Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky nikde jsem to tady nenašla… Před měsícem jsem zjistila že jsem těhotná. Tak týden po tom jsem začala mít silný pocit že čekáme dvojčata. Nevím jak to popsat na kontrolu jdu ve středu tak se uvidí. Chtěla jsem se zeptat maminek dvojčat jestli to vnitřně cítily už před první kontrolou a nebo to byl spíš šok? Sama jsem zvědavá jak to dopadne u nás. Budu ráda samozřejmě i za jedno zdravé miminko ale kdyby byli 2 tak aspoň nebudu tak v šoku. Děkuji za odpovědi 🙂
@pantomima pravě že nebyla volala jsem tam 10.2. A to jsem měla pozitivní test a 5 dní meškani tak mi řekla že aby bylo něco vidět a nehonili mě tam víckrát tak až 10.3. A už je to fakt dlouhé teda ![]()
@leeniik jako taky si říkám jestli tomu pocitu nějak moc nevěřím… Taky si říkám že tam bude nakonec beztak jenom jedno… Ale pak zase nastoupí ten pocit
už jsem fakt nedočkavá
@lleennttiillkkaa to mě právě docela překvapuje že se ani nebojím 🙈 ale u prvního mě to ani nenapadlo že by mohli být 2… Tak právě proto to teď nechápu🤣 🤣
@Adla608 píše:
Ahoj holky nikde jsem to tady nenašla… Před měsícem jsem zjistila že jsem těhotná. Tak týden po tom jsem začala mít silný pocit že čekáme dvojčata. Nevím jak to popsat na kontrolu jdu ve středu tak se uvidí. Chtěla jsem se zeptat maminek dvojčat jestli to vnitřně cítily už před první kontrolou a nebo to byl spíš šok? Sama jsem zvědavá jak to dopadne u nás. Budu ráda samozřejmě i za jedno zdravé miminko ale kdyby byli 2 tak aspoň nebudu tak v šoku. Děkuji za odpovědi 🙂
Cekam dvojcata, jsem v sedmym mesici a rozhodne jsem to na sobe nijak necitila 😀 A ani doted necitim.
Nebylo mi ani jednou spatne, bricho mi kazdej tipuje na jedno miminko a mam naprosto super tehotenstvi 😀
Sok to na prvnim utz byl a to dost velkej, ale predtim me to ani ve snu nenapadlo, ze bych je mela cekat zrovna ja 🤷🏼♀️ 😀
Jinak to, ze pocnete dvojcata je sance asi 1:85. Takze tak 😀
@Adla608 píše:
Jsem z dvojčat a pro mámu to musel být šok. Já sama jsem ani na vteřinu neuvažovala, že čekám dvojčata a nemám je. Ani sestra.
@Adla608 ja cekam dvojcata a napadlo me to hned pri pohledu na tehotensky test, 10 DPO velmi vyrazna testovaci carka.
@Russet moje teta čekala dvojčata před asi 45 lety. Tehdy ještě UTZ nebylo, byla na rentgenu, protože lékař si nebyl jistý, jestli hmatá dvojčata nebo trojčata. Takže pak jí ukazuje snímek a říká - tady je jedna hlavička, tady druhá, tady to je možná třetí a tady ten stín vzadu…mno to by mohla být čtvrtá. Nakonec se narodili jenom 2 kluci.
Ne, absolutne jsem to necekala. Uz mame doma dceru. V rodine dvojcata nemame ani z me, ani z manzelovy strany (co vi nasi nejstarsi zijici pribuzni). Byl to sok jak pra.se
ale nejdo pry tu linii zacit musi ![]()
Tehotensky test mi vychazel stejne, jak u dcery, zadna silnejsi carka. Testovala jsem po vynechani MS. Ale bricho uz mam temer jak u dcery pred porodem a to me cekaji jeste skoro 3 mesice, holt jsou miminka spravne velky a jsou tam proste dve, tak neni divu
ale jinak je mi dobre ![]()
Tak jsem zvedava, jak ti to dopadne
hlavni je, aby miminko/a, co tam je/jsou bylo/y v poradku.
@janikema90 já mám mamku s dvojčat ale jednovaječných jak to skoro před 60ti lety poznali že byli jednovaječné nevím možna testy?? Oni nejdřív babičce říkali že má nádor a chtěli ji operovat to jim řekla že ví že je těhotná takže se operovat nenechá… Pak ji řekli že to bude ale nějaké monstrum dle břicha… A až u porodu byli v šoku i doktoři 🤣
@Adla608 Ahoj, já jsem si vysnila dvojčata už když jsem byla mladší a narodila se sestřenice. Prostě jsme řekla, že já jednou budu mít rovnou dvě.
Dvojčata v rodině nemáme, takže předpoklady pro to žádné. Nikdy jsem nebrala antikoncepci, ani jsem nepodstoupila jakoukoli hormonální léčbu. Je mi 22 let a s manželem jsme se rozhodli, že založíme rodinu… Tak nějak jsem to tušila od začátku, že budou dvě. Na potvrzení těhotenství doktor koukal, jako by tomu nevěřil a já mu na to řekla jen, že jsem to věděla
Jen teda to asi nebudou holky. ![]()