvidíme…
Jj, taky jsem měla v 17 100 na týden
A od 18ti jsem každé léto makala a začala si platit velkou část oblečení a veškerou dovolenou, i kurzy od školy
Já nejsem zastánce toho, aby se děti flákaly.
Nicméně, 17ti leté dítě prostě nemá náklady 4 tisíce korun. Myslím, že minimální náklady budou tak 6-8 tisíc, pokud tam má být i koupě nějakého počítače nebo sportovního vybavení a třeba dovolená, bude to ještě víc.
Bohužel, výživa dítě se vztahem k dítěti moc nesouvisí
Je to smutné, ale je to tak.
Sylvajs píše:
petratavali -nechtěj to měnit…ať uděláte cokoliv vše bude špatně…my trpělivě čekáme až se vyučí a najde práci…teď je tu novinka chce jít dál…tak uvidíme…
jojo, naše chce jít na zahradnici, ted se učí servírkou.
Kez by partnerova dcera chodila uz na stredni skolu… ma 5,5 a chysta se do skoly!!! My si jeste pekne uzijeme…
petratavali píše:
ještě jsem přemýšlela, o tom období, kdy se to zlomilo. v té době jsem byla těhu. To ale přeci není omluva jejího chování..ale že by to na to mělo vliv, jenže co s tím? Z otcovy strany k žádné změně nedošlo…ještě byla na naší svatbě a bylo vše ok, pak,pak to začalo…
tak může to být to těhotenství. Třeba strach, že teď už od otce nic nedostane
Ale víš co, to máš jedno, nad tím snad ani nepřemejšlej, stejně to ničemu nepomůže, bohužel
![]()
a vím, že ti vůbec nepomůže ani to, co teď napíšu - já na tvém místě bych dávno počítala s rizikem, že o zvýšení požádá, i když byly vztahy dobré
- právě proto, že ta částka není vysoká ![]()
Holky, já vám k tomu řeknu jen jediné. Že jdete do vztahu s mužem, který má děti jste věděly. I že je bude živit minimálně do 26 let. I to, že dítě má právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče, takže se vzrůstajícím platem rostou alimenty. K tomu není moc co dodat.. každý svého štěstí strůjcem. To, že si někdo založí novou rodinu, přece neznaná, že když mu (zdůvodů velkých příjmů) zvýší alimenty, ničí novou rodinu
. Přece kdyby ty peníze na další dítě neměl, tak si ho nepořizuje. Ví, že musí 26 let živit už jedno dítě. Tak přeci musím jó dobře zvážit, zda si můžu pořídit ještě další. Budete namítat, že nová partnerka chce také dítě, ale to přece není problém dítěte prvního. To už existuje. U zakladatelky chápu, že řeší hlavně to, že se dcera nechová dobře vůči svému otci. Proč k vám dcera nejezdí? Nemáte soudem určené „návštěvy“ ? Vím, že v 17 letech tomu říkat návštěvy je trochu mimo, já teda v 17ti měla taky jiné zájmy než jezdit za otcem, ale je to nějak určeno, kdy Vás má „navštěvovat“ ?
petratavali píše:Sylvajs píše:jojo, naše chce jít na zahradnici, ted se učí servírkou.
nerada se pletu, ale pokud ukončí jeden učební obor a šla by na další, tak to takhle fungovat nemůže - podle mě tím dokonční svoje vzdělání a je schopna se tím vzděláním živit, ne?
Samozřejmě si může dělat zahradnici, ale s alimenty by měl být přece konec, ne?
Jedině že by šla na nástavbu.
Barco -zatím jsou náklady malé…čím jsou větší a starší tím náklady stoupají…kroužky,plavání oblečení,horské školy,tábory…
Kallkapa píše:
Holky, já vám k tomu řeknu jen jediné. Že jdete do vztahu s mužem, který má děti jste věděly. I že je bude živit minimálně do 26 let. I to, že dítě má právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče, takže se vzrůstajícím platem rostou alimenty. K tomu není moc co dodat.. každý svého štěstí strůjcem. To, že si někdo založí novou rodinu, přece neznaná, že když mu (zdůvodů velkých příjmů) zvýší alimenty, ničí novou rodinu. Přece kdyby ty peníze na další dítě neměl, tak si ho nepořizuje. Ví, že musí 26 let živit už jedno dítě. Tak přeci musím jó dobře zvážit, zda si můžu pořídit ještě další. Budete namítat, že nová partnerka chce také dítě, ale to přece není problém dítěte prvního. To už existuje. U zakladatelky chápu, že řeší hlavně to, že se dcera nechová dobře vůči svému otci. Proč k vám dcera nejezdí? Nemáte soudem určené „návštěvy“ ? Vím, že v 17 letech tomu říkat návštěvy je trochu mimo, já teda v 17ti měla taky jiné zájmy než jezdit za otcem, ale je to nějak určeno, kdy Vás má „navštěvovat“ ?
v tomto věku se to neurčuje. Manž. dítěti bylo v době rozvodu asi 14 nebo kolik a četnost se snad nestanovovala s ohledem na to, že je už velký.
Jinak s tebou zčásti souhlasím, ale zčásti ne.
Pokud rodina zůstane původní, kompletní, tak si rodiče klidně pořizují další děti a ty první se musí uskrovnit. A tak to prostě je i v případě rozvedených rodičů. Rodí se další děti a VŠICHNI se musí uskrovnit a nikdo nemůže žít na úkor někoho jiného.
sovicka1 píše:petratavali píše:
ještě jsem přemýšlela, o tom období, kdy se to zlomilo. v té době jsem byla těhu. To ale přeci není omluva jejího chování..ale že by to na to mělo vliv, jenže co s tím? Z otcovy strany k žádné změně nedošlo…ještě byla na naší svatbě a bylo vše ok, pak,pak to začalo…tak může to být to těhotenství. Třeba strach, že teď už od otce nic nedostane
a vím, že ti vůbec nepomůže ani to, co teď napíšu - já na tvém místě bych dávno počítala s rizikem, že o zvýšení požádá, i když byly vztahy dobré![]()
Ale víš co, to máš jedno, nad tím snad ani nepřemejšlej, stejně to ničemu nepomůže, bohužel
![]()
![]()
![]()
![]()
- právě proto, že ta částka není vysoká
hmmm, ona se teda takhle hnusně chová ke všem okolo, např. mužův bratr má s ní taky takové zkušenosti a tchýně (babi) taky…že až tak by to mohlo způsobit
ted mě to zajímá, jenže kdybychom si s ní chtěli promluvit, tak by to určitě brala jako nějaký vtírání bůh ví co ještě…ted nemyslím, abychom zachránili alimenty, ale čistě, že bychom chtěli vědět, co se s ní děje…proč takový obrat.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 23:02
zase co potřebuje 17 letá holka? Mě před 2 roky na VŠ v jiným městě stačily 4000 měsíčně na mé veškeré náklady. Když jsem chtěla v 15 mobil musela jsem na brigádu. Pak mi na něj oba moji rodiče přispěli. Lyžák platili napůl, stejně jako jiné větší výdaje.