Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
u nás to nebylo za rok,ale pouze za pár měsíců…majetek nikoho nezajimal…pouze další vyživovaný osoba…
http://muj-pravnik.cz/…tilych-deti/
přečti si
Já myslím že jo. Přítel hlásil co má za majetek když byl u soudu nebo spíš na předběžném předvolání a dokonce i ex to hned nahlásila na sociálce že si pořídil nové auto (si myslí že si tím polepší) sice si asi moc tim u nás nepomůže páč bylo ojete jen o třidu lepší takže myslím že to pro něj nebude tak hrozné ale bere se celá životní uroveň rodiče takže jestli zdědí majetek tak se to počítá je to jeho životní úroveň a když se toho vzdá tak se to bere jako vzdání se lepší úrovně a taky mu to můžou zvednout. Všeho čeho se vzdáš v někoho jiního prospěch tak je to tvoje chyba páč to nejspíš děláš za účelem placení menších alimentů. Dokonce jestli má něco na =účte tě našetřeného tak to se taky může počítat. Ale záleží hodně na soudci co si nechá prověřit a co bude brát v potaz.
jakuk -nic takového u nás neproběhlo…pouze jsme v našem zájmu dokládali platbu školky,nájem a další podklady proč neplatit 11.500 alíky
To mi přijde dost ujetý, přece nebudu prodávat barák proto, abych měla na alimenty
Barák mě neživí, živí mě plat…
![]()
sovicka1 píše:
To mi přijde dost ujetý, přece nebudu prodávat barák proto, abych měla na alimentyBarák mě neživí, živí mě plat…
![]()
![]()
a bude zit v baraku za miliony a dite bude hlady??? a jak ho z platu utahne??
beruska2× píše:sovicka1 píše:a bude zit v baraku za miliony a dite bude hlady??? a jak ho z platu utahne??
To mi přijde dost ujetý, přece nebudu prodávat barák proto, abych měla na alimentyBarák mě neživí, živí mě plat…
![]()
![]()
koho, ten barák? Co se táhne na baráku? Nájem v bytě bývá vyšší, než zaplatit elektřinu, plyn a vodu v baráku. My platíme inkaso nějakých 5 tisíc, když jsme měli podnájem v 1+1, tak jsme platili 11 tisíc ![]()
Kdybych žila v baráku za miliiony anebo v bytě za statisíce, jaký je v tom rozdíl?
Peněz budu mít furt stejně…
tak u nás to bylo tak že se ptali i na majetek. ptali se kde žije a kolik tam plati teky jesli má partnerku zda máme společnou domácnost. jesli nemá půjčky, jak často si kluka bere, jestli kupuje darky a jak casto zda prispiva navic. a ted je na soudu zda to vezme v potaz ci ne, jde fakt o soudci o kraji a tak dale je to individuální. treba kdiby byl podnikatel tak ty si davaj minimum plat ale maj prachy ulite a baraky auta a tak se to taky proste v takovich prpadech musi pocitat ne to by pak to dite nikdy nemelo uroven otce…
ale jak říkám každý kraj každý soudce si to hodnotí jinak.
jakuk píše:
tak u nás to bylo tak že se ptali i na majetek. ptali se kde žije a kolik tam plati teky jesli má partnerku zda máme společnou domácnost. jesli nemá půjčky, jak často si kluka bere, jestli kupuje darky a jak casto zda prispiva navic. a ted je na soudu zda to vezme v potaz ci ne, jde fakt o soudci o kraji a tak dale je to individuální. treba kdiby byl podnikatel tak ty si davaj minimum plat ale maj prachy ulite a baraky auta a tak se to taky proste v takovich prpadech musi pocitat ne to by pak to dite nikdy nemelo uroven otce…
jasně, v takovém případě to snad dokážu i pochopit…
Nicméně by mě jako dost štvalo, kdyby mi soud kafral do toho, co smím a nesmím vlastnit ![]()
sovicka1 píše:
![]()
![]()
neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
sovicka1 píše:jakuk píše:jasně, v takovém případě to snad dokážu i pochopit…
Nicméně by mě jako dost štvalo, kdyby mi soud kafral do toho, co smím a nesmím vlastnit
on ti dotoho nekafrá ty můžeš mít vše na co máš ale zároveň musíš mít i na ty odpovídající alimenty. Taky se mi to nelíby nemysli. Jsem partnerka chlapa který má dítě a budu jednou bytá ja a naše děti ale je to tak…
sovicka1 píše:beruska2× píše:sovicka1 píše:a bude zit v baraku za miliony a dite bude hlady??? a jak ho z platu utahne??
![]()
![]()
koho, ten barák? Co se táhne na baráku? Nájem v bytě bývá vyšší, než zaplatit elektřinu, plyn a vodu v baráku. My platíme inkaso nějakých 5 tisíc, když jsme měli podnájem v 1+1, tak jsme platili 11 tisíc
Kdybych žila v baráku za miliiony anebo v bytě za statisíce, jaký je v tom rozdíl?Peněz budu mít furt stejně…
No, urcite to neni stejne…
Pokud mas nejaky normal barak, zadny extrem a tak dale, tak je to plus minus stejne jako na byte… my platime elektrinu 3000 Kc mesicne - varime, topime podlahovym topenim a elektrickym zebrikem v koupelne. Mame obyc 3+1, ale to vytapeni toho sezere docela dost…
Matcin pritel, ktery ma barak obrovsky (mozna to k tem deseti milionum muze vylezt) plati zalohy 22 000 Kc mesicne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A to uz zase az tak stejne neni!!! ![]()
jakuk píše:sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
![]()
![]()
bože to je přece ujetý.
Barák mám proto, abych neplatila nájemné za x tisíc plus inkaso. Barák mám proto, abych platila jen to inkaso - tím pádem šetřím a můžu dát víc dítěti. A kde je řečeno, že barák dělá vyšší životní úroveň než byt?
My jsme si pořídili barák, bývalka si pořídila nový byt, všichni jsme na tom stejně ![]()
Chci se trochu zastat dcery. Nečetla jsem teda celou diskusi,ale mě třeba připadá jednání otce pro 17 letou trochu k naštvání. V patnácti ji hnal na gyndu a přesto ke styku nedošlo. No určitě tomu předcházel nějaký rozhovor atd, ale nevěřil ji. No a nakonec mě by i jako dítě naštvalo, že vlastně na to potřeboval testy DNA aby mě uznal. Samozřejmě tuto náctiletou naštve taky nová ženská táty, další přírůstek v rodině, dělá naschvály. Po dětech chceme aby byly dokonalý, ale co rodiče, ty chyby nedělají? Jinak chápu obě dvě strany, ale ještě se tady nikdo tý holky nezastal a to co dělá možná dělá proto, že necítí lásku od táty , tak jak by si přála. Mě se rodiče rozváděli taky v 17 a z premiantky třídy se stal flákač a to mě táta v tý době žádnou ženskou neukázal. Zaplaťpámbů mě to rychle přešlo, ale vztah s tátou se napravoval hodně, hodně let.
sovicka1 píše:jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
![]()
![]()
Barák mám proto, abych neplatila nájemné za x tisíc plus inkaso. Barák mám proto, abych platila jen to inkaso - tím pádem šetřím a můžu dát víc dítěti. A kde je řečeno, že barák dělá vyšší životní úroveň než byt?My jsme si pořídili barák, bývalka si pořídila nový byt, všichni jsme na tom stejně
ty ale mluvis o normalnim baraku cca 3 +1 nebo 4+1 na bydleni ne o honosny vile 10+1 .. a pochybuju ze clovek, kterej se dere o alimenty bude diteti setrit..
sovicka1 píše:jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
![]()
![]()
Barák mám proto, abych neplatila nájemné za x tisíc plus inkaso. Barák mám proto, abych platila jen to inkaso - tím pádem šetřím a můžu dát víc dítěti. A kde je řečeno, že barák dělá vyšší životní úroveň než byt?My jsme si pořídili barák, bývalka si pořídila nový byt, všichni jsme na tom stejně
Proste k udrzbe domu potrebujes v drtive vetsine pripadu mnohem vetsi prijem nez k udrzbe bytu… tudiz je jaksi logicke, ze celkove prijmy by mely byt vyssi nez napr. 10.000 Kc mesicne…
Pokud si tedy dum poridis dobrovolne, na hypoteku. Nebavime se o dedictvi, kdy jsi to teoreticky ovlivnit nemohla…