Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@demian Pokusím se nás objednat na nějakou takovou terapii, pokud nás vezmou…syn už manipulaci bere jako samozřejmost a čím vyšší autorita, tím lepší „hra“ to pro něj je…nebo mi to tak připadá. I když nejvíc ho baví deprimovat mě, bojím se s ním být i sama doma.
@Sarik12 Už jsem v diskuzi psala, že autismus nemá, na testech jsme byli, když chodil na základku…
@zoy Té psychopatie bych se bála asi nejvíc, podle toho co jsem o tom četla…vůbec nevím co s tím, můžu tak akorát ustupovat, protože se ho prostě bojím a on to cítí i když se tomi snažím neukazovat…nenechávám s ním o samotě ani dceru.
@zoy píše:
Tak pokud má nějakou poruchu osobnosti, tak by to měl psycholog poznat, ale spíš než dětského bych zkusila dospělého. Podle toho, co píšeš, bych měla obavu, že by syn mohl být psychopat. Kdesi jsem četla, že psychopati jsou buď úspěšní (politici, manažeři atd.) nebo neúspěšní (ve vězení).
Aha, tak proto… ![]()
Nas syn (18) je totez vysoke IQ s nikym nikdy moc nekomunikoval ani s nami ne. Ma aspergera a nyni diagnostikovali maniodepresi
@Malaga Jeho otec si myslí, že syn je „normální“ kluk, je pravda, že k tátovi se chová docela normálně, ale zase v rámci možností, k tělu si ho nepustí a neřekne mu taky nic. Manžel tráví hodně času v práci a nevěří, že by syn tak strašně manipuloval, i když nás už tolikrát rozhádal…
@Silvie14 píše:
@VitaminC Řekla bych, že toto už není puberta, byl takový vždycky. Nikdy neměl o jakýkoliv kontakt s vrstevníky ani jinými lidmi zájem, když jsem ho hlásila do kroužku, akorát seděl v koutě a nezapojoval se, sám nikam chodit nechce. Citově se neprojevuje ani ke zvířatům, k vlastní sestře, k nikomu. A nevypadá to, že by se to chtělo změnit.
nediagnostikovaný autismus + vysoké IQ které to kompenzuje??? na první čtení mě napadlo toto, ale dle popisu na netu se to nedá jen tak říct - navštiv psychologa či psychiatra sama popiš mu to přesně tak jako zde + návštěvu psychologa atd… ![]()
@Silvie14 čili tátu bere, ale ty jsi slabší, tak se chová tak, jak se chová…dokud je mu 17 a dokud můžeš, tak bych ho vzala na psychiatrii…když bude OK, tak fajn, když ne, tak se to může začít řešit..až mu bude 18, tak nebudeš moci dělat už vůbec nic…
@Malaga Bere ho, ale jeho táta se ho nikdy nesnažil nijak směřovat ani vychovávat, rozmazluje ho a dá synovi, co mu na očích vidí…psychiatrii zkusíme…
@Silvie14 píše:
@Malaga Bere ho, ale jeho táta se ho nikdy nesnažil nijak směřovat ani vychovávat, rozmazluje ho a dá synovi, co mu na očích vidí…psychiatrii zkusíme…
tak ale potom je asi i problém v tom, že u vás jako u rodičů nepanuje shoda ve výchově… ![]()
@Malaga Nejsem přísná, ale snažila jsem se dbát na to, aby syn měl hotové povinnosti, dokud to šlo, ale manžel se prostě do výchovy nehrne, bere syna jako parťáka a ten se k němu taky chová jako k parťákovi, pokud od něj něco chce. Pokud ne, prostě se k němu chová stejně jako k ostatním…
Dle popisu je sociopat. To neni puberta, ale duševní nemoc. Pokud nikdy nic nebo hlavně nekoho živého neměl rad.
@Silvie14 píše:
@zoy Té psychopatie bych se bála asi nejvíc, podle toho co jsem o tom četla…vůbec nevím co s tím, můžu tak akorát ustupovat, protože se ho prostě bojím a on to cítí i když se tomi snažím neukazovat…nenechávám s ním o samotě ani dceru.
A ceho se bojis? Ublizil nekdy nebo tim vyhrozuje?
@Silvie14
ja to necetla cele. nicmene je otazka, jesti ten psycholog byl dobry - rozhodne ne kazdy to pozna i kdyz se vsichni tvari, ze snedli moudrost sveta. Chtelo by to najit si takoveho, ktery s tim ma zkusenosti
Kolik blaznu uz pustili z leceben a oni vzapeti nekoho zabili
(coz nechci rict nic na tveho syna, ale na ty lekare)
Sheldon z TBBT není autista, má Aspergerův syndrom (což není typický autismus). Podle popisu bych se klonila právě k tomu AS. Jedenáctiletýho aspíka mám doma. Projevuje se tedy malinko odlišně, ale i mezi aspíky jsou rozdíly, tak jako mezi námi „normálními“.
Každopádně jakoukoli poruchu osobnosti je třeba diagnostikovat u psychiatra.
Správná diagnóza ti pomůže syna pochopit, nastavit mu správné prostředí, pravidla atd. V jeho věku by to i pro něj mohla být úleva, zjistit, proč je jiný, porozumět sám sobě.
Držím palce.
Inko D.