Plod neodpovídá stáří podle ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
14.7.15 12:00

Dobrý den maminky,
stalo se Vám, že Vám nesedí vypočítané týdny těhu?
podle menzes bych měla být 9+3, ale podle digitálního těhutestu clear blue, a datumu ovulace, kterou jsem měla na konci června bych měla být teprve v 7 týdnu těhotenství. Jde mi o to. že jsem dnes byla na kontrole, a dr mě chce poslat na kyretáž, protože neviděl plod ani srdíčko, že prý už by mělo jít v tom 9 týdnu vidět, ale já si nejsem tím 9 týdnem tak jistá :-( na utz byla vidět jen dutina, která odpovídá podle jeho měření na 6+5. Měl někdo podobný problém? Miminko bylo plánované, takže jsme se na něj všichni moc těšily :-( a stáíle těšíme a doufáme…moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
14.7.15 14:01

@Peťka33
Sama tohle znam, bohuzel jsem se revizi nevyhnula u me to bylo jasne, zacalo mi klesat hcg srdicko nebylo a to uz jsem byla cca 10.tyden tam je to jasne…a plod videt byl? protoze v 6+5 si myslim, ze by neco melo jit videt…ja mam fotky z 4+6 a tam je krasne videt dutinka se zloutkovym vackem, pak jsem byla na utz v 9+5 a tam bylo krasne „miminko“ co melo uz videt ruce a nohy…poprve jsem mela jen prazdnou dutinku…s tou ovulaci jsi mu to rikala? samozrejme na kyretaz zatim nechod, chvili pockej a jdi znovu na utz a tam je to potom jasne, ty skoky na zacatku jsou velike…ja pri druhem tehotenstvi byla na utz brzo, lekar si me sam pozval po te prvni spatne zkusenosti, ale nebylo videt nic, dosla jsem myslim, za 4-5 dni a uz byla krasna dutinka s vackem…drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.7.15 14:03

@Peťka33 doktor sám by měl počkat, ze své praxe musí znát spoustu případů, kdy měla žena později ovulaci, tím pádem to prostě nesedělo. Kyretáž bych odmítla a řekla, že chci počkat, že jsem měla ovulaci později a hotovo. Já jsem to takhle měla u prvního těhotenství, když jsem šla na první kontrolu, měla jsem být podle poslední MS v 7tt ale na ultrazvuku nebylo vůbec nic, HCG z krve nízké, takže mě taky už viděli jako „ztracený případ“, naštěstí doktorka počkala a další odběr krve ukázal, že HCG roste jak má a v děloze se konečně objevila dutinka, dnes má dcera už skoro 3,5 roku. Takže bych vydržela, moc držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
14.7.15 14:10

Před chvilkou jsem mluvila s jinou dr, takže v sobotu jdu k jiné dr na kontrolu, a říkala že pokud mi je dobře a nemám žádné problémy – krvácení, zvracení, malátnost, teploty, tak klidně můžeme posečkat i 14 dní + mi udělá testy na hcg. dost mě uklidnila :) hodně mě uklidnila a dodala naději, prý už i viděla, pár takových „opozdilých“ mimísků. prý sem mohla mít i posunutou ovulaci (což by ale zase nesedělo mě, protože sem si skoro jistá, že po ovulaci jsem 14 dní nesexovala :D ) a právě sem jí říkala i ty moje výpočty, že podle ovu a testu clear blue jsem v 7týdnu, utz dutinka 6+5 alůe podle menzes je to prostě 9+3. no tak už at je sobota. prý na tu krev do laborky nemám chodit, že to počká klidně i 14 dní a vypíše mi žádanku a pohlídá mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
14.7.15 14:28

@Peťka33
to je alespon spravny pristup lekarky…u me doktor taky pockal hned mi vzal krev, nechal par dni, udelal utz nabral krev, ale bohuzel hcg klesalo a na utz zadny postup, jak uz jsem psala ty zacatky, tam jsou u plodu velke skoky…ja jsem sla jeste na utz do nemocnice, ale tam i druha lekarka bohuzel videla to stejne, co muj gynekolog…byla jsem na zhrouceni, no a dneska jsem na zhrouceni ze 14m syna, co zase kde provede :lol: i kdyby doslo na nejhorsi, povede se zase, drzim palce a dej vedet, jak to dopadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
14.7.15 14:34

