Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pokud bude mít podsedák schválení dle zákona, může být použit.
Ahoj. Jen se chci zeptat. Dceri uz je mala jeji autosedacka, potrebuje novou. A ted otazka. Je ji 7 let a ma cca 125cm a 22kg. Pouziva se autosedacka nebo uz podsedak. Chci pro svoje dite bezpeci, ale kdyz jsem koukala na stranky besipu, tak od 22kg uz je tam podsedak. Takze staci uz podsedak???
Dekuji za rady.
@janet9 ahoj, můj názor je takový, že podsedák je na nic!.. Vem si, že když budete nedejbože bourat, vůbec nemá chráněnou hlavu, to v sedačce aspon trochu ano.. ![]()
Určitě je lepší autosedačka, chrání dítě i proti bočnímu nárazu. My ted koupili Cybex (15-36 kg) a jsem max spokojená ![]()
@janet9 píše:
Ahoj. Jen se chci zeptat. Dceri uz je mala jeji autosedacka, potrebuje novou. A ted otazka. Je ji 7 let a ma cca 125cm a 22kg. Pouziva se autosedacka nebo uz podsedak. Chci pro svoje dite bezpeci, ale kdyz jsem koukala na stranky besipu, tak od 22kg uz je tam podsedak. Takze staci uz podsedak???Dekuji za rady.
podsedák ani omylem - není bezpečný. Můj kluk má 140 cm a 32 kg a pořád je v sedačce. I steeve tu jasně napsal, že jestli chci pro dítě bezpečí, tak se podsedáku vyhnu velkým obloukem. Ono to není tak dávno, co jsem se ho totiž v poradně ptala, jestli pro dítě stačí podsedák, když má tyto rozměry a jasně říkal, že ne, protože podsedák nechrání před bočním nárazem. TAkže fakt pořídit sedačku. Holčina je fakt malinká, takže nějakou 15-36 kg.
@janet9 Našemu Martínkovi je 10, váží 33 kg a pořád jezdí v autosedačce. Nestěžuje si, do sedačky se vejde a kdyby se něco stalo, tak vím, že je relativně v bezpečí. Mám sice hodně bezpečné auto, ale přeci jen, ten podsedák nemá žádné bočnice, nijak není chráněná hlava… Prostě v autosedačce zůstane tak dlouho, dokud bude mít chráněnou hlavu a vejde se do ní. Zatím neprotestuje a podsedáky fakt nemám ráda…
Týnce bude 7 v létě a u té o podsedáku zatím vůbec neuvažuji…
Holky a nevíte jak to je když má dítě 39kg ale ještě nemá 150cm? Dcera sedí ještě na podsedáku ale sedí se ji na něm špatně, do sedačky se nevleze ani omylem, musí ještě něco mít? Má asi 144cm. Nebo záleží jak máme vedený pás a pokud ho nemá u krku tak už nepotřebuje nic.
@Haňulík Nemusí mít nic. Naše babi má taky s bídou těch 150cm (možná
) a jezdí bez podsedáku ![]()
@janet9 a v jaké sedačce jezdila do teď? já bych taky nedala na podsedák.
@Pipet no manželova babička je taky takhle velká jak ona a nemá nic, myslela jsem jen kvůli tomu aby nebyla pokuta nebo tak že ho nemá? nejsem si právě jistá jak je to jestli stačí ta váha… u dospělých tam už je to jiné to jo.
@Haňulík je důležité, aby jí nešel pás před krk. Pokud jí už jde pás dobře, tak jí nikdo přeměřovat nebude a těch 5 cm nikdo od oka nepozná. Pokud jde ovšem pád špatně tak při nehodě to odnese, přiškrtí se atd. a vidí to i ta policie a může dát pokutu.
@Haňulík Měla by mít 150 cm a 35 kg - ta výška je kvůli bezpečnosti - aby se neoběsila na pásu. Jestli má o pár cm méně, policie to obvykle nepřeměřuje. Ale kdyby se něco stalo, mohl by z toho být průšvih. Ale já osobně to mám tak, že bezpečnost především. Takže bych když už to musí být, koupila alespoň hodně kvalitní podsedák, když nechceš sedačku. My máme obě autosedačky rozebíratelné tak, že můžu mít jen podsedák a vím, že vydrží a pás udrží. Ale ani tak ho prostě v rámci bezpečnosti nerozdělávám…
Co se týče malých babiček - ty asi už nebudou nezletilé, že? Já mám jen 158 cm a v některých autech bych něco pod zadek klidně uvítala, protože mi pás jede přes klíční kost a krk a je to nepříjemné. Kdybych bourala, dost možná bych si ten pás do krku asi minimálně zařízla… ![]()
@pechy01 nejsem si jista, jestli je to presne tahle, kupovali jsme ji pred 4ma rokama http://www.malvik.cz/…BeatFix-2014
Ale vypada uplne stejne, jen starsi model.
Jasně, bezpečnost je určitě lépe zajištěna v sedačce.
Pro jízdu bez zádržného systému stačí mít splněnou jednu z podmínek 15 let, 36kg, 150cm… ne? Myslím kvůli kontrole policií…
Jinak jako nejdůležitější bych viděla splnit podmínku té výšky. Kvůli vedení pásu.
Mne ten podsedak taky prijde"forovej". Nejsem uzkostliva, ale neco ve me mi rika, ze podsedak nebrat. A jsem rada, ze jsou i takhle velke deti v autosedackach. Ja jen, ze jsem koukala na ty stranky Besipu a tam byl od 22kg uz jen podsedak.Tak jsem nevedela, jestli se pro vetsi deti vubec jeste autosedacky davaji. Dekuju ![]()