Pochybné adopce v Británii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
20.8.13 12:54

Eh, měla jsem se vyjádřit korektněji.
Domnívala jsem se, že jde o problém ekonomických migrantů z nižších sociálních vrstev, jejichž cílem je využít britský systém státní podpory což mohou, ale nemusí, být Romové.

Ergo, překvapilo mě, že se to týká zdravotní sestry a že důvod k odebrání se jeví jako malicherný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
20.8.13 13:03
@rachel55 píše:
takze neveris ani tomu, ze se pripad nesmi medializovat a ze soudy jsou tajne a rodic nema pravo se vyjadrit??To jsou fakta o kterych mluvi i britsky poslanec a takhle by to probihat rozhodne nemelo, myslis, ze kdyby se u Boorovych prokazalo sex. zneuzivani, ze by deti vydali na Slovensko?? To sivazne myslis??Vzdyt to sex. zneuziti nikdo neprokazal, ale deti uz se z toho skoro nepodarilo vytrhnout, zkratka staci neci horlivost a ty jsi jako rodic v tomhle systemu vyrizena

Věřím, ze se pokud dojde k takovým věcem tak to není jen tak.
Ano, věřím ze by je vydali, nejsou obcany uk.

U překladatelů si spis myslím ze v tom mají bordel. Jsou někdy double bookle nebo nestíhají přejíždět.
Proste mám úplne jiné zkušenosti.
A nevěřím ze je to tak nevinně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
20.8.13 13:08

@PeBa videla jsem to vcera, ale porad sleduji celou situaci kazdy den na fb. I po nasem navratu z UK do CR.Ja mela v UK dost zkusenosti s holkama se skolou, kdy u nas bouchala na dvere health visitor ze skoly a chtela videt starsi holku, ze je opravdu nemocna. Dcera mela 40 horecky, anginu, antb. ji zabrala az paty den a pani mi rekla, ze to neni problem, at jde holka do skoly i nemocna, leky ji podaji a kdyz ji bude zle, odpocine si, udelaji ji individualni program :roll:.Neexistuje, aby jste dite omluvily jednou a dost.Do skoly jsem musela volat jak magor kazdy den a opakovat to same dokola, ze je dite nemocne, ze neprijde.Kdyz jsem se byla hadat ve skole u mladsi holky, ktera dostala zanet mocaku v zime, kdy na telocviku cvicili venku v -8 v sortkach a tricku, ze moje dite takhle cvicit nebude, tak mi pani reditelka rekla, ze bude. Prijeli jste k nam, tak budete delat to same, co nase deti! Nechavala jsem holky doma pouze kdyz mely horecky, nebo osklivou rymu, teklo jim z oci, z nosu a presto nam domu porad chodili dopisy jak ze skoly, tak z councilu (mesta),ze zanedbavam skolni dochazku!!Holky mely 90% dochazky!!Nevydrzela jsem to, jak skolstvi, tak zdravotnictvi a odjela s detmi zpet domu.Mam maleho kluka a nechci, aby timhle systemem musel prochazet i on.Mam dve zname, delaji prekladatelky v UK, jedna 7 let, druha 25 let a obe vedi, ze se tohle v UK deje, ta starsi se od takovych pripadu distancuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
20.8.13 13:43

@Jaruna tomuhle vsemu bohuzel verim, taky ve skole holce rekli, ze s horeckou muze byt nekde na kancelari a bude se ucit individualne ( jde jim totiz o tabulky s dochazkou :mrgreen:, ono v UK je hodne veci o tech jejich tabulkach, tak to me radne nasralo, napsala jsem do skoly dopis, ze priste budou jednat jen se mnou a holku z toho vynechaji :cert: a ze si nepreji aby moji dceru psychicky deptali, no kdyby mi nekdo rekl, ze holka bude cvicit v zime neustrojena, tak ho snad zabiju :cert: uz takhle jsem trnula doma, kdyz meli telocvik v mrazu, vzdycky meli i puncochace a teply mikuiny, ono v jejich systemu jsou deti jakoby menecenne, vse je to strasna pretvarka a o deti jim vubec nejde :pankac: no ja si zatim se vsim co me stvalo poradila, kdyz ve skole mi holka omdlivala, protoze se tam deti vonely sprejema a se mnou se tam nikdo o tom nehodlal bavit, pote co se mi tam slozila, tak jsem na ne zavolala novinarku z BBC a byly jak beranci, takze ja se tu zatim drzim, ale beru to spis jako odpich pro me deti a sanci, ze tu muzou vystudovat a pak muzou jit klidne jinam a ja jsem v podstate zatim spokojena, ja jsem drzka a plno veci si zaridim a staci, aby se tu na me nekdo krive podival a je zle, no ale pokud by zacalo jit o me deti, tak jsem schopna odjet do hodiny

• Citovat
  • Upravit
rachel55
20.8.13 13:47

@Loki01 nejak jsem z tve odpovedi nepochopila, jestli je podle tebe v poradku, aby se to nesmelo medializovat a ty soudy byly tajne a rodic se tam nesmel hajit, jinak ta moje kamaradka u toho soudu byla, takze vim, ze to opravdu takhle probiha

• Citovat
  • Upravit
rachel55
20.8.13 13:52

A taky, kdyz jsem nedavno vybirala skolku pro malou, tak me na strankach pravidel jedne skolky zaujala poznamka, ze jakakkoliv modrina bude vysetrovana a privolana socialka, tak to jsem mela opravdu jasno, ze do takove skolky me dite nepujde, nastesti mame fajn malou Montessorri skolku s uzasnyma ucitelkama a co se tyka Romu, tak tem bych sem vubec nedoporucovala jezdit, protoze UK si s nima nevi rady a hleda vsemozne cesty, jak se jich zbavit, ale nemuzou to samozrejme udelat otevrenne, takze i tohle je zpusob

• Citovat
  • Upravit
rachel55
20.8.13 14:01

Jako tohle na strankach skolky me teda dostalo 8o docela me to sokovalo, napriklad opakovane modriny i presto, ze budou mit vysvetleni, jako ja to na jednu stranu chapu, oni tu maji dost prusvihu, ale vlastni vinou, prave tim nezajmem o deti, polskyho kluka nechali rodicema utyrat k smrti i presto, ze ve skole zebral o jidlo, tak nikomu z pracovniku skoly nestal za to, aby se tim zaobirali :cert: a protoze jsou tak blby a deti tu jsou vyslovene mimo zajem, delat muzou vse, ale opravdovy zajem tu o ne neni, tak pak nasleduji takovyhle extremni opatreni, ktery zas postihnou plno nevinnych rodicu a jejich deti, proste des :cert:
This policy covers the procedures to be taken when abuse, potential abuse, potential abuse or neglect is suspected. The protection of children in our care is our first priority. The nursery has a duty to report any suspicions of abuse to the Local Authority. The Children Act 1989 (Section 47(1)) places a duty on the Local Authority to investigate such matters and the nursery follows the procedures set out in the Local Authority Child Protection Document.

All requests from the Social Services or Legal Departments and appearance in court to give evidence involving cases of child protection must receive full co-operation.

Identification of child abuse is difficult and no list of signs and symptoms can be complete but there follows a list of indicators which might generate suspicion of one or more of the four types of abuse - physical, emotional, sexual abuse and neglect.

Physical abuse
Most injuries are accidental and can be simply explained. The following factors associated with injuries may arouse suspicion that injuries are not accidental:

where the explanation is inconsistent with the injury or stage of development of the child;
where there are changing explanations or no explanation;
where there are frequently repeated injuries (even when the explanation seems adequate);
where there has been delay in seeking medical advice;
where there are marks of injuries of different ages on the child at any one time (except shins and forehead);
where there is facial bruising - especially around mouth, eyes and ears;
where there are unexplained or inadequately explained burns, bite marks, severe bruising or all or any of these;
where there are bruises on the buttocks or thighs; or
any bruising or signs of pain in a baby not yet mobile.

Neglect
This includes failure to provide food, warmth, clothing or consistent caring. Signs and symptoms include:

inappropriate and inadequate clothing;
poor hygiene;
a child left unsupervised or with many different or unsuitable carers;
developmental delay, poor speech and play skills;
a child whose parents persistently fail to seek or follow medical advice;
a child whose parents persistently fail to ensure the child's safety.

Note that failure to thrive may sometimes be a result of neglect.

Emotional abuse
Emotional abuse usually forms a part of all other types of abuse but may sometimes be the only form of abuse. An emotionally abused child may be constantly criticised, blamed or subjected to severe discipline. The child may:

be unable to enjoy himself/herself and play normally;
lack curiosity and normal exploratory behaviour;
show delayed speech and play skills;
have low self-esteem and feelings of worthlessness; and
show eating disturbances or growth failure.

Sexual abuse.
While there are many signs associated with sexual abuse, many of these are also associated with other problems. It is rare for sexual abuse to be recognised by one symptom - rather it is a matter of developing a full picture of the child. A child who is or has been sexually abused does not always display behavioural disturbance.

Physical signs:
genital or anal lacerations, bleeding or other trauma;
genital or peri-anal inflammation or irritation;
sexually-transmitted disease including genital or peri-anal warts;
persistent or recurrent vaginal discharge (most instances will be due to causes other than abuse).

Medical problems:
recurrent urinary tract infections;
bedwetting or soiling which commences after a period of being dry/clean; or
recurrent unexplained abdominal pain.

Behavioural problems:
over-sexualised behaviour;
compulsive masturbation;
acting out and aggressive behaviour; or
explicitly sexual drawings or play activity.

