Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rokris To není pravda. Babiš koblihami upřímně přiznává, že on sám je jen hodně obalu a málo obsahu, kterej ještě je z velké části umělý ![]()
@Delaltctrl A co. Celá lidská civilizac je založená na manipulaci, v podstatě neexistuje člověk který by nebyl ovlivněn působením něčeho či někoho jiného, takže podprahová reklama je už fuk. Je to méně manipulativní technika, než řada jiných.
Ahoj.
Vidím to tak, že podprahová reklama a finanční gramotnost jdou ruku v ruce.
Jednoduše si umět přebrat, jestli je pro mne výrobek či nabídka výhodná.
Pokud to neumím, tak skončím v pasti - ať už konzumní či dluhové. ![]()
@magratka píše:
A víte nějaký konkrétní příklad?
Jistě. Kolem sebe máš spoustu příkladů.
@Delaltctrl Taky jsem to vůbec neznala a kdyby se mi to tehdy snažil někdo vysvětlit, tak se mu vysměju, že přece nejsem blbá, abych si nechala vypláchnout hlavu nebo něco vnutit, vždyť přece umím přemýšlet že ![]()
Zajímat jsem se o to začala po jednom díle Simpsonů - jak verbovali k námořnictvu, to v sobě mělo takové jakési tajemno až jsem měla husinu a už to bylo
Načetla jsem o tom fakt dost (ne z internetu) a kolikrát se až teď provaluje, kde to v minulosti kdo použil a k jakým účelům, až je z toho jednomu zle
To je pak nějaká zmínka o popcornu důmyslně bliknutá při upoutávkách v kině vlastně neškodná…
@smurfka píše:
jako rozdávání koláčků od Babiše..? kdo se nechá manipulovat je slabý a je to problém jedince..
Slabé chránit nebudeme, shodíme je z Tarpejské skály.
@Taače píše:
@Delaltctrl Taky jsem to vůbec neznala a kdyby se mi to tehdy snažil někdo vysvětlit, tak se mu vysměju, že přece nejsem blbá, abych si nechala vypláchnout hlavu nebo něco vnutit, vždyť přece umím přemýšlet žeZajímat jsem se o to začala po jednom díle Simpsonů - jak verbovali k námořnictvu, to v sobě mělo takové jakési tajemno až jsem měla husinu a už to bylo
Načetla jsem o tom fakt dost (ne z internetu) a kolikrát se až teď provaluje, kde to v minulosti kdo použil a k jakým účelům, až je z toho jednomu zle
To je pak nějaká zmínka o popcornu důmyslně bliknutá při upoutávkách v kině vlastně neškodná…
Přesně tak, snad je lepší číst radši knihy, A TV jen v krajním případě. I když ono se to dá skrýt i do obrázku, billboardů, obalu potravin atd.