@MonikaN.89 děkuji, určitě dám vědět :) jinak to hroucení kde co provede znám :D náš prcek 26 měsíců, je taky pěkný agent :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.7.15 09:53

verdikt potvrzen - zamlklé těhu

Ahoj holky, tak jsem včera byla u mojí dr, prohlížela mě hodně dlouho a důkladně, bohužel ani ona mě nepotěšila, potvrdila prvotní verdikt - zamlklé těhotenství, ona už ani neviděla žloutkový váček, ale musím říct, že jako žena my to vysvětlila s citem, všechno podrobně ne jak ten dr před ní, ten mě bral spíš jako kus masa, ale doktorka byla mnohem citlivější. hodně mě uklidnila, sama má dvě děti a tímhle si také prošla, takže jako žena ví jak se cítím… ted mám panickou hrůzu z té kyretáže :-( vůbec nevím co mě čeká… jsem na ni objednaná ve čtvrtek s tím, že mi ještě před tím udělají znovu utz kdyby náhodou… ale určitě si nemám prý dělat naděje, že je to taková šance jako vyhrát eurojakpot… ted mě drží nad vodou přítel a náš první prcek :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
25.7.15 11:29

Ahoj holky, tak už to mám v podstatě druhý den za sebou, ale chci se zeptat, skoro vůbec nekrvácím a ani nešpiním, je to dobře? Dr při propouštění mi říkala že to nebude jak po porodu klasické 6ti nedělí, že nebudu tak krvácet (měla sem i v 6ti nedělí mnohem slabší průběh, krvácela jsem tak max. týden a jak normální menzes) a měla bych prý špinit zhruba týden maximálně 14 dní, že si dali na revizi záležet. Je možné tedy, že bych se tak dobře hojila? Piju na doporučení z jiných diskuzí kontryhelový čaj na hojení. Špinila jsem jen v těn čtvrtek a to taky ne nějak extra moc. tak nevím jestli mám být v klidu nebo si raději skočit v pondělí nebo úterý k dr :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.7.15 23:09

@Peťka33 to je normální, neboj. Já jsem cca týden krvácela a týden špinila a hotovo. Pokud tě nic nebolí, tak by to mělo být ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.6.17 13:02

Ahoj holky, oživuji diskuzi, potřebuju uklidnit. Vím přesně kdy sem měla ovulaci (BT, ovu. test), 9 dní nato mi vyšel pozitivní TT (duch). Navíc manža odjel pak na služebku. Byla jsem na kontrole v 7+5 tt - mimi odpovídalo se srdeční akcí, mělo 13mm. Přesně sedělo datumu početí. Nyní na následující kontrole po 11-ti dnech, kdy jsem měla být 9+2, bylo mimi živí s akcí, ale narostlo pouze na 19mm. Prý odpovídá 8+3. Prý má růst milimetr za den. Mudr to neřešila když je akce a řekla že jsem otěhotněla o 6 dní déle a změnila termín porodu. Jenže to by mi vyšel pozitivní TT dva dny po styku, je to prostě vyloučený. Mimčo ztratilo 6 dní, pochybuju že se v měření sekla o půl cm. Další kontrola za měsíc. Jsem z toho nervózní. Už mám ZT za sebou tento rok, to ale ještě nebylo srdíčko. Dožene mimčo velikost? Měla jste to některá taky tak a přitom jste věděli kdy byla ovu a těhu nemohlo být mladší? Ať přijdu na lepší myšlenky :nevim:. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
10.6.17 13:35

@vikitaa teď co jsem tehotna tak začátek mi taky neseděl asi o 5 dnů, přitom stopro vím kdy jsem otěhotněla, manžel pak taky nebyl doma. Mimco bylo na kontrolách mladsi a na screeningu v 13 tt už odpovídalo na den přesně s ms ;) takže klid, ty začátky jsou nepřesné, hlavně te srdíčko boucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
10.6.17 13:36

@vikitaa But v klidu pokud má srdeční akci… To dožene někomu to nesedíi třeba o 2 týdny… Mimčo prostě roste jak se jemu zachce a né podle tabulek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.17 13:47

Mne to taky neodpovidalo, dr. se se mnou dokonce dohadoval, ze ovulace byla pozdeji. Pak se to srovnalo a dr. uznal, ze to bylo ten den, ktery jsem predtim tvrdila. Vim, ze je to neprijemne, taky me casto napadalo, ze se plod nevyviji, jak ma. Ale vse bylo v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.17 13:49

Omlouvam se za OT, ale vidim, ze jsou tady zkusene holky. Kdyz dr. potvrdi srdecni akci, tak tim hodne klesne riziko na pozdejsi ZT? Dekuju :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.6.17 14:35

@vikitaa Já jsem to tak měla a dopadlo to blbě, v 6+1 srdeční akce a miminko odpovídalo na milimetry, pak se růst zpomaloval a ve 12. týdnu jsem potratila. Za tři týdny by mělo 9 let, ale mám dvě cácorky a to špatné už je pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí