Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Loni mi zemřela babička, vychovávala mě, měla jsem k ní blízko. Zemřela po dlouhé nemoci. Když jsem se tu zprávu dozvěděla, byla jsem smutná, zabolelo mě to, ale nebrečela jsem vůbec a poté fungovala dál.
Zlomilo se to na pohřbu, kdy jsem viděla, jak odváží rakev, v ten okamžik mi došlo, že je to opravdu definitivní a brečela jsem jak malý dítě..
Takže každý to má jinak, není žádné správné truchlení..
Upřímnou soustrast..
Umřel mi teď jeden z rodičů. Po dlouhé nemoci, poslední týden jsme na to už „čekali“. Poslední týden jsem skoro nejedla a nespala. Pak to přišlo. První reakce naprostý záchvat pláče, bolest. Pak jsem musela začít fungovat. A od tý doby… Pořád na něj myslím, ale nebrečim. Málo v jaký situaci se rozbrečim. Příjdu si jako bezcitná příšera. Sice stále nejim a nespim, nemůžu zapomenout… Ale prostě jsem úplně otupělá.
Kdyz pred dvema lety zemrel muj tata, neplakala jsem myslim vubec. Jsem uz leta na antidepresivech a placu velmi malokdy. Nic si nevycitej. Truchlis svym vlastnim zpusobem.
Ted po dvou letech se mi zdaji sny s tatou. Krasny, mily.
Každý to prožívá po svém. Není povinnost brečet a ani to neznamená nic špatného.
@Anonymní píše: Více
Ja jsem, kdyz mama umřela, byla stastna. Za ni, za sebe, za vsechny blízké. Viděla jsem její výraz po smrti, vypadala klidne. Co víc s tim. Udělala jsem to nejlepsi, chybi nám všem. Ale brečet nemusim.
Příspěvek upraven 31.01.25 v 19:35
@Anonymní píše: Více
uz jsi se proste vycerpala. spousta lidi to tak ma, vytruchli se vkastne uz predtim. Mas to sebou, prozila sis toho dost, nemusis mit vycitky.
On ten konec, ač byl teda opravdu rychlý, byl fakt ošklivý. A já jsem vlastně ráda, že už nemá trápení a bolesti. 2 roky boje s rakovinou. Chvíli lepší, chvíli horší. Od oznámení term. stádia to bylo jen pár dní. Cítím se prazdná, ale jsem prostě klidná.
Upřímnou soustrast ![]()
Mě zemrel táta rok a půl zpet na rakovinu plic, bylo mu 54. Ten půl rok od diagnózy do smrti jsem brečela den co den, ten strach, pomoci mu, byl sám a ještě navíc utěšovat jeho nemocnou maminku, babicku, která se z toho zhroutila, vždycky jsem vše zvládla a pak se doma v klidu složila a brečela a brečela. Když umřel, naštěstí jsme ho stihli vzít domů, brečela jsem ten den a pak až při vyklízení bytu, jak jsme to všechno dokončili, už nic. Otupela jsem a vytěsnila to. Možná i úleva, že už je to za námi a jeho trápení pryč.
Hnusná nemoc. Teď si občas pobrecim, když si třeba pouštím videa z oslav, když jsou Vánoce, ale spíš že jen ukapne slza.
Drž se ![]()