Tchýně - po jednom kousku buchty se žádné mimčo neotrávilo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80289
10.5.19 22:01

@J_Doe zajímavé je, jak se lidé uchylují k urážkám, když dojdou argumenty.
Smích je zdravý, veselá mysl půl zdraví. Takže já si klidně můžu dát i ten cukr, ono se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
10.5.19 22:12
@terien píše:
No hlavně proč péct moučník, který nebude sladký? :lol: já si teda bábovku bez cukru představit neumím.
Taky pak nevidím žádný důvod, mouka taky není zdravá… To je lepší jim dát to ovoce samotné
@inkakřivák píše:
Pěkně blbá rada - zabalím mrkev, děcko si na jedné vylomí zub a druhou vapichne bratříčkovi oko a jsem namydlená. Nic, buchty dostanou, pazdrati, a ještě budou rádi
Tak ji nastrouhej
@inkakřivák píše:
@Venetia jojo, to se ti bude babickovat. Já do toho spadla úplně neproskolena.

Já se budu řídit přesně podle manuálu… Ani o mrkev navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
10.5.19 22:14
Zajimave, jak se lze od buchet dostat k trestnimu pravu :think:
@inkakřivák píše:
@J_Doe zajímavé je, jak se lidé uchylují k urážkám, když dojdou argumenty.
Smích je zdravý, veselá mysl půl zdraví. Takže já si klidně můžu dát i ten cukr, ono se to srovná.

Nezlobte se, ale ze strany @J_Doe jsem nezaznamenala jedinou urazku. Naopak vase vyjadrovani v ramci poslednich prispevku mi pripada utocne. @J_Doe neni tou osobou, ktere dochazeji argumenty. :?

Jelikoz se diskuze zvrhla do pro mne absurdnich sfer, opoustim ji a preji vam vsem prijemne povidani :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.5.19 22:17

Ja tuhle cukrfree modu taky nechapu. Tuhle mi sousedka nabizela kolac s ovocem a jak je bez cukru a jak je to uzasny. No huba se mi kroutila diky kyselymu mrazenymu ovoci, bez drobenky, bez sladkyho testa a doma to letelo do kose. Tak pecu sladkou buchtu, protoze to je moucnik a jime ho jako dezert…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
10.5.19 22:22
@Venetia píše:
aha…zminovala jsem o pár stránek dřív ten rebarborový koláč, tam ta kyselá chut vynikne právě v kombinace s tou sladkou drobenkou…bez toho by to byl asi hnus

Ja rebarborove moucniky miluju prave pro tu kombinaci sladkeho a kyseleho, jednou jsem mela i kynute knedliky plnene jahodou a rebarborou a to byla dobrota. Rebarborovy kolac bez drobenky musi kyselosti zkroutit hubu do podkovy po prvnim soustu… :think:

• Citovat
  • Upravit
80289
10.5.19 22:23

@Elessa však jo, útočné nemusí být nutně urážlivé. Já se jen snažím vymámit z ní odpověď a ona nic.
A dělat si legraci z hlouposti se snad nejen smí, ale i má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
10.5.19 22:32
@Hanka1 píše:
Ja rebarborove moucniky miluju prave pro tu kombinaci sladkeho a kyseleho, jednou jsem mela i kynute knedliky plnene jahodou a rebarborou a to byla dobrota. Rebarborovy kolac bez drobenky musi kyselosti zkroutit hubu do podkovy po prvnim soustu… :think:

No já právě taky… Takový višně nebo rybíz by asi dopadly stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
10.5.19 22:34
@Venetia píše:
aha…zminovala jsem o pár stránek dřív ten rebarborový koláč, tam ta kyselá chut vynikne právě v kombinace s tou sladkou drobenkou…bez toho by to byl asi hnus

tak ono lze doslazovat i jinak, že? něčím co není upravováno a má nízký glykemický index, ale asi nemá cenu vysvětlovat :mrgreen:

Peču roky, peču bez lepku a mléka a dokonce bez bílého a třtinového cukru a všichni si vždycky pochutnali. Peču i dia věci, dezerty pro člověka s onemocněním ledvin a jedí to i všichni ostatní aniž by tušili, že je to nějak upravované a chtějí po mě recepty.

to, že si někdo myslí, že v každém moučníku, dezertu musí být tuna cukru, je prostě holý nesmysl. Jenže těžko někoho přesvědčovat, když přesvědčen být nechce ;)

ale furt to neřeší to, že ani ne roční dítě nepotřebuje k životu buchtu.

