Počkej až - jak to vtipně obstát

1785
5.7.21 20:02

Počkej až - jak to vtipně obstát

Upřímně mě vždycky úplně dostává, jak mají všichni potřebu mi ventilovat své životní rady a zkušenosti, když se o ně vůbec neprosím, ani je sama bez požádání nedávám.
Každou chvíli slyším věty: No jen počkej, až budeš mít své děti, až budeš rodit, až budete spolu 10 let, až si to sama zažiješ,
až budeš na mateřské 2 roky atd.
Tisíce rad a já už nevím, jak na ně reagovat a jak jim vysvětlit, že jejich zkušenosti nemusí korespondovat s mými a že si ten život budu žít po svém. Vždycky je mi na to odpovědí vítězný úšklebek, že oni vyhráli a budou čekat na to až.
Jak na takové věci reagujete? Jak ty lidi utřete vtipnou odpovědí? Proč bych měla mít taky takovou zkušenost a když už bych ji měla, proč bych to měla brát třeba tragicky a nevybruslit z toho líp? Fakt mě to rozčiluje. Já sama neradím a všichni okolo se chovají jak kdyby snědli encyklopedii na život.
A hlavně… proč mají radost z toho, že by mělo i mně do života vstoupit to až, které jim v jejich životech dalo zabrat? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
5.7.21 20:05

Sranda je, ze i když tyhle až okamžiky budeš žít po svém, zjistíš, ze měli pravdu :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21853
5.7.21 20:05

Pokud se chováš jako Mistr světa v oblastech, které se tě netýkají a nemůžeš je znát, tak asi okolí má potřebu tě upozornit, že zasvěceně o tom můžeš hovořit a radit jim, až to opravdu zažiješ.
Jinak nevím, neznám to, nestává se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
5.7.21 20:08

No nechovám se jako mistr světa :) jen nikomu neradím prostě. Jsem dejme tomu skromná v názorech.
Ale právě když už nastane i situace, před kterou jsem dostala varování, tak jsem většinou v klidu a prostě se to nějak zvládne. Naopak se snažíme se minimálně stresovat a brát život s humorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
5.7.21 20:09

A proč ty věty slyšíš? Není to třeba proto, že se tváříš jak kdybys spolkla encyklopedii a máš na vše chytré připomínky a nula zkušeností? Ono totiž to až co ti ostatní předhazují jednou nejspíš přijde. Já to teda neznám, ale nedebatuju o ničem, co neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21360
5.7.21 20:09

Moc jsem to neslychala a neslychavam. Mozna proto, ze nerozumuji o situacich, o kterych nemuzu nic vedet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
5.7.21 20:11

Taky jsem tyhle vety neslychavala, ale neni nic jednodussiho, nez rict „Uz se na to tesim.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
5.7.21 20:11

A to k tobě někdo jen tak přijde a začne ti radit? To je zajímavé… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
5.7.21 20:12

Neprožíváš to moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
5.7.21 20:13

Jsou to běžné věty, když se bavíme třeba konkrétně o těch dětech o čemkoli kolem nich. Řeknu ku příkladu jaký kočárek se mi líbí, kolegové se zeptají na cenu a pak dostanu radu, že proč je tak drahý a že to pochopím až co budu mít dítě, že oni měli úplně jiný a že je to hrozně zbytečné.
Jak kdybych si to nemohla koupit, když jsem si na to dávala peníze bokem.
Vyplyne to z běžné konverzace.
Další příklad - kolega zůstává schválně déle v práci a já jsem se ho jenom zeptala, jestli nevezme děti na koupaliště, když je tak hezky. Řekl mi, že to pochopím, za budu mít svoje, že si potřebuje taky někdy odpočinout. :think: :)
Přijde mi to vždycky úplně mimo mísu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.7.21 20:15

Kdo tí to říká? Jestli je to jedna osoba, tak ma problem. Jestli jich je víc, možná vysílas spatne signály

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
5.7.21 20:16

Taky tyhle chytré a nevyžádané rady nesnáším…a většinou dělám, že neslyším :P Nejvíc mě vždycky dostávalo - počkej, až budeš muset pracovat, jak si ještě vzpomeneš na školu.. :D No kupodivu, nestalo se tak, do školy bych se nikdy nevrátila, nevzpomínám vůbec v dobrém, v práci je to o 100 procent lepší a taky placené :lol: Celkově si myslím, že to říkají často lidé, co jsou sami nějak nespokojení se svým životem a vadí jim, že je druhý vyladěný :lol: Vypouštěla bych to druhým uchem ven…

• Citovat
  • Upravit
37131
5.7.21 20:16

@Malineka tak s tou prací to chápu, já si taky bezela do prace od dětí odpočinout a má to tak skoro každý koho znám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
5.7.21 20:23

Mně tohle dělala jedna známá - hrozně se těšila jak všechny moje plány zkrachujou a já budu taky sto let na mateřské, nemít peníze a nic nestíhat jako ona. No, vůbec nejlepší se ukázalo nebejt sto let na mateřské a zvládat dítě i svůj život, ale uznávám, že tahle metoda je trochu na dlouhý lokte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
5.7.21 20:28
@jahuhudka píše:
Sranda je, ze i když tyhle až okamžiky budeš žít po svém, zjistíš, ze měli pravdu :jazyk: :mrgreen:

Bohuzel souhlasim😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová