Po smrti otce netruchlím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1567
4.4.22 19:34

Loni mi zemřela babička, vychovávala mě, měla jsem k ní blízko. Zemřela po dlouhé nemoci. Když jsem se tu zprávu dozvěděla, byla jsem smutná, zabolelo mě to, ale nebrečela jsem vůbec a poté fungovala dál.
Zlomilo se to na pohřbu, kdy jsem viděla, jak odváží rakev, v ten okamžik mi došlo, že je to opravdu definitivní a brečela jsem jak malý dítě..
Takže každý to má jinak, není žádné správné truchlení..
Upřímnou soustrast..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 11:00

Moc všem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.25 18:15

Umřel mi teď jeden z rodičů. Po dlouhé nemoci, poslední týden jsme na to už „čekali“. Poslední týden jsem skoro nejedla a nespala. Pak to přišlo. První reakce naprostý záchvat pláče, bolest. Pak jsem musela začít fungovat. A od tý doby… Pořád na něj myslím, ale nebrečim. Málo v jaký situaci se rozbrečim. Příjdu si jako bezcitná příšera. Sice stále nejim a nespim, nemůžu zapomenout… Ale prostě jsem úplně otupělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.25 18:20

Kdyz pred dvema lety zemrel muj tata, neplakala jsem myslim vubec. Jsem uz leta na antidepresivech a placu velmi malokdy. Nic si nevycitej. Truchlis svym vlastnim zpusobem.
Ted po dvou letech se mi zdaji sny s tatou. Krasny, mily.

• Citovat
  • Upravit
1972
31.1.25 18:22

Každý to prožívá po svém. Není povinnost brečet a ani to neznamená nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
31.1.25 18:24
@Anonymní píše: Více
:hug:
To, že neproléváš potoky slz přece neznámá, že netruchlíš a nepociťuješ ztrátu… Žádná předepsaná forma žalu neexistuje… Každý se s tím vyrovnává po svém.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1246
31.1.25 18:27

Ja jsem, kdyz mama umřela, byla stastna. Za ni, za sebe, za vsechny blízké. Viděla jsem její výraz po smrti, vypadala klidne. Co víc s tim. Udělala jsem to nejlepsi, chybi nám všem. Ale brečet nemusim.

Příspěvek upraven 31.01.25 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.1.25 18:43
@Anonymní píše: Více

uz jsi se proste vycerpala. spousta lidi to tak ma, vytruchli se vkastne uz predtim. Mas to sebou, prozila sis toho dost, nemusis mit vycitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.25 18:58

On ten konec, ač byl teda opravdu rychlý, byl fakt ošklivý. A já jsem vlastně ráda, že už nemá trápení a bolesti. 2 roky boje s rakovinou. Chvíli lepší, chvíli horší. Od oznámení term. stádia to bylo jen pár dní. Cítím se prazdná, ale jsem prostě klidná.

• Citovat
  • Upravit
22914
31.1.25 22:33

Upřímnou soustrast :hug:
Mě zemrel táta rok a půl zpet na rakovinu plic, bylo mu 54. Ten půl rok od diagnózy do smrti jsem brečela den co den, ten strach, pomoci mu, byl sám a ještě navíc utěšovat jeho nemocnou maminku, babicku, která se z toho zhroutila, vždycky jsem vše zvládla a pak se doma v klidu složila a brečela a brečela. Když umřel, naštěstí jsme ho stihli vzít domů, brečela jsem ten den a pak až při vyklízení bytu, jak jsme to všechno dokončili, už nic. Otupela jsem a vytěsnila to. Možná i úleva, že už je to za námi a jeho trápení pryč.
Hnusná nemoc. Teď si občas pobrecim, když si třeba pouštím videa z oslav, když jsou Vánoce, ale spíš že jen ukapne slza.
Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová