Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sovi -přesně takhle to udělat může…dokud se nebude schopna živit samostaně budeš platit alíky..nesmí učení přerušit déle než na dva roky
Kallkapa píše:
Holky, já vám k tomu řeknu jen jediné. Že jdete do vztahu s mužem, který má děti jste věděly. I že je bude živit minimálně do 26 let. I to, že dítě má právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče, takže se vzrůstajícím platem rostou alimenty. K tomu není moc co dodat.. každý svého štěstí strůjcem. To, že si někdo založí novou rodinu, přece neznaná, že když mu (zdůvodů velkých příjmů) zvýší alimenty, ničí novou rodinu. Přece kdyby ty peníze na další dítě neměl, tak si ho nepořizuje. Ví, že musí 26 let živit už jedno dítě. Tak přeci musím jó dobře zvážit, zda si můžu pořídit ještě další. Budete namítat, že nová partnerka chce také dítě, ale to přece není problém dítěte prvního. To už existuje. U zakladatelky chápu, že řeší hlavně to, že se dcera nechová dobře vůči svému otci. Proč k vám dcera nejezdí? Nemáte soudem určené „návštěvy“ ? Vím, že v 17 letech tomu říkat návštěvy je trochu mimo, já teda v 17ti měla taky jiné zájmy než jezdit za otcem, ale je to nějak určeno, kdy Vás má „navštěvovat“ ?
to je to, co nevíme, co se stalo. něco jsme slyšeli, že její matka zbrojí proti muži, jestlí jí nějak zasáhlo, že spolu máme dítě, jestli to pro ní bylo urážející,, nebo co si to muž dovolil, ted o tom zrovna přemýšlím.
Zakladatelko, casem si na to zvyknes, srovnej si to v hlave, NIC S TIM NENADELAS. Nejde to ovlivnit, kdyz nebudes spat a budes se uzirat, alimenty to nesnizi, dceru to ze zivota nevymaze a nikomu to nepomuze.
Chces vazne znat nasi situacvi? Aby sis uvedomila ze na tom nejsi tak spatne? A ze jsou jeste mnohem horsi pripady nez mame my|!!|!
Dcerka ma 5,5 let, alimenty 3000 Kc, partneruv plat cca 16 000 Kc (muj prijem brali jen jako 7600 Kc, zbytek jsem nemusela uvadat, ani nevim proc)… dale ale je to kolo, lyze, skolka v prirode, Jezisek, narozeniny, nejake vylety, dovolene, VESKERE OBLECENI… mesicne to je prumerne cca 6000 Kc… matka nezamestnana, pracuje po hospodach, dcerku posle v minus deseti stupnich v podzimnim kabatku a teniskach, kazdy mesic ma nove gelovky, co tvrt roku nove vlasy, kosmetika, kavicky jsou na denim poradku, vozi si zadek autickem, kazdy rok nejaka dovca, dcerka ma stale nove a nove „strejdy“ kteri u nich prespavaji… petilete dite k nam prijde a rekne - tatinku, jsi zly, nedavas nam penize, teto jsi tlusta krava, teto maminka rika, ze te nenavidi a jeste vice nenavidi Kacenku (nase dcerka)… TO JE TEPRVE SILA!!!!
Sylvajs píše:
Barco -zatím jsou náklady malé…čím jsou větší a starší tím náklady stoupají…kroužky,plavání oblečení,horské školy,tábory…
nás čeká už jen přechod na vysokou.
Jenže tam už ten skok nemusí být podle mě tak vysoký - jednak je pak dítě dospělé a žádá samo (což samozřejmě nic neznamená, ale pokud ty vztahy nejsou jó špatné, tak dítě moc často proti rodiči nejde
), druhak si nemyslím, že ten růst nákladů je tak rapidní (kroužky už moc nejsou, je jich méně, jestli se platí kolej anebo nájem - to už je fuk…)
lucenka píše:sovicka1 píše:měli jsme privát v Hradci Králové (2500 za pokoj, byli jsme tam s přítelem), na týden jsem měla 500(z toho 150 mě stála cesta z a do Prahy), 200 jsem si dávala stranou na tramvajenku.Všechny studijní materiály byly na netu. Je pravda že v tom nejsou dovolené s rodinou (jednou za 2 roky) a energie doma o víkendu. A na oblečení, dovolenou s přítelem jsem měla brigády. By mi i bylo trapné něco po mamče chtít.lucenka píše:
zase co potřebuje 17 letá holka? Mě před 2 roky na VŠ v jiným městě stačily 4000 měsíčně na mé veškeré náklady. Když jsem chtěla v 15 mobil musela jsem na brigádu. Pak mi na něj oba moji rodiče přispěli. Lyžák platili napůl, stejně jako jiné větší výdaje.jako vážně?
