Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@starfish_at_night píše: Více
tak lyžování chápu, je to drahé, a třeba u nás bývá za zimu tak 2× že napadne sníh přes noc a přes den roztaje,
ale bruslení? stačí brusle, klidně z bazaru - u nás jezdí bruslit už děti ze školky, a teď je dcera v první třídě a bruslení měli od půl září do konce března každý týden
@Anonymní píše: Více
A co hudební nástroj.? Mladší musela mít dobrý kolektiv aby někde chodila, taky jinak neměla ráda, že musí na určitý čas někde chodit,. Neměla ráda, když lítala s dětmi venku nebo si hrála a musela někde jít, s tím jsme dlouho bojovaly.
Jen pozor na ty na první pohled „nekolektivní“ sporty. Syn dělá závodně zápas řeckořímský i volný styl, když je někde turnaj. Má spoustu medailí z mezinárodních turnajů v ČR i v zahraničí. Za každý jeho úspěch má body i oddíl. Zrovna ale v zápase nebo jiném kontaktním bojovém sportu si ty slabší oddíl hýčká jinak, aby tam byli a dělali partnery těm silnějším.
@stinga U nas prave ne, vsechna kluziste jsou daleko, zatim byl jenom ten kurz a to mi prave prislo zbytecne. Kdybychom bruslit chodili, nebo se to dalo ocekavat od skol v okoli, tak urcite tam dite poslu, at se nauci od nekoho, kdo to umi poradne, ne jak ja.
Dite je teda skolkovni a jelikoz nejevi nejaky mimoradny zajem nebo talent v ramci sportu, ktere zkousi pri one pohybove priprave, bereme to tak, ze ty zaklady beznych sportu mu bude stacit naucit se behem zakladni skoly bud primo ve skole nebo v nejakych jinych institucich a pak se uvidi, co si vybere.
Za zaklad do zivota tedy spis povazujeme mit tu obecnou prupravu, kde je i nejaka gymnastika a kalistenika, aby umelo ovladat telo a koordinovat a pak tedy jeste tanec, aspon v rozsahu valcik/polka „na duchodce“ a nejaka ta etiketa k tomu.
@stinga
Tak treba u nas jedno dite brusleni nebavi. Mame to na brusleni kousek a nechce. Brala jsem ho asi od 3 let a proste ho jezdeni dokola na bruslich nebere, tak at nebrusli.
I bez toho se da spokojene zit.
Beru jako nutny um plavani, jelikoz muze zachranit zivot. Vse ostatni je zabava.
Nepodporuji dítě ve sportu, který já osobně nesnáším (fotbal, hokej, vlastně veškeré kolektivní sporty). Shodou okolností děti fotbal velmi zaujal kvůli jakési módní vlně ve třídě. Synové mě přemlouvali, aby mohli na fotbal chodit. Povolila jsem, protože to není sport drahý a chci je podporovat v kamarádství se spolužáky. No, ukázalo se, že synové jsou na fotbal leví jako šavle, kamarádství nevydrželo a mě maximálně otravovalo trávit víkend někde na hřišti na zápase, když jde dělat tolik jiných skvělých věcí. Od té doby jsem poučena. Podporuju děti jen v jakési realistické míře. Za prvé musí mít v té věci alespoň nějaké vlohy. Za druhé, koníček nesmí zasahovat do mého prostoru, obzvláště víkendového. Prostě ty ztracené hodiny strávené sezením na lavičce vedle hřiště opravdu nezapomenu.
