Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja take. Minuly tyden jsem byla na odberu NK bunek z delohy a ted cekam na vysledky…
@Kopretinana aha z delohy
,me je brala z krve…a mam dostat nejakou injekci pred pokusem
@maja111111 Jj, z delohy, hysteroskopie nebo tak nejak se to jmenuje. Ja jsem po 3 ZT a deti zatim nemam, za to vysetreni mam spoustu a vsechna bez nalezu, tak ted jsou na rade NK bunky…je to celkem ubijejici, clovek si pripada trochu jako pokusny kralicek. Moc rada bych uz slysela, ze doktori prisli na pricinu problemu…vysledky se dozvim na zacatku dubna, tak se necham prekvapit… ![]()
@Kopretinana no ja mam po 3 potratech ,ale imunita byla v poradku…ale po poslednim uz sem neotehotnela.(3 roky) ani po ivf..a ted se nasel zanet v tele a zvysene ana protilatky..po antibiotikach ana protilatky ok…ale trochu zvysene nk bunky…Mam posledni embryo a zrejme i posledni pokus..manžel už tam nechce jit…snazime se 7 let ![]()
@maja111111 @Kopretinana ježis holky, to mě moc mrzí… já tedy nikdy ještě těhotná nebyla. snažíme se 3 a půl roku a nyní užívám snižující se metypred (předtím 16mg, dnes už jen 4mg). v lednu jsem měla hodnoty ukázkový po metypredu, hned jsme šli na KET a posléze na nové IVF a nic
za 14 dní mám schůzku s imunoložkou, tak jsem zvědavá, jaký další postup vymyslí… kam chodíte do centra, jestli se mohu zeptat? a co to je za injekci před transferem - ta má to tělo maximálně utlumit na tu chvíli? díky moc a držte se!!! ![]()
@Monikiii ja byla podoli ,iscare a nakonec gennet…je to imunoglobin ..nevim nikdy jsem to nemela pry 5 dni pred transferem…se to píchne do svalu…Moc šancí tomu stejne nedavam po těch všech pokusech a mam jen jedno embryo je to 50 na 50 zda vubec přežije rozmrazení…
@maja111111
uplne poslední embryjko ze vsech ivf-ek? ach jo. to mě moc mrzí. my jsme v iscare, ale jsme strasne zklamani z pristupu a tak vsechno dohromady, co jsem tam posledni pul rok zazila… ty jooo, ja mam ANA také silne pozitivní (1:2560), ale Dr.mi řekla, ze to muze a nemusi byt duvod k neplodnosti. ze rozhodujici jsou ty NK bunky. ale vsechno se vsim samozrejme souvisí…
@Kopretinana Muzu se zeptat, kde ti dělali test na protilátky z dělohy?
@olomoučanda také mě to zajímá…a v jakých případech se ty testy dělají? a co to obnáší?
pardon @olomoučanda . Otázka měla být samozřejmě na @Kopretinana ![]()
@Monikiii ja uz mam po 4 ivf a tito byla mini stimulace..tsk to mas hodne,ja mela 1360 a ted po anbtibiitikach jen 320..nemas v tele nejaky zanet?