Plnohodnotný život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.8.14 11:58
@rozmary píše:
U nás žijí taky hluchoněmí, mají děti a ty normálně mluví, s rodiči se domlouvají znakovou řečí. Myslím, že je takhle ochudí o hodně kamarádů, ne každé dítě se chce učit znakovou řeč :think:

Nemam osobnu skusenost, ale mozno to ti rodicia vidia tak, ze implantat vycleni dieta z komunity nepocujucich, ale do komunity pocujucich aj tak nikdy celkom uplne nezapadnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.8.14 11:58
@rozmary píše:
U nás žijí taky hluchoněmí, mají děti a ty normálně mluví, s rodiči se domlouvají znakovou řečí. Myslím, že je takhle ochudí o hodně kamarádů, ne každé dítě se chce učit znakovou řeč :think:
  1. bacha na slovo hluchonemi - na to jsou alergicti, protoze nemy skoro nikdo z nich neni. Hluchy pry tolik neva
  2. mam kamaradku se sluchovym postizenim, ktera s hluchymi hodne pracuje (i manzel). toto vim od ni. Taky to povazuji za sobecke, i ona. Ale oni to takhle vnimaji. Maji vlastni svet, komunitu a to slysici dite jako by z neho bylo vytrhnute.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
15.8.14 11:59
@Pudloslava píše:
  1. bacha na slovo hluchonemi - na to jsou alergicti, protoze nemy skoro nikdo z nich neni. Hluchy pry tolik neva
  2. mam kamaradku se sluchovym postizenim, ktera s hluchymi hodne pracuje (i manzel). toto vim od ni. Taky to povazuji za sobecke, i ona. Ale oni to takhle vnimaji. Maji vlastni svet, komunitu a to slysici dite jako by z neho bylo vytrhnute.

Tak to je smutné.

• Citovat
  • Upravit
Mi24
15.8.14 12:00
@AliTad píše:
Tak to je hodně smutné… Neřeknu, když to někdo zkusí a po pár měsících či letech zjistí, že na to nemá, ale takhle… A co je pro tebe ta hranice, odkdy už je dítě postižené?

tak tím že jsem dítě několikrát hlídala a jsem často s ním v kontaktu tak to beru tak že jssem to zkusila a vím co to je takže vím že na to nemám…když je dítě mentalně postížené (bez ruk, nevidí, nemluví (jen vydava skřeky) potřebuje doživotní pečí - nebude moci se odstěhovat a pracovat, jako to ho je hodně prostě když to dítě nemůže vést plnohodnotný život kdy má ruce, nohy umí mluvit dokaže se o sebe postarat. vidí atd..

Příspěvek upraven 15.08.14 v 12:04

• Citovat
  • Upravit
Mi24
15.8.14 12:02
@kolik píše:
@AliTad Co to je za otazku? Dite je postizene kdykoliv je s nim neco jinak od 100% stavu. At uz fyzicky ci mentalne. Nema ruku, je postizene, chybi mu prst, je postizene…

děkuji za rychlejší odpověď a kratší než je mé vypisovaní :D

• Citovat
  • Upravit
43035
15.8.14 12:07

Jinak je zajimave, jaka je pestrost nazoru.ja osobne zase povazuji za lepsi, dat postizene dite do ustavu, nez jit na potrat.
Otazka potratu postizenych se samozrejme odviji od otazky potratu jako takovych. kdo je pro potraty, je logicky pro potraty postizenych. Takovych, ktere jsou pouze pro potraty postizenych, ne zdravych deti, bude pomalu, pro ostatni diskuse o mire postizeni a plnohodnotnem zivote nema smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
15.8.14 12:18
@anubis25 píše:
děkuji za rychlejší odpověď a kratší než je mé vypisovaní :D

Já jsem tím myslela, jak moc postižené dítě bys dala do ústavu. Bez prstu ještě ne a bez ruky už ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.8.14 12:19
@Jura007 píše:
@Fjodorka Prožij si vlastní zkušenost, pak budeš vědět.

Mám takovou zkušenost, že se mi letos ufetovala k smrti sestřenice, která nesčetněkrát vybílila ten byt nejen své vlastní matce, ale i babičce a tchyni, která vychovává její dítě (a přesto jí barák vykradla). To není o adopci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.8.14 12:27
@Bábi Zlopočasná píše:
Mala som za to, ze rodicia sa snazia, aby mali ich deti zivot co najlahsi. Ze rodic urobi aj vec, ktora je prenho tazka a bolava, ak tym zabezpeci lepsi zivot pre svoje dieta. Ze rodic dokaze obetovat cokolvek, len aby sa jeho dieta nemuselo zbytocne trapit.Priviest vedome na svet dieta bez ruk pre mna znamena dovolit, aby sa moje dieta zbytocne trapilo :oops:

Moc krásné. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Mi24
15.8.14 12:45
@AliTad píše:
Já jsem tím myslela, jak moc postižené dítě bys dala do ústavu. Bez prstu ještě ne a bez ruky už ano?

to jsem ty psala a myslím si že zahazíš už do moc podrobnosti..to je podle toho co by mi řekli doktoří popř. při porodu co by mi řekli, ale ok odpovím..myslím si že kdyby dítě bylo bez prstu tak by to při těhotenství neodhalili ale až při porodu..kdyby mu chyběli članky prstu na jednom na dvou prstech tak bych jsem si ho asi nechala, ale kdyby měl ruku bez prstu asi ne..ale jdeš hodně do podrobnosti já jsem člověk, který se rozhoduje až daná situace nastane, ale doufám že nenastane, ale v případech, které jsem ty napsala bych dítě dala do ústavu

• Citovat
  • Upravit
5436
15.8.14 13:00

@anubis25 Děkuji za odpověď a je mi tedy ještě víc smutno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.14 13:43
@kate02 píše:
Jenže co když je přesvědčená o tom, že ten život, kterej vede, plnohodnotnej je? To je jak kdyby ona řekla, že lidi s rukama nevedou plnohodnotnej život, protože nohama nedokážou třeba umejt nádobí… :think: :nevim:A taky si říkám, jaký „vady“ jsou ještě akceptovatelný a jaký už ne… :nevim:

Tak jsem to nemyslela. Myslím tím třeba že nevěděla jak zareaguje její dítě na to, že bude žít bez rukou. Další věc je ta, jak to dítě snáší v dětství to, že se odlišuje od ostatních dětí… Prostě mi to přijde sobecké. Chápu, že touha po dítěti je velmi silná, ale v tomhle případě bych byla raději bezdětná, nebo bych zkusila adopci…
A nejde přece o to, která vada je „akceptovatelná“ pro ostatní… Prostě bych na svět dítě s touhle vadou nepřivedla, kdybych o ní dopředu věděla. Stejně tak bych nepřivedla na svět dítě třeba s Downovým syndromem, nebo jinou vadou, kdybych o tom dopředu věděla. Ale to neznamená, že kdyby se mi dítě narodilo a vada se zjistila až po porodu, že bych se ho „zbavila“. Nikdy bych to neudělala…
A navíc… Láska k dítěti je také o obětování se pro něj. Tím, že ho přivedu na svět s vědomím, že bude v životě trpět, bude mít těžký život a nikdy nebude moct plnohodnotně žít není obětování se, ale čistá sobeckost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.8.14 14:41
@Vertiline píše:
Tak jsem to nemyslela. Myslím tím třeba že nevěděla jak zareaguje její dítě na to, že bude žít bez rukou. Další věc je ta, jak to dítě snáší v dětství to, že se odlišuje od ostatních dětí… Prostě mi to přijde sobecké. Chápu, že touha po dítěti je velmi silná, ale v tomhle případě bych byla raději bezdětná, nebo bych zkusila adopci…
A nejde přece o to, která vada je „akceptovatelná“ pro ostatní… Prostě bych na svět dítě s touhle vadou nepřivedla, kdybych o ní dopředu věděla. Stejně tak bych nepřivedla na svět dítě třeba s Downovým syndromem, nebo jinou vadou, kdybych o tom dopředu věděla. Ale to neznamená, že kdyby se mi dítě narodilo a vada se zjistila až po porodu, že bych se ho „zbavila“. Nikdy bych to neudělala…
A navíc… Láska k dítěti je také o obětování se pro něj. Tím, že ho přivedu na svět s vědomím, že bude v životě trpět, bude mít těžký život a nikdy nebude moct plnohodnotně žít není obětování se, ale čistá sobeckost

