Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
a vyzivne se zpetne nezveda, to snad ani nejde, to by platilo az od rosudku..nevěřím ale, že by v případě zakladatelky někdo výživné zvedl.
Změnily se tak moc poměry? Stoupl tvému manželovi plat?za celou dobu se výživné zvedalo jednou. a ano, za 17 let se mužovi plat zvýšil. plus nové vyživovací povinnosti vůči naší dceři a mě na RD. Její matka pracuje na živnost, má v pronájmu hospodu, cca 3 roky, před tím byla stále nezaměstnaná.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:06
aha, pokud má živnost, tak by se v nejhorším případě daly zkoumat i její příjmy, pokud by byly podezřele nízké, tak to případně hnát přes kontrolu účetnictví a podobně
takže pák na to máte fakt dost. Manžel je zaměstnanec nebo podniká?
A můžu se zeptat, jaké platíte aloše? Jako podle tvého názoru - jsou dostatečně vysoké? Nemusíš psát částku.
petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
a vyzivne se zpetne nezveda, to snad ani nejde, to by platilo az od rosudku..nevěřím ale, že by v případě zakladatelky někdo výživné zvedl.
Změnily se tak moc poměry? Stoupl tvému manželovi plat?za celou dobu se výživné zvedalo jednou. a ano, za 17 let se mužovi plat zvýšil. plus nové vyživovací povinnosti vůči naší dceři a mě na RD. Její matka pracuje na živnost, má v pronájmu hospodu, cca 3 roky, před tím byla stále nezaměstnaná.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:06
To,kolik vydela matka,je nepodstatne.Podstatne je,kolik vydela Tvuj manzel . Vetsina soudu uvadi,ze az ctvrtina/chrudimsky soud TRETINA,doufam,ze jinde takovi silenci neexistuji
/ vyzivneho otce muze jit CELKEM na vyzivne…
Co se tyka zpetneho placeni vyzivneho,bylo to u nezletilych tri roky a u zletilych OD PODANI NAVRHU NA ZVYSENI VYZIVNEHO.To uz je novelou ,pokud vim,zruseno-a take zletili muzou zadat az tri roky zpetne vyzivne! ![]()
Sylvajs,
vim,o cem mluvis,bohuzel ![]()
sovicka1 píše:petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:06aha, pokud má živnost, tak by se v nejhorším případě daly zkoumat i její příjmy, pokud by byly podezřele nízké, tak to případně hnát přes kontrolu účetnictví a podobně
A můžu se zeptat, jaké platíte aloše? Jako podle tvého názoru - jsou dostatečně vysoké? Nemusíš psát částku.takže pák na to máte fakt dost. Manžel je zaměstnanec nebo podniká?
Sovicko,
kdyby nebydlela dcera s matkou,tak ANO,zkoumaly by se i prijmy matky. Ted ale je to nepodtstane,nebot matka obstarava dceri strechu nad hlavou a stara se o ni/o tom by se dalo polemizovat,ale zakon to tak bere,bohuzel/ ![]()
Muž je zaměstnanec. Na dobu určitou, ted má smlouvu na půl roku, ač je ve firmě od října 2010.
Výživné platí 2000. Jak jsem již uvedla, chápeme nároky dítěte. Ale nesouhlasíme se zvýšením za těchto podmínek, kdy v našem případě musí otec platit a nemůže se starat, jeho vlastní dítě ho uráží a říká vlastnímu tátovi: neotravuj nás.
Příjmy matky se dokládají taky. A přihlíží se k tomu. Ale až takový vliv to asi nemá
Taky proč by mělo, že jo
![]()
farska píše:sovicka1 píše:Sovicko,petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:06aha, pokud má živnost, tak by se v nejhorším případě daly zkoumat i její příjmy, pokud by byly podezřele nízké, tak to případně hnát přes kontrolu účetnictví a podobně
A můžu se zeptat, jaké platíte aloše? Jako podle tvého názoru - jsou dostatečně vysoké? Nemusíš psát částku.takže pák na to máte fakt dost. Manžel je zaměstnanec nebo podniká?
kdyby nebydlela dcera s matkou,tak ANO,zkoumaly by se i prijmy matky. Ted ale je to nepodtstane,nebot matka obstarava dceri strechu nad hlavou a stara se o ni/o tom by se dalo polemizovat,ale zakon to tak bere,bohuzel/
ale to přece není pravda. Podílí se - i podle zákona - oba rodiče. To, že na to soudy neberou ohled, je pak věc druhá.
sovicka1 píše:
Příjmy matky se dokládají taky. A přihlíží se k tomu. Ale až takový vliv to asi nemá![]()
![]()
Taky proč by mělo, že jo
![]()
Dokladaji ANO,prihlizi MINIMALNE.
petratavali píše:
Muž je zaměstnanec. Na dobu určitou, ted má smlouvu na půl roku, ač je ve firmě od října 2010.
Výživné platí 2000. Jak jsem již uvedla, chápeme nároky dítěte. Ale nesouhlasíme se zvýšením za těchto podmínek, kdy v našem případě musí otec platit a nemůže se starat, jeho vlastní dítě ho uráží a říká vlastnímu tátovi: neotravuj nás.
v tomto státě to bohužel nikoho nezajímá.
No, upřímně, 2000 není nějak moc. Jsou mámy, že mají výživné nižší, ale v současné době se určuje běžně i vyšší.
Ale snad bude stačit ten fakt, že jsi na rodičovské a máte dceru ![]()
Naprosto ale chápu váš vztek, že platíte na dítě, se kterým vlastně nemáte t.č. nic společného. Mě by to dralo hodně
![]()
pokud by zažádala zpětně, mohu své dítě dát do babyboxu, at se o něj stát postará a odstěhujeme se pod most. To by byl konec. Ale hlavně, že dcera s matkou by se měli dobře a mohli by dál vesele chlastat.
sovicka1 píše:farska píše:ale to přece není pravda. Podílí se - i podle zákona - oba rodiče. To, že na to soudy neberou ohled, je pak věc druhá.sovicka1 píše:Sovicko,petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
kdyby nebydlela dcera s matkou,tak ANO,zkoumaly by se i prijmy matky. Ted ale je to nepodtstane,nebot matka obstarava dceri strechu nad hlavou a stara se o ni/o tom by se dalo polemizovat,ale zakon to tak bere,bohuzel/
Ale ANO-podili se na to oba rodice! O tom nepolemizuji. Ale odmitam to,ze napriklad vysoke prijmy matky by mohly eventuelne snizit vyzivne ze strany otce,tak to proste NEFUNGUJE ![]()
Tak jsem to z Tvych prispevku aspon pochopila. Pokud jsem to pochopila blbe,tak se omlouvam ![]()
farska píše:sovicka1 píše:Dokladaji ANO,prihlizi MINIMALNE.
Příjmy matky se dokládají taky. A přihlíží se k tomu. Ale až takový vliv to asi nemá![]()
![]()
Taky proč by mělo, že jo
![]()
asi tak jsem to myslela ![]()
Ono by ale bylo upřímně řečeno divné, aby třeba v situaci, kdy otec vydělává 20 tisíc a matka 80 tisíc, platil otec jen třeba 500 měsíčně jen proto, že matka vydělává hodně
![]()
sovicka1 píše:farska píše:ale to přece není pravda. Podílí se - i podle zákona - oba rodiče. To, že na to soudy neberou ohled, je pak věc druhá.sovicka1 píše:Sovicko,petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
aha, pokud má živnost, tak by se v nejhorším případě daly zkoumat i její příjmy, pokud by byly podezřele nízké, tak to případně hnát přes kontrolu účetnictví a podobně
já teda slyšela, že na výživném se podílí OBA rodiče až tehdy, kdy je dítě zletilé, tak nám to řekl i právník…
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:17
farska píše:Ale ANO-podili se na to oba rodice! O tom nepolemizuji. Ale odmitam to,ze napriklad vysoke prijmy matky by mohly eventuelne snizit vyzivne ze strany otce,tak to proste NEFUNGUJE
Tak jsem to z Tvych prispevku aspon pochopila. Pokud jsem to pochopila blbe,tak se omlouvam
viz příspěvek výše
Ani by to tak fungovat podle mě nemělo
Dítě má dva rodiče
a je sice strašně smutné, že otec nemá na dceru žádný vliv a ta na něj kašle, ale bohužel při jejím stvoření byli dva
![]()
petratavali píše:
pokud by zažádala zpětně, mohu své dítě dát do babyboxu, at se o něj stát postará a odstěhujeme se pod most. To by byl konec. Ale hlavně, že dcera s matkou by se měli dobře a mohli by dál vesele chlastat.
Dopadli jsme skoro podobne. Ale naucilo nas to jednomu: manzelovo zletile'dite',ktere mu misto ‚ahoj,tati‘ napise ‚dobry den, neprisly mi aliky a jestli neprijdou,dam na tebe exekuci‘ je stejne v nasem state na zdaleka vyssi urovni,nez stejneho otce vsechny deti dalsi…
Uz mne to proto neprekvapuje. Naucili jsme se s tim zit. ![]()
petratavali píše:sovicka1 píše:farska píše:ale to přece není pravda. Podílí se - i podle zákona - oba rodiče. To, že na to soudy neberou ohled, je pak věc druhá.sovicka1 píše:Sovicko,petratavali píše:sovicka1 píše:MisakN píše:beruska2× píše:Bohužel zvedá a to klidně i 2 roky zpětně-leda že by byla nějaká změna,ale o tom pochybuju.
kdyby nebydlela dcera s matkou,tak ANO,zkoumaly by se i prijmy matky. Ted ale je to nepodtstane,nebot matka obstarava dceri strechu nad hlavou a stara se o ni/o tom by se dalo polemizovat,ale zakon to tak bere,bohuzel/já teda slyšela, že na výživném se podílí OBA rodiče až tehdy, kdy je dítě zletilé, tak nám to řekl i právník…
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:17
Ono je to strašně těžké vybalancovat.
Výživné má být takové, aby si dítě nežilo na úkor rodiče a naopak - ale v případě, že má matka dost vysoké příjmy a otec nízké, to dost dobře nejde
![]()