@zuzu224 píše: Více
tak, jak píšu, u nás děti chodí bruslit ze školou místo jedné hodiny tv, tak asi prostě bruslit musí, pokud nemají nějaký zdravotní problém, dceru bruslení baví, ale na to, kolik hodin už v životě „odbruslila“ to pořád moc neumí, spíš po ledě utíká na bruslích,
ze školky také jezdili MHD bruslit každý týden, ale jestli to bylo „povinné“, nebo jen kdo chtěl, to už si nepamatuji
Osobně si myslím že ano. Vyslechneme důvody a probereme to. Dcera chtěla změnit školu tak už loni že chce na gympl, ten jí utekl o 2 body takže smůla. jenže na změně školy trvá. 1. varianta která by byla vlastně fajn padla. Ted je druhá varianta, ale je to škola na druhém konci města takže byl předpoklad že to zavrhne kvůli vstávání a prý o tom přemýšlela a jediné mínus je vstávání. Byla nabídka že zůstane ve škole co je teď a může si vymyslet jakýkoliv kroužek. Z ničeho nic že by chtěla zkusit hrát na violu
a další den že chce zkusit tu vzdálenější školu. Tak se tam napíše a uvidíme. Manžel rovnou řekl že mu to přijde jako blbost, ale jestli opravdu chce. jen jí říkáme at nečeká kdo ví jaký zázrak a i to že 2. stupeň na své stávající škole bude taky jiný. Jen ví že jinou školu už hledat nebudeme. Nejstarší v určitém věku přišel že by chtěl zkusit box tak chodí na box a baví ho velmi ![]()
Já jo, podpodpořím je ve všem. Za nás moc možností nebylo a teď jich je tolik, že mám pochopení pro střídání aktivit. Za sebe už tolik utrácet nepotřebuju, takže klidně ty finance nasypu do zájmových kroužků a lepších škol.
Hlavně ať něco dělají, něco co dává smysl a nějak je to rozvíjí.
Zakladatelko, sportujete vy jako rodina nějak? Co ho prostě zkusit vzít někam s sebou? Třeba to lezeni, da se jít na boulder, kromě bot žádné speciální vybavení nepotřebujete a je to zábava pro celou rodinu. Že byste třeba takhle nějak mohli přijít na to, co by ho mohlo bavit.
@Hibou nejsem sportovně založená. Maximálně kolo, chůze, lyže, brusle. V létě máme bazén. To vše s námi provozuje.
Na lezení ho nevezmu, protože to neumím a neuměla bych mu poradit a on neprojevuje zájem.
@stinga
Kdyz by chodil se skolou, tak ho nauci pri tom TV, ale nevidim duvod mu to vnucovat jako volnocasovou aktivitu, kdyz ho to nebavi. A nejpsrijde mne to zadny dulezity um. Kdyz bude chtit tak se to nauci poradne pozdeji sam.
@Anonymní píše: Více
Tak to je hezké, samotné se Ti nechce lézt, ale syna bys tam posílala
Do takových sportů jsou většinou nadšenci i rodiče nebo k nim najde dítě vztah až v pozdějším věku s nějakou partou, kterou si vybralo samo.
Někdo tady radil Junáka, Skauta.. S těmito organizacemi se dostane i k základům lezení, ale vyžaduje se velká spoluúčast rodičů na akcích v přírodě, víkendových výletech i stavění tábora
Většinou tam nelze dítě jen tak odložit. I rodiče musí mít určitou míru nadšení a ochoty.
Nemůže prostě hrát fotbal? Ten se většinou hraje v každé vesnici nebo městečku. Nebo kroužek dobrovolných hasičů, taky je všude. Pořádají i soutěže a závody.
Podle mě stačí to, co s ním děláte. K ostatnímu si najde později vztah sám. Syn se k zápasu dostal tak, že chodil na všeobecné cvičení předškoláků v Sokole a trenér si tam pro něj a pro pár dalších kluků přišel
Už to provozuje 13 let. U vás žádné depistáže nebo nábory nebyly? Ani to původní cvičení nebyl žádný chaos. Pěkně podle věku, jen předškoláci, děti ve věku 5 nebo 6 let.
@1Pears1 mně by to jako mladší bavilo, aktuálně mám rameno v háji a závratě mě chytají, i když si stoupnu na špičky.
Skaut ho bavil rok. Nechtěl jezdit na tábory a víkendové akce. Mají pretlak a přednost mají samozřejmě děti, co všude jezdí. Plus mu vadil ten chaos, že nevěděl, co ho čeká.
Fotbal zkusil a nechce.