Jenže to, že okolí se chová hnusně podle mě je problém hlavně výchovy těch ostatních dětí. Bohužel… (Ono je to vidět i v téhle diskuzi. :think: )

Prostě pro tu matku očividně to, že nemá ruce, není takovým problémem, aby měla potřebu kvůli tomu „nemít děti“. A to je pro mě osobně směrodatný. Protože ona jediná ví, jaký měla dětství, jak žije svůj život bez rukou. To prostě člověk, co ruce má, nedokáže posoudit.

Je to pro mě podobný, jako bych řekla, že lidi s IQ pod 110 nemůžou žít plnohodnotnej život a že by neměli mít děti, aby po nich to IQ nezdědily… :nevim: Že je nezodpovědnost… :think:

O to mi jde, co to je ten „plnohodnotnej život“, kterým se všichni ohání, ale jehož definici vlastně nikdo není schopnej dát „dohromady“. Ona totiž neexistuje. Pro někoho je plnohodnotným životem to, že děti jdou do školky/školy, on jde do práce a víkend prosedí doma/u televize… Pro někoho je plnohodnotným životem to, že může sportovat, ale pro někoho jinýho je sportování „za trest“ a radši bude hrát na nějakej hudební nástroj… A mohla bych pokračovat do nekonečna…
Obézním dětem se taky děti smějou, nemůžou dělat to samý, co dělají „normální“ děti. Dost často mají obézní rodiče i obézní děti, ale málokdo asi řekne, že by obézní lidi děti mít neměli. :think: :nevim: A o to mi jde. Kde je ta hranice?

Ten klučina totiž bude nejspíš vést relativně normální život, bude mít obrovskou výhodu v mámě, která si s velkou pravděpodobností prošla tím, čím si projde v životě i on (možná před x lety ještě horšíma reakcema), může mu poradit co a jak a naučit ho to… :nevim: Takže má (podle mě) relativně dobrý předpoklady pro to, aby vedl „normální život“… Nebude z něj člověk, co bude celej život odkázanej na pomoc druhých ležící na přístrojích… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.8.14 14:42
@anubis25 píše:
tak tím že jsem dítě několikrát hlídala a jsem často s ním v kontaktu tak to beru tak že jssem to zkusila a vím co to je takže vím že na to nemám…když je dítě mentalně postížené (bez ruk, nevidí, nemluví (jen vydava skřeky) potřebuje doživotní pečí - nebude moci se odstěhovat a pracovat, jako to ho je hodně prostě když to dítě nemůže vést plnohodnotný život kdy má ruce, nohy umí mluvit dokaže se o sebe postarat. vidí atd..Příspěvek upraven 15.08.14 v 12:04

Od kdy je to, že někdo nemá ruce, mentální postižení? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
15.8.14 15:14
@kate02 píše:
Od kdy je to, že někdo nemá ruce, mentální postižení? 8o

tam měla být čarka místo závorky ta měla být pozdějí..jen jsem vypisovala co by dítě muselo mít abych jsem si ho nenechala a trochu se mi nahazelo dohromady

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA