Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejlepší kamarádka, když jsem byla malá holka
. Prostě mi to jméno díky ní připadalo naprosto úžasné a za celý život jsem se s ním hodně sžila. Kdykoli se v rodině mluvilo o mých budoucích dětech, vždycky jsme to jméno používali, takže moje malá Lucinka se mnou byla mnohem dřív, než se narodila.
Syna jsme vybírali podle toho, zda takové jméno není v rodině a v nejbližším okolí …což jsme se pro jeho republikovou oblíbenost divili ![]()
Nyní to je hodně složité, na ničem se neshodneme
Je teda ještě brzy, ale bude to boj. Na chalpečeka by byly dva návrhy. Pokud se má narodit holčička, tak asi bude NoName ![]()
My nechtěli jméno co už v rodině je, nebo je náš známý a aby bylo trošku od Vánoc a narozenin. I když to byl boj, ale tatínek se nemohl rozhoupat, takže nakonec kývl na jméno co jsem vybrala, u druhého to bude opět boj, zase nevíme ![]()
Tak pro chlapečka se nám jméno Tobiáš prostě moc líbilo a moje dcera dostala před osmnácti lety jméno Kateřina, poněvadž jsem byla velká fanynka krasobruslení a obzvlášť Katariny Wittové
.
A dokonce se mi i tak povedla, tmavovlasá, hnědoooká
…
Naše dcerka se jmenuje stejně jako já, moje máma a moje babička. Kdybychom měli kluka, jmenoval by se stejně jako tatínek, jeho tatínek i dědeček. Takže u nás obou se jména dědí už 4. generaci ![]()
No, já když jsem byla těhotná tak jsem myslela, že čekám holku,tak jsem pro ní měla jméno Neila, po mé kamarádce z Tuniska.A pro kluka se mi nic nelíbilo,pak jsem slyšela v televizi jméno Matyas( bez diakritiky)tak jsem to tam napsala s tím, že to tam stejně píšu,jenom aby to nebylo prázdný.No a místo Neily mám Matyase ![]()
A ten Matyas se líbil,protože je takový mezinárodní.A kdyby se Maty jednou rozhodl vzít si příjmení svýho táty,tak aby to neznělo blbe.:)
Příspěvek upraven 02.02.12 v 16:58
Po nikom ![]()
Hledali jsem a vybírali aby se nám líbilo, ladilo k příjmení, mělo dost obměn a tak dále ![]()
Po mém bratrovi dvojčeti, co zemřel ve 3. měsících. Samozřejmě jsem se napřed dovolila svojí maminky. ![]()
Holčičí se u nás dědí po generace a klučičí po manželově dědečkovi. Až po té jsem zjistila jak je zrovna populární
![]()
Podle nikoho:)Chtěla jsem aby to nebylo časté jméno(což u nás není) a taky se muselo líbit nám oběma