![]()
Jídlo - 2500… Ubytování - beru to třeba podle Brna - nejlevnější kolej 86/den = přes 2500 měsíčně.
4000 za měsíc vážně nepobírám
![]()
![]()
Není v tom ošacení, cestování domů, studijní materiály, léky, spotřebovaná energie doma o víkendech, cestování po městě… 17ti letá holka už si může na brigádě leccos vydělat - na mobil, na kredit do mobilu, na nějaké to oblečení, příspěvek na dovču - ale nemůže si platit všechno.
Nechápu.
Ok, ale tím pádem tvé náklady nebyly 4 tisíce korun. Není tam jídlo (a jako jíst třeba jen chleba nebo čínské polévky, to bych snad po nevlastním dítěti nechtěla), není tam NIC navíc…a ta holka není na VŠ, není dospělé, s brigádou to taky moc valné nebude… atd atd.
Barca12345 píše:
Zakladatelko, casem si na to zvyknes, srovnej si to v hlave, NIC S TIM NENADELAS. Nejde to ovlivnit, kdyz nebudes spat a budes se uzirat, alimenty to nesnizi, dceru to ze zivota nevymaze a nikomu to nepomuze.
Chces vazne znat nasi situacvi? Aby sis uvedomila ze na tom nejsi tak spatne? A ze jsou jeste mnohem horsi pripady nez mame my|!!|!
Dcerka ma 5,5 let, alimenty 3000 Kc, partneruv plat cca 16 000 Kc (muj prijem brali jen jako 7600 Kc, zbytek jsem nemusela uvadat, ani nevim proc)… dale ale je to kolo, lyze, skolka v prirode, Jezisek, narozeniny, nejake vylety, dovolene, VESKERE OBLECENI… mesicne to je prumerne cca 6000 Kc… matka nezamestnana, pracuje po hospodach, dcerku posle v minus deseti stupnich v podzimnim kabatku a teniskach, kazdy mesic ma nove gelovky, co tvrt roku nove vlasy, kosmetika, kavicky jsou na denim poradku, vozi si zadek autickem, kazdy rok nejaka dovca, dcerka ma stale nove a nove „strejdy“ kteri u nich prespavaji… petilete dite k nam prijde a rekne - tatinku, jsi zly, nedavas nam penize, teto jsi tlusta krava, teto maminka rika, ze te nenavidi a jeste vice nenavidi Kacenku (nase dcerka)… TO JE TEPRVE SILA!!!!
to je děs a smutný
a bohužel realita. matka ze svého dítěte vychová slušného odpůrce vlastního otce.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 23:09
Presne je to desne smutny a jedine co muzu delat je pokrcit ramenama…
Nicilo me to silene, ale dala jsem si nove cile a protoze sveho partnera miluju, musim s tim zit… ![]()
Ze servirky na zahradnici?
To NENI SOUSTAVNA PRIPRAVA NA BUDOUCI POVOLANI a minimalne bych navrhla zruseni alimentu u sousu. Pkkud by si vzdelani ZDOKONALOVALA/napriklad linie vyucen serbirka-servirka maturita-vysoka skola hotelova napr.atd atd/,tak se vytzivne platit musi.
V tomto pripade bych ale oponovala.A zalezelo by na soudci.
farska píše:
To NENI SOUSTAVNA PRIPRAVA NA BUDOUCI POVOLANI a minimalne bych navrhla zruseni alimentu u sousu. Pkkud by si vzdelani ZDOKONALOVALA/napriklad linie vyucen serbirka-servirka maturita-vysoka skola hotelova napr.atd atd/,tak se vytzivne platit musi.
jj, my toto budeme řešit za rok, právnička nám už něco poradila, co pak můžeme a nemůžeme…
farska píše:
přesně tak jsem si to myslela i já
![]()
Kallkapa píše:
Holky, já vám k tomu řeknu jen jediné. Že jdete do vztahu s mužem, který má děti jste věděly. I že je bude živit minimálně do 26 let. I to, že dítě má právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče, takže se vzrůstajícím platem rostou alimenty. K tomu není moc co dodat.. každý svého štěstí strůjcem. To, že si někdo založí novou rodinu, přece neznaná, že když mu (zdůvodů velkých příjmů) zvýší alimenty, ničí novou rodinu. Přece kdyby ty peníze na další dítě neměl, tak si ho nepořizuje. Ví, že musí 26 let živit už jedno dítě. Tak přeci musím jó dobře zvážit, zda si můžu pořídit ještě další. Budete namítat, že nová partnerka chce také dítě, ale to přece není problém dítěte prvního. To už existuje. U zakladatelky chápu, že řeší hlavně to, že se dcera nechová dobře vůči svému otci. Proč k vám dcera nejezdí? Nemáte soudem určené „návštěvy“ ? Vím, že v 17 letech tomu říkat návštěvy je trochu mimo, já teda v 17ti měla taky jiné zájmy než jezdit za otcem, ale je to nějak určeno, kdy Vás má „navštěvovat“ ?
ŽIVIT…
Tam je to hlavni slovo.....
Myslim,ze jak sylvajz,tak i Barca i ja jsem sly do vztahu s tim,ze VIME,ze ma nas pritel dite z 1.manzelstvi,ktere ma za povinnost ZIVIT.Potud OK.
Ale uz nikoho by ani v njhorsim snu nenapadlo,ze se ze ‚zivit‘ stane ‚vysavat na maximum‘a jeste nekde za hranici slusnosti onech zletilych ‚deti‘ k povinnym rodicum
![]()
petratavali píše:lasička1 píše:hm, to jsme si dovolili, mít spolu dítě. Takhle jsem o tom nepřemýšlela, ani si tu dobu takto spojitsovicka1 píše:Možná se ten pokažený vztah může datovat s otěhotněním zakladatelky-píše,že mají roční dceru a vztah je špatný rok a půl.Tzn. to byl tak začátek těhotenství.Třeba si dcera připadala odstrčená,že jí někdo sesunul z trůnu tatínkovýho mazánka?Třeba to tak není,ale nabízí se to.
Já nechci píchat do vosího hnízda, ale 2 tisíce na 17tiletou holku z toho platu, který tam je, je opravdu málo![]()
- a byly doby, kdy dcera jezdila evidentně ochotně - a pak nechápu, proč manžel neplatil víc
![]()
![]()
![]()
7 tisíc z platu 19 tisíc je už trochu jiný kafe
Příspěvek upraven 29.12.11 v 22:39![]()
![]()
![]()
Vy samozřejmě máte právo na dítě.A je to rozumné.Ale prostě i u fungující rodiny příchod dalšího dítěte je u sourozence šok.A čím je sourozenec starší,tím to bývá složitější.A manžela dcera zrovna byla v pubertě,dlouho sama,pokud s otcem vycházela,tak to nejspíš těžce nesla.Ale za to vy nemůžete,prostě to je realita.A pokud vztahy dříve fungovaly dobře,tak se časem zase urovnají.To jen aby člověk věděl,proč se určité věci dějí.
petratavali píše:farska píše:jj, my toto budeme řešit za rok, právnička nám už něco poradila, co pak můžeme a nemůžeme…
Jo.Syn manzela taky tak tak se dostal na ucebni obor s maturitou. Chtel vzdy hned pracovat.,
A nyni,pred maturitou-ejhle! zahorel laskou ke studiu na vysoke skole.Jak ciste a bez vedlejsich umyslu ![]()
měli jsme privát v Hradci Králové (2500 za pokoj, byli jsme tam s přítelem), na týden jsem měla 500(z toho 150 mě stála cesta z a do Prahy), 200 jsem si dávala stranou na tramvajenku.Všechny studijní materiály byly na netu. Je pravda že v tom nejsou dovolené s rodinou (jednou za 2 roky) a energie doma o víkendu. A na oblečení, dovolenou s přítelem jsem měla brigády. By mi i bylo trapné něco po mamče chtít.