Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
petratavali píše:farska píše:to jo holky, obdivuju vás, že jste se ještě nezhroutily a že prostě fungujete dál…Sylvajs píše:Ty brdo–Dosud jsem neslysela o zadne horsi bejvalce ,nez je ta nase.Ted uz znam dve.....
tady záleží jestli se změnil životní styl otce nebo matky…tzn.pokud bere více peněz tak bych to čekala…tahle mrcha si počkala 3 roky až mě skončila RD a pak s námi zatočila…![]()
![]()
Tyhle strasti cloveka/rodinu/ bud rozlozi,anebo stmeli. ![]()
Hradec Králové…co já se nabrečela při pohledu na svoji dcerku…že ji nemůžu koupit to či ono…snažím se ,aby nepoznala že nemáme co jíst…nebo když nám dala exekuci a my neměli na nájem a jídlo…dokonce jsem přemýšlela,že skočím s malou s balkónu…tak špatně jsem na tom byla…teď vím,že to byla blbost…nikdy by mě nenapadlo,že mě ta mrcha srazí tak hluboko ![]()
lasička1 píše:
Zakladatelko-za prvé ono 2 tisíce na 17-ti letou slečnu je opravdu málo.Nezávisle na tom,zda popíjí alkohol či nikoli.Její potřeby jsou znatelně vyšší než vaše 2 tisíce a kdyby matka dala tu samou částku jako vy,tak to stačit nebude.Tady jedině pokud by měl manžel plat cca 10 tisíc,tak to je adekvátní,ale pokud má víc,tak je reálné,že částka se vám zvýší.
A že jste neměli možnost spolurozhodnutí kam dcera nastoupí na střední školu-v tomto případě záleží,jaký vztah byl do té doby mezi otcem a dcerou.Zda se hodně stýkali,zda otec věděl o dceři opravdu vše,její záliby,touhy…aby on mohl opravdu říct,že dceru zná,že ví co by pro ní bylo vhodné.Aby to nebylo jen tak,že dcera k vám občas přijela,jak to puberťačky umí,tak se moc nesvěřovala a když měla nastoupit na střední školu,tak otec měl třeba pocit,že uvedená škola je pro život nepoužitelná…ale nevěděl,co přesně by pro dceru bylo nejvhodnější,co ona opravdu chce.Vztah matky a dcery bývá hlubší a matka většinou-ale není to pravidlem-ví,co by dcera chtěla do budoucna dělat.Často je to tak,že spolu diskutují a znají se mnohem víc.A můžu se zeptat,co si dcera vybrala za školu,že se otci nelíbí a kterou školu by chtěl otec?
To,že dcera se nechová přesně tak jak my chceme,pokud nestuduje školu kterou chceme,pokud popíjí s vrstevníky-ona mezi mladými je to bohužel častější,než si nyní myslíš-pokud dcera o otci nepěje samou chválu…tak to nejsou důvody k tomu,že se vám nechce platit,že za těchto okolností proč platit?A bohužel si myslím,že matka se zvýšením uspěje-pokud má manžel průměrnou výplatu.
Bohužel zatím nemáš moc zkušeností s pubertou svého dítěte,uvidíš,že toto období je pro mnoho rodičů hodně náročný a zatím situaci vidíš jinak.Chápu,že člověk má určité ideály,jak se jeho děti budou chovat,jak se budou učit,jak budou poslouchat,ale realita bývá často jiná.
do té doby, před tím rokem a půl se dcera s otcem scházela dost často, jezdila velmi často k nám, nebo s námi jezdila k babi a dědovi, nakupovali do školy, oblečení atd. Co chce studovat věděl dlouho dopředu, nedověděl se to týden před nástupem, jezdil s ní na dny otevřených dveří i 100km ačkoliv v té době byla již přihlášená jinam, tam kde je dodnes. To že popíjí s vrtevníky, prosím, my nebyli jiní. Ale že nám rodina volá, že holka k nim v deset ve všední den jede a matka o tom neví a zřejmě do školy nemusí…no, to bych si v životě nedovolila. To že holka má ve 14ti pohlavní styk s dospělým a otec s ní obráží gyndy, jestli je v pořádku a matka o tom neví…to už mi přijde taky moc…já už tu psala, že to není o nesouhlasu o zvýšení, ale o nesouhlasu o zvýšení a nemít žádné právo se starat o dceru jinak, než jen finančně. A když se zeptá a ony ho pošlou do patřičných míst, to mě prostě doráží. Jak zní titulek této diskuze,plat a mlč.
Sylvajs píše:
příteli vypočítali 19.000měsíčně a musí platit 7.000 alimenty…Hydra(ex) má sama 16.000čistého mzdu…já pouze 9.000…vše vyšlo najevo u soudu
Teda to je sv…a! Vždyť vy jako rodina tím máte míň než ona. Už chápu proč se chlapi bojí mít děti.
Holky obdivuju vás, že to zvládáte
Já už bych na vašem místě asi byla za mřížema minimálně za nějaké ublížení ![]()
Vždyť přece si ex (žena) může najít chlapa co zabezpečí ji a děti. Stejně jako chlap pak zabezpečuje svoji novou rodinu. Ale na to se u nás dlabe.
