Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LucieBab píše:
@mrazik6 Ano každého věc . Proč to v dnešní době nevedete? Nechybí vám kontakt s přáteli?
Jako co je tohle za blbost? Nechybi vam kontakt s přáteli? Jako mne „kontakt“s prateli ze si me 150 lidi ktery jsem někdy v zivote videla da do pratel, nenapise ani ahoj jak se mas, maximálne obcas da lajk naky fotce, fakt nechybi teda..
S opravdovými přáteli se snad clovek potka nekde venku..
Jako potkala jsem u doktora spoluzacku, pokecaly jsme, ona si me snad druhej den přidala do přátel a jako uz to bude rok a nenapsala ani slovo tak co z toho jako? ![]()
Ja tam nic nepridavam takze o mne tam nic nezjisti a ja obcas videla fotku jejich deti no..
Nevím jak funguje viber, whatsapp, instagram vím že je to s obrázkama, ale nechápu jeho smysl. FB mám a mám na něm přesně 50 přátel, které opravdu znám a bavím se s nimi. Nemám tam spolužáky, kolegy a další prakticky cizí lidi, jejich soukromí je mi ukradené. A je mi úplně buřt jak to mají lidi kolem. Nejlepší kamarád má x aplikací a na FB přes 400 přátel a co? Kdyby jich tam měl 1000 tak je to jeho věc. Nebo co to jako má vypovídat o tom člověku? ![]()
Jsi divná. Nevíš, co je WA a odsuzuješ lidi, co to používají? Pro tvou informaci, je to jen komunikátor, podobně jako smsky nebo volání (ty předpokládám využiváš) - akorát zdarma
Stejně tak FB nemusí být ani zdaleka výstavka nahatých miminek a soukromých informací o lidech
Mimo jsi především ty, protože využíváš podobný styl komunikace (diskuze na emiminu) a hledáš kamarádku na základě toho, zda tyto věci nevyužívá
Běž na hřiště a hledej maminu s tlačítkovým telefonem, tam uspěješ s větší pravděpodobností.
Jako já bych se bez těch apek i obešla, mám akorát fb, kde teda používám jedine messenger na kontakt s asi 20 lidmi. Ale člověk by se pak nedoplatil, používám ho k posílání fotek a videí, máme rodinu 600km daleko tak videohovory, píšu tam místo smsek, protože tu konverzaci můžu prokladat fotkama a odkazama, když něco probírame, kdybych tohle jela jenom přes SMS tak zaplatím tisíce měsíčně za telefon. A nepride mi divnej nikdo kdo to nepoužívá, nebo naopak má všechno a neobejde se bez toho. Každého volba a že bych si podle toho vybírala s kým se budu a nebudu bavit to fakt nehrozí. Když chceš probírat nějaké konkrétní téma o dětech tak si zaloz diskuzi na to téma a neřeš jestli někdo má nebo nemá sociální aplikace ![]()
@unuděná píše:
Jsi divná. Nevíš, co je WA a odsuzuješ lidi, co to používají? Pro tvou informaci, je to jen komunikátor, podobně jako smsky nebo volání (ty předpokládám využiváš) - akorát zdarmaStejně tak FB nemusí být ani zdaleka výstavka nahatých miminek a soukromých informací o lidech
Mimo jsi především ty, protože využíváš podobný styl komunikace (diskuze na emiminu) a hledáš kamarádku na základě toho, zda tyto věci nevyužívá
Běž na hřiště a hledej maminu s tlačítkovým telefonem, tam uspěješ s větší pravděpodobností.
Nevyuziva, ale mit to muze
![]()
@a12 Jakože můžu mít nainstalovanej messenger, ale nesmím ho použít?
Tak určitěěě.
@unuděná píše:
@a12 Jakože můžu mít nainstalovanej messenger, ale nesmím ho použít?![]()
![]()
Tak určitěěě.
No aby ji mohla říct, mam messenger, ale je to naprd, tak ho nepouzivam ![]()
Já mám Facebook, mám tam pouze pár přátel a výhradně ho používám ke komunikaci s nimi, protože jed to zadarmo. Whatss app mám jen kvůli jedné kamarádce, která právě jiné aplikace nemá. Jako mě by v životě nenapadlo odsuzovat někoho podle toho, kolik má aplikací, kde to jako jsme…stejně tak by mě nenapadlo se cítit divně proto, že je nemám, co je komu do toho. Také si raději čtu třeba knížku než abych dávala fotky na instagram a nikdy by mě nenapadlo se cítit nějak divně
. To už snad není ani pravda…
![]()
Já mám z výše uvedeného jenom Facebook na velmi sporadické užití, ale netuším, zda to vůbec kdo z mých kamarádů tuší
Tak nějak se radši bavíme osobně. A naopak, vůbec netuším, kdo z mých kamarádů má Instagram apod., protože jaksi když se bavíme o dětech, cestování či vaření, je mi (ne)existence jejich instagramu zcela ukradená. Přijde mi to, jak kdybych hledala kamarádku na všeobecný pokec a jako podmínku si dala, zda má řidičák, vlastní bicykl nebo nosí brýle ![]()
Nechapu, jak to myslis, koho hledas.
Ale vyjadrim se k tematu. Osobne mam Facebook (kvuli praci…usnadnuje mi komunikaci s kliety) a whatsapp (kvuli posilani fotek a hlasovych zprav). Na FB travim max 30mi denne, nemam tam zadne info o rodine, pouze jednu profilovou fotku. Whatsapp pouzivam narazove, vetsinou kdyz potrebuji poslat hlasovoj zpravu.
@LucieBab píše:
@mrazik6 Ano každého věc . Proč to v dnešní době nevedete? Nechybí vám kontakt s přáteli?
Nejsem mrazik6, ale v podobne situaci ti muzu napsat, ze me ano, chybi, to vsechno mi chybi, kontakty kamaradske, pracovni… Ale jsem paranoidni psychopat, a rada tehle aplikaci ma pro me neprijatelne pozadavky na identifikaci se (konkretne FB). A ano rada mych setkani s lidmi konci na „tak ja si te pridam na FB, jo aha ty nemas FB, tak cau.“ Jak se to podarilo, ze tvuj nick je v diskusi cerny a neklikaci?
@Tichošlápek píše:
@malytlustyhroch je smazanyten nick mám na mysli
Dik. To ji stihlo e-mimino vytocit tak rychle? Ze se ji vubec namaham odpovidat, ach jo. Asi to bude o tech lidech bez FB pravda ![]()
@malytlustyhroch taky nemám fb a už tu prezivam par let
což možná ale toho psychopata tak úplně nevylučuje ![]()
Tak já do toho jdu, zruším si fb, ale já se zase nebavím s lidma co nosí džíny, tak doufám, že doma žádné nemáš. Pokud je máš ve skříni a moc nenosíš tak mi to taky vadí a nesmí je mít ani tvůj manžel. ![]()