Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@donaga píše:
@Levandule121 Jo jo, já bych si také od Hama vybrala evnější verzi v akci, ale bohužel to co bylo zrovna v akci, to se zrovna nelíbilo dceři.
Tak to je u nás to samé. Syn chce jedině nový vzor „Vesmírný pirát“… Ale chápu ho, mně se také líbí. Já to chci vyřešit tak, že se na ni nějak složíme s babičkami pod stromeček. Chci kupovat praktické věci, syn dokonce už minulý rok dostal jako jeden z dárků povlečení s rytířem a drakem a byl z něj nadšený. ![]()
Holky, moc vám všem díky za příspěvky, kouknem na to a vybereme ![]()
@donaga Ony jsou ty vzory docela nadčasové, řekla bych. Aspoň ten, co si vybral syn určitě. A jinak ty klukovské obecně asi víc, než ty holčičí. Ale stejně předpokládám, že bude chtít nejpozději za 2 - 3 roky přejít na batoh.
@Jančakecalka
Vevnitř je pohyblivá přepážka, upevněná na gumách, takže jsou to jakoby dvě části. Jinak @donaga už to pěkně popsala, tak se nebudu opakovat. My teda máme ten typ aktovka, dcera se vybrala tuto, bylo to i s pouzdrem a taškou na přezůvky:
http://a-toys.cz/…lny-set.html
@Jančakecalka mám taky drobné dítě a sedí mu na zádech aktovka Emipo. Používá ji od září a zatím jsme spokojení
Brala jsem celý set - aktovku, kufřík, desky na sešity, hodiny, pytlík na tělocvik, na přezůvky, krabičku na sváču a flašku a měla jsem prvňáčkovské nákup z krku
Jinak počítáme s tím, že jí bude mít letos a příští rok, do třetí třídy už ne. To si pak vybere nějaký batoh
@donaga píše:
@mischelinka Kdyby jsi se rozhodla pro Emipo, tak si myslím, že by jsi neudělala chybu ani jedním. Je to opravdu jen o vkusu a, ideálně, co lépe sedne dítěti.
a jsou ta emipa někde k vyzkoušení nebo se prodávají jen na netu?
Holky ještě mám dotaz… vyplatí se aktovku koupit v lednu, bývají slevněné v rámci pován. výprodejů nebo se to aktovek netýká a je jedno, kdy koupit? Školy do výběru aktovek nekecají? aby mi pak v červnu na nějaké info schůzce neřekli, že mají mít děti tu a tu? Vím, že třeba sešity, desky, pouzdra předem nekupovat, to pak dostaneme seznam, jaké mít, tak ať nejsu aktivní a pak třeba ve výsledku nekupuju 2× ![]()
@mischelinka píše:
Holky ještě mám dotaz… vyplatí se aktovku koupit v lednu, bývají slevněné v rámci pován. výprodejů nebo se to aktovek netýká a je jedno, kdy koupit? Školy do výběru aktovek nekecají? aby mi pak v červnu na nějaké info schůzce neřekli, že mají mít děti tu a tu? Vím, že třeba sešity, desky, pouzdra předem nekupovat, to pak dostaneme seznam, jaké mít, tak ať nejsu aktivní a pak třeba ve výsledku nekupuju 2×
Ne škola do toho opravdu nemluví. I kdyby tvé dítě nosilo igelitku, tak je to vaše věc ![]()
Já po zkušenostech, kdy se jeden batoh rozpadl na prach a u jedné aktovky se rozbilo zapínání a byla tudíž na vyhození, nechám nákupy na později, aby byla delší záruka.
@kadlina díky, taky dobré vědět. Já mám pořád představu, že batoh/aktovku pořídím sama, nějakou neutrální, žádné obrázky aut, spidermanů apod., aby byla nadčasová. Pouzdro, pytlík apod. klidně s obrázkem, co zrovna frčí. A líbí se mi spíš batohy Topgalu než aktovky, zase ale syn je drobný, tak jste mě nahlodali, že to emipo by mohlo být lepší. Kdyby se to tak dalo někde vyzkoušet, ale nevím, v jakých obchodech tyto značky vedou, nikde jsme na ně nenarazila.
@donaga a aktovku chceš kvůli vnitřním kapsám asi, že? Batohy to nemají a prvákům by se v nich něco špatně hledalo. A ta emipa bys hledala v jakých typech obchodů? Hračky, papírnictví…??
@mischelinka
Topgal všichni doporučují, ale třeba kamarádka mi říkala, že s ním moc spokojení nejsou kvůli tomu, že sám nestojí, třeba u lavice dítěti padá, pokud teda není hodně naplněný. Možná, že to dělá jen ten jeden typ, co mají oni. A taky říkala, že pro prvňáčka jí přijde, že není moc přehledný, je tam moc těch kapes. ![]()
Ale pokud vám toto nevadí, tak je jistě Topgal batohy dobrá volba, jsou kvalitní, mají anatomická záda, jsou lehounké. A taky jsou designově moc pěkné. ![]()
Ještě jsem chtěla dodat, že dcera má teď Emipo, uvidíme, jak vydrží, ale počítám tak 2-3 roky a pak asi koupíme právě Topgal, pro větší školáky mi přijde výborný. ![]()
@mischelinka
Zkoušeli jsme obojí. Měly jsme právě možnost u té kamarádky, jejíž dcera má do školy Topgal, ona Emipo prodává v e-shopu. Ale my jsme neměly požadavek na co nejlehčí aktovku, protože naše dcera je docela festovní a fyzicky zdatná.
Takže by mohla mít obojí. Nakonec jsem zvolila Emipo, jednak kvůli výše uvedenému (nestabilita, nepřehlednost Topgalu), jednak kvůli ceně (Emipo je levnější plus sleva od kamarádky) a taky dceři se Emipo líbilo víc, než Topgal. ![]()
@katsha cenově mi to přijde hodně podobné, ale emipo vypadá hezky. jen s tím osobním zkoušením bude problém. zkusím na jejich www vyzjistit, kde v Olomouci osobně vyzkoušet. máte od emipa aktovku, ne batoh, že? podle obrázků taky skoro stejné
hrůza, čím větší výběr, tím těžší vybrat.