A - The procedures to be taken by nursery staff, parents/carers or others associated with the nursery who have reason to believe that a child in our care is subject to emotional, physical, sexual abuse or neglect or potential abuse.

The All Wales Child Protection Procedures sets down the following procedures.

Any person who has concerns about a child's welfare should write down their concerns, whether or not further action is taken. If possible the person planning to make the referral should seek advice about their concerns from colleagues, supervisors, managers or a designated or named professional. THIS DISCUSSION SHOULD NEVER DELAY EMERGENCY ACTION TO PROTECT A CHILD.

Příspěvek upraven 20.08.13 v 14:03

• Citovat
  • Upravit
4854
20.8.13 14:02

@rachel55 ale ja si taky nenecham srat od nikoho na hlavu. Holka necvicila samozrejme dal v trenkach a tricku, jako jedina ze tridy mohla byt teple oblecena. Reditelce jsem rekla, ze az bude ucitel na tv chodit oblikany jako deti, tak potom bude cvicit skoronaha i moje holka. Ucitel me samozrejme zimni bundu, rukavice, kulicha. Dostala jsem dokonce dopis od reditelky, ze to ma holka povolene cvicit oblecena. Starsi holku jsem taky do skoly nedala, ani na kecy zensky ze skoly, byla nadale doma.Ja mam dost historek se skolou.Ale me nejde o to jestli mam drzku nebo ne, ja jen nechci, aby takhle zachazeli s mym klukem. Nechci, aby byl nuceny chodit do skoly nemocny, cvicit venku nahaty, abych mu nesmela dat jednu pres zadek, nebo mu vynadat, protoze nikdy nevim na jakou aktivistku narazim a o kluka prijdu. Navic me neskutecne vytacelo jejich zdravotnictvi, kluk mel vsechny papiry z ceska, kam sem s nim letela na vysetreni, v UK nemel nikdo snahu ho lecit, privezla jsem potvrzeni, ze ma astma, je alergik a co udelala dr v UK? Hodila po me zpravu z Ceska, vysmala se mi a rekla, ze mu za mesic inhalator, ktery dostal v Cesku vezme a pak se uvidi, jestli se bude dusit 8o. Tohle je na me moc.
Mam primo kamaradku v UK, ktere rekli ve skole, ze pokud bude jeji dite porad marodit jako doposud, tak jeho dochazku predaji jinemu uradu :evil:..no jakemu jinemu? Jedine socialce!
A k tem tabulkam, ano mas pravdu, nejde jim vubec o dite jako takove, jde jim o penize, ktere na kazde dite dostavaji.Za kazdy den ve skole, tyden a mesic, podle dochazky prave a je to tak, potvrdila me to osobne do oci pani z Councilu, kterou na me skola poslala, ale byla to cinanka hrozne hodna(nastesti),anglicanka by me to asi nerekla.Mit jen holky, v UK bych zustala i kdyz s nechuti, ale kvuli klukovi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
20.8.13 14:04

@rachel55 o tom polskym chlapci jsem to cetla nedavno na fb, no des, co na to rict? Chudak kluk :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.8.13 14:04

Já když jsem ty Reportéry ČT včera viděla, tak jsem z toho nemohla usnout. Mně to připadalo jak za války, když se posílaly děti do reichu na převýchovu a slehla se po nich zem.
A ta paní ze Slovenska, která musela nechat syna v UK a odjet zpět na Slovensko, protože jí hrozilo, že jí po porodu vezmou i to novorozeně. No co to je??? :nevim:
A ano je to o penězích. Je to obrovsky výhodné pro ty pěstouny. Vezmeš si do péče pět dětí a máš 300000 liber ročně v kapse. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
20.8.13 14:09

@Jaruna kolikrat, kdyz jsem videla ty kluky o telaku v zime venku, tak jsem si rikala jeste, ze mam holky :pankac: naprosto ti rozumim

• Citovat
  • Upravit
rachel55
20.8.13 14:11

@nestela nejenom pro ne, socialni pracovnice maji benefity za deti umistene do nahradnich rodin :cert: :cert: :cert: pak se na tom zivi prekladatele, psychologove, no zamestnava to spoustu lidi

• Citovat
  • Upravit
12072
20.8.13 14:13

Proč je to horší pro kluky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
20.8.13 14:15

http://www.dailymail.co.uk/…doption.html
to je clanek z roku 2008 ono se o tom problemu moc dobre vi

• Citovat
  • Upravit
rachel55
20.8.13 14:18

@Kakachna ted mam na mysli konkretne ten telocvik, protoze kluci chodi ven jen v trenkach a triku i kdyz mrzne a kdyby se ten kluk pristrojil, tak bude ostatnim jen pro smich no a kdyz ti onemocni, tak jsou ve skole schopni ti rict, ze tam ma chodit i s horeckama, oni tu chodi nastuzeni porad a popotahuji :poblion: me se z toho kolikrat dela spatne, ze neznaji kapesnik

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová