Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
petratavali píše:
a další otázka je, jestli mi ted, dokud se nic neděje, máme píchat do vosího hnízda nebo hasit až kdyby to začlo…
No prave.
Dopaltit byste museli tak jako tak,pokud by ona pozadala po vyzivne zpetne. Takze ja bych asi delala mrtveho brouka a-doufala ![]()
však i ten zletilý 17let si požádal o zpětné doplacení za 3 roky…
farska píše:Sylvajs píše:No,to myslim,ze plati uz davno davno. Novinka je,ze se to tyka i ZLETILYCH.
zvýšení alimentů se zpětným doplacením až 3 roky zpětně…
A tady odkaz na zajimave stranky,mmj i na vyse zminovany problem nesdeleni prospechu zaka apod.:
http://www.iustin.cz/art.asp?…
děkuji moc, pročtu…blbý prostě je, že muž nemá o dceři žádný papír, říkám, anni snad v rodným listě není uveden po roce soudění ohledně otcovství…to by asi měla jeho příjmení, má matky…a nějaký papíry k soudnímu rozhodnutí o placení výživného…ty jsou taky bůh ví kde, po ne jednom stěhování…
a upřímně, můj chlap na nějaký šuplíčkování papírů není, to kdybych nedělal já, tak neví, kde co má…
petratavali píše:
a další otázka je, jestli my ted, dokud se nic neděje, máme píchat do vosího hnízda nebo hasit až kdyby to začlo…spíš nedráždit a řešit to až při případném soudě…jenže do té doby se psychicky někde zhroutím…Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:52
Peťo, já radím do ničeho nešťourat dokud se nic neděje. Alimenty by Vám jisto jistě zvedli, 2.000 při platu 24.000 je zoufale málo. Takže já radím hasit až kdyby to začlo..držím palce ať to dopadne co nejlépe pro obě strany.
Pokud ale je uveden v rozsudku o vyzivnem jako ‚povinny otec‘,je to pro skolu smerodatne ![]()
Mě to teda přijde svinácký i od těch dětí ( v případě kdy měl otec o ně zájem)
Sylvajs píše:
však i ten zletilý 17let si požádal o zpětné doplacení za 3 roky…
tady záleží jestli se změnil životní styl otce nebo matky…tzn.pokud bere více peněz tak bych to čekala…tahle mrcha si počkala 3 roky až mě skončila RD a pak s námi zatočila…
Sylvajs píše:
tady záleží jestli se změnil životní styl otce nebo matky…tzn.pokud bere více peněz tak bych to čekala…tahle mrcha si počkala 3 roky až mě skončila RD a pak s námi zatočila…
Ty brdo–Dosud jsem neslysela o zadne horsi bejvalce ,nez je ta nase.Ted uz znam dve.....
![]()
farska píše:petratavali píše:No prave.
a další otázka je, jestli mi ted, dokud se nic neděje, máme píchat do vosího hnízda nebo hasit až kdyby to začlo…
Dopaltit byste museli tak jako tak,pokud by ona pozadala po vyzivne zpetne. Takze ja bych asi delala mrtveho brouka a-doufala
to dělat budeme…ale i tak mi to nedá spát. Já pro svou dceru taky chci to nejlepší, ale nikdy bych jí neobracela proti jejímu otci. Sama jsme si jí neudělala. O alimenty bych taky bojovala, ale zakazovat vlastnímu tátovi se zajímat o své dítě, je to hnus a udivuje mě, že na tohle se asi nepohlíží, jen tatínku plat…
Kallkapa píše:petratavali píše:Peťo, já radím do ničeho nešťourat dokud se nic neděje. Alimenty by Vám jisto jistě zvedli, 2.000 při platu 24.000 je zoufale málo. Takže já radím hasit až kdyby to začlo..držím palce ať to dopadne co nejlépe pro obě strany.
a další otázka je, jestli my ted, dokud se nic neděje, máme píchat do vosího hnízda nebo hasit až kdyby to začlo…spíš nedráždit a řešit to až při případném soudě…jenže do té doby se psychicky někde zhroutím…Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:52
děkuji, taky budu doufat…
1miss1 -víme,že si požádal,ale popírá to…že se nechce do toho míchat…ať mu dáme pokoj…
Zakladatelko-za prvé ono 2 tisíce na 17-ti letou slečnu je opravdu málo.Nezávisle na tom,zda popíjí alkohol či nikoli.Její potřeby jsou znatelně vyšší než vaše 2 tisíce a kdyby matka dala tu samou částku jako vy,tak to stačit nebude.Tady jedině pokud by měl manžel plat cca 10 tisíc,tak to je adekvátní,ale pokud má víc,tak je reálné,že částka se vám zvýší.
A že jste neměli možnost spolurozhodnutí kam dcera nastoupí na střední školu-v tomto případě záleží,jaký vztah byl do té doby mezi otcem a dcerou.Zda se hodně stýkali,zda otec věděl o dceři opravdu vše,její záliby,touhy…aby on mohl opravdu říct,že dceru zná,že ví co by pro ní bylo vhodné.Aby to nebylo jen tak,že dcera k vám občas přijela,jak to puberťačky umí,tak se moc nesvěřovala a když měla nastoupit na střední školu,tak otec měl třeba pocit,že uvedená škola je pro život nepoužitelná…ale nevěděl,co přesně by pro dceru bylo nejvhodnější,co ona opravdu chce.Vztah matky a dcery bývá hlubší a matka většinou-ale není to pravidlem-ví,co by dcera chtěla do budoucna dělat.Často je to tak,že spolu diskutují a znají se mnohem víc.A můžu se zeptat,co si dcera vybrala za školu,že se otci nelíbí a kterou školu by chtěl otec?
To,že dcera se nechová přesně tak jak my chceme,pokud nestuduje školu kterou chceme,pokud popíjí s vrstevníky-ona mezi mladými je to bohužel častější,než si nyní myslíš-pokud dcera o otci nepěje samou chválu…tak to nejsou důvody k tomu,že se vám nechce platit,že za těchto okolností proč platit?A bohužel si myslím,že matka se zvýšením uspěje-pokud má manžel průměrnou výplatu.
Bohužel zatím nemáš moc zkušeností s pubertou svého dítěte,uvidíš,že toto období je pro mnoho rodičů hodně náročný a zatím situaci vidíš jinak.Chápu,že člověk má určité ideály,jak se jeho děti budou chovat,jak se budou učit,jak budou poslouchat,ale realita bývá často jiná.
příteli vypočítali 19.000měsíčně a musí platit 7.000 alimenty…Hydra(ex) má sama 16.000čistého mzdu…já pouze 9.000…vše vyšlo najevo u soudu
farska píše:Sylvajs píše:Ty brdo–Dosud jsem neslysela o zadne horsi bejvalce ,nez je ta nase.Ted uz znam dve.....
tady záleží jestli se změnil životní styl otce nebo matky…tzn.pokud bere více peněz tak bych to čekala…tahle mrcha si počkala 3 roky až mě skončila RD a pak s námi zatočila…![]()
![]()
to jo holky, obdivuju vás, že jste se ještě nezhroutily a že prostě fungujete dál…
Sylvajs píše:
příteli vypočítali 19.000měsíčně a musí platit 7.000 alimenty…Hydra(ex) má sama 16.000čistého mzdu…já pouze 9.000…vše vyšlo najevo u soudu
Tak z 19 tis alimentu je 7tisic jeste vic nez tretina. Nejste vy z Chrudimi ci okoli???
![]()