Po vyprání je z prádla cítit pot

Anonymní
7.8.18 13:49

Po vyprání je z prádla cítit pot

Ahoj, anonym, protože je mi trapně. Moje prádlo je naprosto v pohodě a voní, ale manžela trička jsou po vyprání v podpaží silně cítit potem. Zkusila jsem přidat gel, aviváž, dokonce je na hodinu namočit. Peru na 40 s Ariel gelem, na více se ta trička prát nemají. Program běží hodinu, zkusila jsem dvouhodinový a žádný rozdíl. Trička byla drahá a značková, nechci je tedy vyhodit. Nenapadá vás, co dělat, nebo nemůžete doporučit dobrý přípravek co přidat k prádlu? Ráda bych se vyhla tomu, abych manželova trička ještě složitě drhla v ruce, jestli by to vůbec pomohlo :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
7.8.18 13:52

Mně se tohle stává u věcí,které nejsou ze 100% bavlny. Většinou je ve složení nějaký polyester nebo jiná umělotina. Bohužel neporadím,jak to odstranit,já ty trika vyházela. Možná zkusit posypat sodou,ale ta může vyžrat barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
7.8.18 13:52

Na zažraný pot je 40°C málo. Musíš je prát na šedesát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.8.18 13:54
@Anonymní píše:
Ahoj, anonym, protože je mi trapně. Moje prádlo je naprosto v pohodě a voní, ale manžela trička jsou po vyprání v podpaží silně cítit potem. Zkusila jsem přidat gel, aviváž, dokonce je na hodinu namočit. Peru na 40 s Ariel gelem, na více se ta trička prát nemají. Program běží hodinu, zkusila jsem dvouhodinový a žádný rozdíl. Trička byla drahá a značková, nechci je tedy vyhodit. Nenapadá vás, co dělat, nebo nemůžete doporučit dobrý přípravek co přidat k prádlu? Ráda bych se vyhla tomu, abych manželova trička ještě složitě drhla v ruce, jestli by to vůbec pomohlo :(

a nezkoušela jsi přidat nějaký odstraňovač skvrn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.8.18 13:54

zkuste ještě sanytol na prádlo, je to desinfekce a dává se to místo aviváže, mělo by to likvidovat bakterie. já to přidávala k tmavším ručníkům, které se mi po vyprání taky zdály „zatuchlé“ -je to tou nízkou teplotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
7.8.18 13:55

A manželovi nějaký kvalitní deodorant nebo antiperspirant. Asi ho nedonutíš se v podpaží holit, tak ať aspoň používá kvalitní věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.18 13:56

@SAJ Ahoj, děkuju. Jen nemůže se stát, že při praní na 60 trička vytáhnu o dvě čísla menší? Jedná se o trička ze 100% bavlny, Gant.

• Citovat
  • Upravit
80
7.8.18 13:58

Přidat do prádla Vanish, osobně mám s pracími gelmi špatnou zkušenost, používám kapsle (Ariel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594

Taky bych zkusila ten Sanytol, normálně přidat k prášku/tabletě do přihrádky na aviváž. Na manželova funkční trička po běhání to zabralo. A to byl teda matroš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833

Místo aviváže použij normální ocet, zklikviduje veškerý zápach a po octu žádná pachová stopa nezůstane. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165

Trička v létě peru ve Formilu (gel z Lidlu) na sportovní prádlo. Dobře mi na pot zabírá i kombinace gelu na dětské prádlo z DM + 1 odměrka Formil Marseille. A vůbec nejlíp mi pomohla výměna pračky za novou, když stará v zimě zhynula, ale to už je jiný příběh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.8.18 13:59

Prací gely perou na prd. Zkusila bych normálně sypký prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
7.8.18 13:59

A plus tedy taky mi moc nevyhovuje gel, prášek podle mě pere líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
7.8.18 14:01

Nebo zkusit podpaží triček natřít žlučovým mýdlem, mám s ním dobré zkušenosti. Na 60 stupňů bych neprala, hrozí, že se srazí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.8.18 14:02

Peru v kapslích Ariel,někdy i Persil a místo aviváže dávám do praní obyčejný ocet a prádlo není po vyprání cítit ani po octu ani po potu ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová