Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
to už ne pokavaď má byt (jeho) a ten změní na barák tak je to stejné to nula od nuli pojde to už se mu tenkrát započítalo ale pokavad je v podnájmu zdědí barák tak si zvíšil životní úroven o jednu nemovitost a tím pádem mu můžou zvíšit alimenty. Páč ušetří na nájmu platí jen inkaso a tím pádem může dávat větší alimenty. Také to teď řeším. A dá se to obejít jen tak že bude vše napsáno na partnerku a když se vezmete tak co nejvíce rozdělit SJM aby ten soud nepřihlížel na tvoje majetky jen na majetky otce který má platit alimenty.
Jenika píše:
Chci se trochu zastat dcery. Nečetla jsem teda celou diskusi,ale mě třeba připadá jednání otce pro 17 letou trochu k naštvání. V patnácti ji hnal na gyndu a přesto ke styku nedošlo. No určitě tomu předcházel nějaký rozhovor atd, ale nevěřil ji. No a nakonec mě by i jako dítě naštvalo, že vlastně na to potřeboval testy DNA aby mě uznal. Samozřejmě tuto náctiletou naštve taky nová ženská táty, další přírůstek v rodině, dělá naschvály. Po dětech chceme aby byly dokonalý, ale co rodiče, ty chyby nedělají? Jinak chápu obě dvě strany, ale ještě se tady nikdo tý holky nezastal a to co dělá možná dělá proto, že necítí lásku od táty , tak jak by si přála. Mě se rodiče rozváděli taky v 17 a z premiantky třídy se stal flákač a to mě táta v tý době žádnou ženskou neukázal. Zaplaťpámbů mě to rychle přešlo, ale vztah s tátou se napravoval hodně, hodně let.
ja jsme ale pochopila ze oni spolu jako rodina v podstate nikdy nezili, partnerka otce taky neni nova ale mnoholeta a problemy zacaly vlastne az v puberte dcery..
ze chtel DNA mi prijjde logicke, kdyz matka nevedela ci ditko je ![]()
ano, mluvím o domě 4+1 ![]()
ale já asi vím, o čem mluvíte. Asi trochu slovíčkařím. A v podstatě souhlasím.
Hypotéku máme. Resp - mám. Je psaná na mě a dům také. Dům jsme pořizovali před svatbou.
jakuk píše:
to už ne pokavaď má byt (jeho) a ten změní na barák tak je to stejné to nula od nuli pojde to už se mu tenkrát započítalo ale pokavad je v podnájmu zdědí barák tak si zvíšil životní úroven o jednu nemovitost a tím pádem mu můžou zvíšit alimenty. Páč ušetří na nájmu platí jen inkaso a tím pádem může dávat větší alimenty. Také to teď řeším. A dá se to obejít jen tak že bude vše napsáno na partnerku a když se vezmete tak co nejvíce rozdělit SJM aby ten soud nepřihlížel na tvoje majetky jen na majetky otce který má platit alimenty.
a jde to několik let po svatbě? Kdyby náhodou někdy bývalou manželku napadlo o nějaké zvýšení žádat, můžeme něco dělat? I když já z toho až tak strach nemám, protože manžel platí slušně (mnohem víc než manžel zakladatelky) a mezitím se nám narodily dvě děti.
sovicka1 píše:jakuk píše:a jde to několik let po svatbě? Kdyby náhodou někdy bývalou manželku napadlo o nějaké zvýšení žádat, můžeme něco dělat? I když já z toho až tak strach nemám, protože manžel platí slušně (mnohem víc než manžel zakladatelky) a mezitím se nám narodily dvě děti.
SJM jde rozdelit kdykoliv, ale pokud mas dum psany na sebe tak v pohode, to uz pak jsou fakt extery - rozdily mezi urovni otce a matky s detetem..
sovicka1 píše:jakuk píše:a jde to několik let po svatbě? Kdyby náhodou někdy bývalou manželku napadlo o nějaké zvýšení žádat, můžeme něco dělat? I když já z toho až tak strach nemám, protože manžel platí slušně (mnohem víc než manžel zakladatelky) a mezitím se nám narodily dvě děti.
to už nevím moc jsem o tom rozdělování SJM nenašla. jen z řídka. Když jsi to pořídila před svatbou tak mám za to že je to výlučně tvůj majetek tak by do SJM automaticky neměl patřit ale 100% to nevím.
Já jsem pochopila, že matka měla jasno, ale otec tvrdí, že matka toho měla víc. Brácha to měl podobný, dceru nikdy nevychovával, tedy s ní nežil, měly spolu pěkný vztah. Jezdili na dovči , na disko atd. Vypadal velmi mladě a ona se s ním chlubila. Pak přišla partnerka,dítě, po té jela pouze jednou . Ještě několikrát přišla a konec, teď ji deset let neviděl. Dětská duše je citlivá.
Jenika píše:
Chci se trochu zastat dcery. Nečetla jsem teda celou diskusi,ale mě třeba připadá jednání otce pro 17 letou trochu k naštvání. V patnácti ji hnal na gyndu a přesto ke styku nedošlo. No určitě tomu předcházel nějaký rozhovor atd, ale nevěřil ji. No a nakonec mě by i jako dítě naštvalo, že vlastně na to potřeboval testy DNA aby mě uznal. Samozřejmě tuto náctiletou naštve taky nová ženská táty, další přírůstek v rodině, dělá naschvály. Po dětech chceme aby byly dokonalý, ale co rodiče, ty chyby nedělají? Jinak chápu obě dvě strany, ale ještě se tady nikdo tý holky nezastal a to co dělá možná dělá proto, že necítí lásku od táty , tak jak by si přála. Mě se rodiče rozváděli taky v 17 a z premiantky třídy se stal flákač a to mě táta v tý době žádnou ženskou neukázal. Zaplaťpámbů mě to rychle přešlo, ale vztah s tátou se napravoval hodně, hodně let.
otec o tom, že matka dcery je těhotná nevěděl. o tom, že vůbec „exituje“ se dověděl až tím, že mu přišla pozvánka na testy. nežádal on, ale rovnou mu to přišlo od matky…že by ona si nebyla jistá…? pro upřesnění.
beruska2× píše:Jenika píše:ja jsme ale pochopila ze oni spolu jako rodina v podstate nikdy nezili, partnerka otce taky neni nova ale mnoholeta a problemy zacaly vlastne az v puberte dcery..
ze chtel DNA mi prijjde logicke, kdyz matka nevedela ci ditko je
jojo, matka si zažádala SAMA o testy. v té době měla partnerů víc. pak se muž s dcerou normálně stýkal, jezdila za ním, když jsem s mužem začala být, jí bylo sedm a bylo vše v pořádku. i s její matkou to ušlo. až pak se NĚCO stalo, že i její matka byla najednou proti muži. a samozřejmě tak očkovala dceru. ta v tom již po nějakou dobu vyrůstá, proto je logické, že si myslí, že otec je nejspíš ten špatný.
sovicka1 píše:jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
To mi přijde dost ujetý, přece nebudu prodávat barák proto, abych měla na alimentyBarák mě neživí, živí mě plat…
![]()
![]()
Barák mám proto, abych neplatila nájemné za x tisíc plus inkaso. Barák mám proto, abych platila jen to inkaso - tím pádem šetřím a můžu dát víc dítěti. A kde je řečeno, že barák dělá vyšší životní úroveň než byt?My jsme si pořídili barák, bývalka si pořídila nový byt, všichni jsme na tom stejně
teda soudit ještě k tomu jaký má otec majetek…občas mi přijde a co tu čtu, že otec je vždycky bit…my máme na hypotéku starý dům, platíme hypotéku 6tis., úvěr na rekonstrukci 9tis., elektriku 5tis. Nakonec se náklady na barák vyšplhají na 19tis. a to znamená, že naše úroven je tedy vyšší? Mluvím obecně, ne k našemu případu. Matka má byt v podnájmu, kde jsou její náklady na byt 4tis. včetně všeho. Vsadím se, že ve finále jí zbyde daleko víc peněz než nám. Samozřejmě případy, kde mají novostavbu za X milionu, dvě nová auta, to jo, tam ta úroven vyšší je. Já si občas připadám jak žebrák, který každý měsíc počítá, kolik může utratit za jídlo, kolik mi zbyde…
JInak u nás je na muže auto, barák na mě, úvěr na muže. Upřímně se mi nelíbí, že výživné se počítá nejen z platu, ale i z majetku. Co je bývalce po tom, co jsme si vybudovali spolu my? Na co jsem dřeli my, abychom si to mohli dovolit? Ovšem už nikdo nekouká, že muž pak musí být v práci od nevidim do nevidim, aby se vše utáhlo.
Mě jen občas přijde, že otcové jsou diskriminování, že soud matce přičte nehorázně vysoké výživné, jako např. u Sylvajs. To co platíte vy, to je děs.
petratavali píše:sovicka1 píše:teda soudit ještě k tomu jaký má otec majetek…občas mi přijde a co tu čtu, že otec je vždycky bit…my máme na hypotéku starý dům, platíme hypotéku 6tis., úvěr na rekonstrukci 9tis., elektriku 5tis. Nakonec se náklady na barák vyšplhají na 19tis. a to znamená, že naše úroven je tedy vyšší? Mluvím obecně, ne k našemu případu. Matka má byt v podnájmu, kde jsou její náklady na byt 4tis. včetně všeho. Vsadím se, že ve finále jí zbyde daleko víc peněz než nám. Samozřejmě případy, kde mají novostavbu za X milionu, dvě nová auta, to jo, tam ta úroven vyšší je. Já si občas připadám jak žebrák, který každý měsíc počítá, kolik může utratit za jídlo, kolik mi zbyde…jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
To mi přijde dost ujetý, přece nebudu prodávat barák proto, abych měla na alimentyBarák mě neživí, živí mě plat…
![]()
![]()
Barák mám proto, abych neplatila nájemné za x tisíc plus inkaso. Barák mám proto, abych platila jen to inkaso - tím pádem šetřím a můžu dát víc dítěti. A kde je řečeno, že barák dělá vyšší životní úroveň než byt?My jsme si pořídili barák, bývalka si pořídila nový byt, všichni jsme na tom stejně
JInak u nás je na muže auto, barák na mě, úvěr na muže. Upřímně se mi nelíbí, že výživné se počítá nejen z platu, ale i z majetku. Co je bývalce po tom, co jsme si vybudovali spolu my? Na co jsem dřeli my, abychom si to mohli dovolit? Ovšem už nikdo nekouká, že muž pak musí být v práci od nevidim do nevidim, aby se vše utáhlo.
Mě jen občas přijde, že otcové jsou diskriminování, že soud matce přičte nehorázně vysoké výživné, jako např. u Sylvajs. To co platíte vy, to je děs.
to je právě to otec musí makat klidně od rána do večera aby měl na alimenty a na současnou rodinu a matka si může jit jen na poloviční úvazek aby se mohla věnovat dětem z bývalého vztahu ale to že ten otec se chce taky věnovat dětem z bývalého vztahu a i ze současného ale vlastně nemůže páč mu alimenty nesníží a musí se on snažit, matka už se neřeší jestli se musí snažit nebo ne…
Hele pokavaď neplatí a makaj na černo tak je na ně stát krátky ale pokavaď platí tak ho oškubem… proč né když to jde…
Taky s tím nesouhlasím ale je to tak.
jakuk píše:petratavali píše:to je právě to otec musí makat klidně od rána do večera aby měl na alimenty a na současnou rodinu a matka si může jit jen na poloviční úvazek aby se mohla věnovat dětem z bývalého vztahu ale to že ten otec se chce taky věnovat dětem z bývalého vztahu a i ze současného ale vlastně nemůže páč mu alimenty nesníží a musí se on snažit, matka už se neřeší jestli se musí snažit nebo ne…sovicka1 píše:teda soudit ještě k tomu jaký má otec majetek…občas mi přijde a co tu čtu, že otec je vždycky bit…my máme na hypotéku starý dům, platíme hypotéku 6tis., úvěr na rekonstrukci 9tis., elektriku 5tis. Nakonec se náklady na barák vyšplhají na 19tis. a to znamená, že naše úroven je tedy vyšší? Mluvím obecně, ne k našemu případu. Matka má byt v podnájmu, kde jsou její náklady na byt 4tis. včetně všeho. Vsadím se, že ve finále jí zbyde daleko víc peněz než nám. Samozřejmě případy, kde mají novostavbu za X milionu, dvě nová auta, to jo, tam ta úroven vyšší je. Já si občas připadám jak žebrák, který každý měsíc počítá, kolik může utratit za jídlo, kolik mi zbyde…jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
![]()
![]()
Hele pokavaď neplatí a makaj na černo tak je na ně stát krátky ale pokavaď platí tak ho oškubem… proč né když to jde…
Taky s tím nesouhlasím ale je to tak.
hele holky, to mi nerikejte ze vas 2tisice mesicne polozi.. jak dlouho takovou castku chlap vydelava proboha? 2 dny?
to je trosku zveliceny ne.. ty by mesel platit aliky jak Repka
![]()
já jsem ale psala, že to neříkám kvůli našemu případu. U nás se spíš jedná o vztah otce a dcery. A o to, že matka svoje dítě posílá proti vlastnímu otci.
Ale nelíbí se mi obecně, jak se k otci u nás u soudech přistupuje. Mě prostě přijde, že otec se může nadřít jak chce, matka dělat nemusí a jen si zažádá a hotovo, tatínku plat. A ještě hůř, když se dcery zeptá, jak jí to jde ve škole a ona ho pošle do prdele.
beruska2× píše:jakuk píše:hele holky, to mi nerikejte ze vas 2tisice mesicne polozi.. jak dlouho takovou castku chlap vydelava proboha? 2 dny?petratavali píše:to je právě to otec musí makat klidně od rána do večera aby měl na alimenty a na současnou rodinu a matka si může jit jen na poloviční úvazek aby se mohla věnovat dětem z bývalého vztahu ale to že ten otec se chce taky věnovat dětem z bývalého vztahu a i ze současného ale vlastně nemůže páč mu alimenty nesníží a musí se on snažit, matka už se neřeší jestli se musí snažit nebo ne…sovicka1 píše:teda soudit ještě k tomu jaký má otec majetek…občas mi přijde a co tu čtu, že otec je vždycky bit…my máme na hypotéku starý dům, platíme hypotéku 6tis., úvěr na rekonstrukci 9tis., elektriku 5tis. Nakonec se náklady na barák vyšplhají na 19tis. a to znamená, že naše úroven je tedy vyšší? Mluvím obecně, ne k našemu případu. Matka má byt v podnájmu, kde jsou její náklady na byt 4tis. včetně všeho. Vsadím se, že ve finále jí zbyde daleko víc peněz než nám. Samozřejmě případy, kde mají novostavbu za X milionu, dvě nová auta, to jo, tam ta úroven vyšší je. Já si občas připadám jak žebrák, který každý měsíc počítá, kolik může utratit za jídlo, kolik mi zbyde…jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
![]()
![]()
Taky s tím nesouhlasím ale je to tak.to je trosku zveliceny ne.. ty by mesel platit aliky jak Repka
![]()
![]()
![]()
nikdy jsme neřekla že 2 tisíce je moc to je na 17 letou holku málo to je fakt u nás se platí 2tisíce na 5 leté dítě takže v 17 to bude určite 3× tolik s tím už pocítáme. ale ten fakt že chlap se má přetrhnout a makat a matka nemusí. s tím nesouhlasím. nebo s tím že patrner matky se nepočíta ale když otec má novou partnerku tak ta se pocítat může…
jakuk píše:beruska2× píše:nikdy jsme neřekla že 2 tisíce je moc to je na 17 letou holku málo to je fakt u nás se platí 2tisíce na 5 leté dítě takže v 17 to bude určite 3× tolik s tím už pocítáme. ale ten fakt že chlap se má přetrhnout a makat a matka nemusí. s tím nesouhlasím. nebo s tím že patrner matky se nepočíta ale když otec má novou partnerku tak ta se pocítat může…jakuk píše:hele holky, to mi nerikejte ze vas 2tisice mesicne polozi.. jak dlouho takovou castku chlap vydelava proboha? 2 dny?petratavali píše:to je právě to otec musí makat klidně od rána do večera aby měl na alimenty a na současnou rodinu a matka si může jit jen na poloviční úvazek aby se mohla věnovat dětem z bývalého vztahu ale to že ten otec se chce taky věnovat dětem z bývalého vztahu a i ze současného ale vlastně nemůže páč mu alimenty nesníží a musí se on snažit, matka už se neřeší jestli se musí snažit nebo ne…sovicka1 píše:teda soudit ještě k tomu jaký má otec majetek…občas mi přijde a co tu čtu, že otec je vždycky bit…my máme na hypotéku starý dům, platíme hypotéku 6tis., úvěr na rekonstrukci 9tis., elektriku 5tis. Nakonec se náklady na barák vyšplhají na 19tis. a to znamená, že naše úroven je tedy vyšší? Mluvím obecně, ne k našemu případu. Matka má byt v podnájmu, kde jsou její náklady na byt 4tis. včetně všeho. Vsadím se, že ve finále jí zbyde daleko víc peněz než nám. Samozřejmě případy, kde mají novostavbu za X milionu, dvě nová auta, to jo, tam ta úroven vyšší je. Já si občas připadám jak žebrák, který každý měsíc počítá, kolik může utratit za jídlo, kolik mi zbyde…jakuk píše:bože to je přece ujetý.sovicka1 píše:neříkam že kvůli baráku se ty alimenty nějak rapidně zvíší ale když budeš mít na chod baráku za takové prachy měl by jsi mít i na alimenty… Ale tím barákem si ten rodič zvíší svou úroveň tím pádem by se měla zvíšit i dítěti.
![]()
![]()
Taky s tím nesouhlasím ale je to tak.to je trosku zveliceny ne.. ty by mesel platit aliky jak Repka
![]()
![]()
![]()
kdyz ono to je tezky, myslim ze kdyz dite zije s matkou tak za nej ona utrati mnohem vyssi castku nez jsou alimenty a taky se o nej denne stara.. ![]()
tohle asi neni uplne „spravedlivy“ pro nikoho..