Sylvajs píše:
příteli vypočítali 19.000měsíčně a musí platit 7.000 alimenty…Hydra(ex) má sama 16.000čistého mzdu…já pouze 9.000…vše vyšlo najevo u soudu
to je pro mě prostě devastace jedné rodiny.
Sylvajs píše:
Hradec Králové…co já se nabrečela při pohledu na svoji dcerku…že ji nemůžu koupit to či ono…snažím se ,aby nepoznala že nemáme co jíst…nebo když nám dala exekuci a my neměli na nájem a jídlo…dokonce jsem přemýšlela,že skočím s malou s balkónu…tak špatně jsem na tom byla…teď vím,že to byla blbost…nikdy by mě nenapadlo,že mě ta mrcha srazí tak hluboko
Sylvajs píše:
Hradec Králové…co já se nabrečela při pohledu na svoji dcerku…že ji nemůžu koupit to či ono…snažím se ,aby nepoznala že nemáme co jíst…nebo když nám dala exekuci a my neměli na nájem a jídlo…dokonce jsem přemýšlela,že skočím s malou s balkónu…tak špatně jsem na tom byla…teď vím,že to byla blbost…nikdy by mě nenapadlo,že mě ta mrcha srazí tak hluboko
Ale posililo vas to,ze jo? Naucila ses jinak vnimat veci-oba s manzelem jste se naucili. Nebo -ne? Jak se na tohle kouka Tvuj muz…?
Za meho manzela muzu rict,ze i ted,po 5 letech,co jsme spolu mi dekuje.. Za cas,ktery travi s nama. I kdyz je to hodne narocne/financne/,je to zivot, ktery clovek ZIJE bok po boku sveho partnera a milovanych deti-a nejen PREZIVA v nefuncnim vztahu…
Sylvajd,
HK?Ze by oni ve tech vychodnich cechach byli vsichni takhle nakloneni naslednemu rodinnemu zivotu? ![]()
Mmch,
proc jste se neodvolali-nebo odvolani zamitli?????
beruska2× píše:
a vyzivne se zpetne nezveda, to snad ani nejde, to by platilo az od rosudku..
To jde,dostali jsme to spětně půl roku,sice se na něčem před soudem domluvili,ale u soudu řekla bývalka,že by si představovala jinou sumu a do dvou měsíců jsme to museli zplatit zpětně.
Co tady všechny píšete, mi přijde, se že soud ohlíží pouze na dítě z předchozího vztahu a ne na vaší rodinu. Tím nechci popírat práva dětí z předchozího vztahu našich mužů, ale co tu píšete, že vám napařují za výživné, to prostě je opravdu devastující. Pak píšete, že nemůžete svým vlastním dětem dopřát něco navíc. Přitom bývalky si najdou nový chlapy a mají daleko víc než vy. To mě udivuje, tohle sakra nikoho nezajímá? Jak je to možný? To otec má za nějaký trest, že se rozešel z matkou svého dítěte či co? To, že pak nová rodina nemá skoro na žrádlo, to je přeci strašný…chce se mi ztoho brečet, hnus, hnus, hnus
![]()
Holky, nenici jen u Vas… ja jsem z Ostravy. Ted uz jakz takz vychazime, z vedl se mi prijem, dokonce nam po narozeni dcerky alimenty snizili, jenze na odvolani ex je zase zvedli… pritel platil na trilete dite 2500 Kc, prisel o misto, ziskal nove pouze za 9000 Kc, ex zadala ozvyseni na 4000 Kc, uspela… mate dite, platte…, nakonec uzavreli dohodu na 3000 Kc… ted uz je nam lepe, ale zvedat nam to tady asi budou do nekonecna… ![]()
Proto možná říkám,až po zkušenostech,do ženatého,nebo rozvedeného chlapa už nikdy víc,páč pak nemáš vlastně nic jistýho
já vím že to zní blbě,ale pokud si najdeš takového chlapa jako já,tak jen solíš a solíš a že tvoje děti nemaj,to nikoho nezajímá ![]()
My se odvolali páč původní ali.chtěla madam dle tabulky paní minitryně 11.500+ zpětně doplatit…i když se to povedlo rapidně snížit rozsudek byl likvidační
farská -nevím…já to nesla hůře než přítel…je fakt,že nebyl čas se hádat…
Taky uz bych podruhe od chlapa s ditetem utekla, nicmene uz jsem se zamilovala a neda se nic delat, ze… ![]()
Zakladatelko-bohužel u dcery už je to věk,kdy nemáte moc šancí cokoli na jejím chování změnit.Ale říkej si,že už jí je 17 let,zachvíli dokončí učňák,půjde do práce a vy nebudete muset platit.A ona jednou zmoudří-pokud měla do té doby vztah s otcem bez problémů,tak se vše urovná.Prostě má bouřlivou pubertu-některé děti chodí za školu,kouří trávu,s partou obrážejí kluby-a rodiče si jen přejí,aby toto období zase brzy skončilo.A že říká plať a mlč?Může být stokrát hůř.
Vydrž,do ničeho nešťourejte,protože pokud matka o zvýšení výživného podá,tak máte o pár tisíc chudší rozpočet.Možná to matka může udělat i jako truc,že se vám nelíbí,jak se dcera chová.