A tímto zde debatu asi ukončuju, protože zasloužilé babičky, které vychovaly děti mají vždycky pravdu a nemá cenu s nima polemizovat, protože je to neúcta k jejich věku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
10.5.19 22:48
@inkakřivák píše:
@Adrasteia za první uz to nebyly děti - hádám tvoje tchýně je dospělá, a za druhé roční děcko není kojenec.

Dítě do jednoho roku je kojenec a zakladatelka píše o 11 měsíčním. Ty lidi, co onemocní/zemřou kvůli nezdravé stravě jsou sice dospělí, ale to nic nemění na tom, že je poškodily právě celoživotní stravovací návyky, které se vytváří právě v dětství. Stačí si dát dvě a dvě dohromady a uvažovat v trochu delším časovém horizontu. Že mi na buchtu neumře malé dítě je sice krásné, ale taky nechci, aby mi kvůli takové celoživotní stravě to dítě umřelo až bude dospělé. Bratr mojí babičky zemřel ve 46 na cukrovku, protože se odmalička cpal sladkým, byl na to zvyklý a nedokázal si to později odepřít ani když onemocněl. A půda pro tu nemoc se vytvořila už v dětství, kdy mu maminka několikrát týdně pekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
10.5.19 23:03
@Adrasteia píše:
Dítě do jednoho roku je kojenec a zakladatelka píše o 11 měsíčním. Ty lidi, co onemocní/zemřou kvůli nezdravé stravě jsou sice dospělí, ale to nic nemění na tom, že je poškodily právě celoživotní stravovací návyky, které se vytváří právě v dětství. Stačí si dát dvě a dvě dohromady a uvažovat v trochu delším časovém horizontu. Že mi na buchtu neumře malé dítě je sice krásné, ale taky nechci, aby mi kvůli takové celoživotní stravě to dítě umřelo až bude dospělé. Bratr mojí babičky zemřel ve 46 na cukrovku, protože se odmalička cpal sladkým, byl na to zvyklý a nedokázal si to později odepřít ani když onemocněl. A půda pro tu nemoc se vytvořila už v dětství, kdy mu maminka několikrát týdně pekla.

amen :)
souhlasím, cukrovka druhého typu má vzrůstající tendenci, mluví se o epidemii a není to banální onemocnění. A není jen obezita a cukrovka, šatnou stravou se člověk dopracuje i k jiným nemocem, které ho mohou zabít.

Nevidím na tom, že někdo chce vytvořit dítěti správné stravovací návyky už od malička nic špatného a nechápu, proč je pro někoho takový problém dát batoleti místo sladkého pití vodu a místo buchty něco bez cukru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
10.5.19 23:04
@Pam12 píše:
tak ono lze doslazovat i jinak, že? něčím co není upravováno a má nízký glykemický index, ale asi nemá cenu vysvětlovat :mrgreen:

Peču roky, peču bez lepku a mléka a dokonce bez bílého a třtinového cukru a všichni si vždycky pochutnali. Peču i dia věci, dezerty pro člověka s onemocněním ledvin a jedí to i všichni ostatní aniž by tušili, že je to nějak upravované a chtějí po mě recepty.

to, že si někdo myslí, že v každém moučníku, dezertu musí být tuna cukru, je prostě holý nesmysl. Jenže těžko někoho přesvědčovat, když přesvědčen být nechce ;)

A tímto zde debatu asi ukončuju, protože zasloužilé babičky, které vychovaly děti mají vždycky pravdu a nemá cenu s nima polemizovat, protože je to neúcta k jejich věku :mrgreen:
Já ještě babička nejsem… Ale jsem řádně připravena :D
@Pam12 píše:

A tímto zde debatu asi ukončuju, protože zasloužilé babičky, které vychovaly děti mají vždycky pravdu a nemá cenu s nima polemizovat, protože je to neúcta k jejich věku :mrgreen:
To nevím čím se doslazuje, aby to nemělo pachuť… Sama bych to potřebovala kvůli váze, já moc nepeču, takže žádný problém
@Adrasteia píše:
Dítě do jednoho roku je kojenec a zakladatelka píše o 11 měsíčním. Ty lidi, co onemocní/zemřou kvůli nezdravé stravě jsou sice dospělí, ale to nic nemění na tom, že je poškodily právě celoživotní stravovací návyky, které se vytváří právě v dětství. Stačí si dát dvě a dvě dohromady a uvažovat v trochu delším časovém horizontu. Že mi na buchtu neumře malé dítě je sice krásné, ale taky nechci, aby mi kvůli takové celoživotní stravě to dítě umřelo až bude dospělé. Bratr mojí babičky zemřel ve 46 na cukrovku, protože se odmalička cpal sladkým, byl na to zvyklý a nedokázal si to později odepřít ani když onemocněl. A půda pro tu nemoc se vytvořila už v dětství, kdy mu maminka několikrát týdně pekla.

Tak to se uvidí až tato generace dosáhne vyššího věku, jestli na tom bude s nemocemi zásadně lépe. Mně přijde, že těch dětí s různými problémy je daleko více než dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.5.19 23:04

Ale tady nejde o to cpat tunu cukru do moucniku, ja taky delam klasickou litou buchtu s polovinou cukru nebo cukr nahrazuji trtinovym ci medem, ale ta moda cukrfree, akce mesic bez cukru, Trestikova na instagramu mesic neji cukr a stado obdivujicich ovecek ji hned nasleduje. Tuhle jsem videla i letak na cukrfree akce. Ono vseho s mirou, paradoxne stejne se tehle akci zucastnuji lide, kteri potrebuji dobre vypadat a vypadaji dobre s cukrem i bez a ti, kteri by ho nemeli jist vubec a necpat ho detem, kolem tech tomstejne prosumi.
A kazda duchodkyne neni ve vate, aby kdyz chce udelat detem babovku, do toho musela davat pro spokojenou dusi snachy, cekankovy a jiny moderni bio sirup, ktery stoji peti a vice nasobek cukru.
Jo a babicka nejsem, jsem Husakovy dite, kdy existoval jenom bily cukr a pres to v detstvi nebylo tolik tlustych a alergickych deti jako tec…

• Citovat
  • Upravit
18245
11.5.19 07:50

Když jsem byla malá, bylo za fuj máslo. Teď je fuj cukr. Někde mezi tím bylo fuj i mléko a vajíčka. Ani by mělo nepřekvapilo, kdyby z cukru byla za deset let superpotravina či jak se tomu teď říká.
Prostě všeho s mírou.
A v rámci své kabelkové KPZ pytlík cukru mám, protože někomu s hypoglykemickým šokem diabuchtou nepomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.5.19 09:02
@bertoldina píše:
Když jsem byla malá, bylo za fuj máslo. Teď je fuj cukr. Někde mezi tím bylo fuj i mléko a vajíčka. Ani by mělo nepřekvapilo, kdyby z cukru byla za deset let superpotravina či jak se tomu teď říká.
Prostě všeho s mírou.
A v rámci své kabelkové KPZ pytlík cukru mám, protože někomu s hypoglykemickým šokem diabuchtou nepomůžu.

Jo jo presne tak, za deset let bude cukr to nejlepsi, co dodava energii a zahriva svaly :P :mrgreen:
Jo jo taky si pamatuju porevolucni eru umeleho margarinu misto masla - na to byla vyborna moje babicka, ktera pronesla: margarin jsme jedli jenom za valky :P ve vejcich byl cholesterol a mohli se jen dve za tyden a mliko je nevhodne pro dospele a piji ho jenom mladata a pak zacly ty ruzne kraviny typu paleo diety a jine…

• Citovat
  • Upravit
80289
11.5.19 10:35

Za svoji dospělost už jsem zažila tolik fuj věcí, že se tím vůbec neřídíme. Jím a vařím všechno, děcka to dostávají taky a myslím si, že je to nejlepší. Základem je pestrá strava a neprezirat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová