Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Můžeš na ni podat TO, ale to je tak všechno. Peníze stejně už neuvidis..Takovouhle částku vždy jen na dobírku.
Mně by už zarazilo a hlavně odradilo to její chování. Ale předpokládám, že peníze doopravdy neuvidíš. Samozřejmě můžeš jít to nahlásit na PČR, jen si nejsem jista, že s tím něco udělají.
Je to jen přestupek..
navíc od 1/10 je hranice pro tr. čin zvednutá až na 10tisíc..
ale každopádně se správně má projet lustracemi v ČR, zda už tento její účet je hlášen a škody se sčítají.. za pokus nic nedáš… Každopádně jí napiš, že pokud do zítřka nepošle peníze, jdeš na obvodní oddělení PČR podat tr. oznámení,
třeba se lekne..
přestupkové jednání je to v každém případě.. vytiskni si vaši komunikaci, za oznámení nic nedáš.. jsou i případy, kdy se (ti slušnější) takového postupu lekli a částku vrátili…
Mám na vás prosbu. Napíšu jen krátce. Objednali jsme si nějakou práci na opravě domu.
Jeden den přijel člověk, práce se domluvila, měl papír na objednávku a razítko, sepsali jsme dodávku kompletního díla, velmi jednoduše. Byli jsme domluvení, že ale přiveze pořádnou smlouvu o dílo, že budou zálohové faktury.
Druhý den přijela parta tří lidí a začali dělat, jeden jel pro materiál, aby ho mohl nakoupit, dali jsme mu zálohu oproti potvrzení hotovost 30000 Kč. Ten den dělali, ale nakoupili jiný materiál než bylo dohodnuto a když jsem večer přijela domů, vybalil na mě, že takto to bude lepší, kvalitnější, hezčí ale že se cena materiálu navýší o 100 tis. na celém díle. Mě málem opláchli, ale po pravdě, byla jsem nejen od začátku úplně pitomá ale po 10 ti hodinové směně úplně na šrot, viděla jsem, že kus udělali (no..kus, prostě něco udělali a mě se to zdálo hezké). Ten člověk je velmi zručný manipulant, prostě mluví a mluví a mluví, vymluvil by člověku díru do hlavy. A já jak jsem byla zpitomělá, tak jsem mu na jeho účet poslala další zálohu 50 tis.
Hned ráno jsem ještě kontaktovala banku, protože jsme to večer doma probrali a propočítali, ale už bylo pozdě, peníze se už nedali zastavit.
Ten den přijeli až ve tři odpoledne, že se jim rozbilo auto. Další den nastoupili v osm, začali dělat, ale přijel na tu práci jiný člověk, který vůbec nevěděl co má dělat, kousek se snažil a manžel na něj koukal, pomáhal mu, ale prostě to takto nešlo, tak jsme si hlavního kápa vzali trochu na paškál a zjistili jsme, že nám od začátku lhal, že vystupoval za firmu se kterou nemá nic společného (jen si nakupuje na něj materiál na IČO) a že se dokonce nejmenuje tak jak nám řekl…což už jsem nevydržela a zavolala 158, že tu mám lidi, že se jedná o podvod. Přijeli, ten šmejd lhal jako když tiskne, ale sám se usvědčoval, policie ho ztotožnili. Odkázali nás ale na občanskoprávní cestu. Hoši se vypakovali.
To já samozřejmě vím - ale o co mi jde. Našla jsem ho na FB, má tam moc hezkou fotku, celý obličej, no moc pěkný. Můžu na fb vytvořit skupinu, kde dám jeho fotku + to jak jedná, jak se představuje, poprosit o sdílení s tím, že se třeba nejde někdo další podvedený, kde se takto představoval, protože to by případně určitě pomohlo u vyšetřování PČR? Nebo myslíte že je to úplně z cesty?
Na policii půjdu se všemi papíry ve středu.
My jsme měli od počátku indicie, že se nám to nezdálo, ale prostě jsme byli jak pitomý telátka na porážku. No, když odečtu materiál a práci za ten jeden den, zahučeli jsme v tom o 40 tis. Není to pro mě sice likvidační, ale dalo mi to dost práce si ty peníze vydělat.
Ještě bych dodala, že cena za dílo nebyla rozhodně nijak podhodnocená a bez dokladu jsme to určitě nechtěli, kvůli případných závadám, reklamacím a tak. Ale prostě jsme měli zatemněno a čekali na ty slibované papíry. Celé se to odehrálo od neděle kdy se to smluvilo do středy kdy jsme je vyhodili.
A teď babo raď.
@Anonymní píše:
Mám na vás prosbu. Napíšu jen krátce. Objednali jsme si nějakou práci na opravě domu.
Jeden den přijel člověk, práce se domluvila, měl papír na objednávku a razítko, sepsali jsme dodávku kompletního díla, velmi jednoduše. Byli jsme domluvení, že ale přiveze pořádnou smlouvu o dílo, že budou zálohové faktury.
Druhý den přijela parta tří lidí a začali dělat, jeden jel pro materiál, aby ho mohl nakoupit, dali jsme mu zálohu oproti potvrzení hotovost 30000 Kč. Ten den dělali, ale nakoupili jiný materiál než bylo dohodnuto a když jsem večer přijela domů, vybalil na mě, že takto to bude lepší, kvalitnější, hezčí ale že se cena materiálu navýší o 100 tis. na celém díle. Mě málem opláchli, ale po pravdě, byla jsem nejen od začátku úplně pitomá ale po 10 ti hodinové směně úplně na šrot, viděla jsem, že kus udělali (no..kus, prostě něco udělali a mě se to zdálo hezké). Ten člověk je velmi zručný manipulant, prostě mluví a mluví a mluví, vymluvil by člověku díru do hlavy. A já jak jsem byla zpitomělá, tak jsem mu na jeho účet poslala další zálohu 50 tis.
Hned ráno jsem ještě kontaktovala banku, protože jsme to večer doma probrali a propočítali, ale už bylo pozdě, peníze se už nedali zastavit.
Ten den přijeli až ve tři odpoledne, že se jim rozbilo auto. Další den nastoupili v osm, začali dělat, ale přijel na tu práci jiný člověk, který vůbec nevěděl co má dělat, kousek se snažil a manžel na něj koukal, pomáhal mu, ale prostě to takto nešlo, tak jsme si hlavního kápa vzali trochu na paškál a zjistili jsme, že nám od začátku lhal, že vystupoval za firmu se kterou nemá nic společného (jen si nakupuje na něj materiál na IČO) a že se dokonce nejmenuje tak jak nám řekl…což už jsem nevydržela a zavolala 158, že tu mám lidi, že se jedná o podvod. Přijeli, ten šmejd lhal jako když tiskne, ale sám se usvědčoval, policie ho ztotožnili. Odkázali nás ale na občanskoprávní cestu. Hoši se vypakovali.
To já samozřejmě vím - ale o co mi jde. Našla jsem ho na FB, má tam moc hezkou fotku, celý obličej, no moc pěkný. Můžu na fb vytvořit skupinu, kde dám jeho fotku + to jak jedná, jak se představuje, poprosit o sdílení s tím, že se třeba nejde někdo další podvedený, kde se takto představoval, protože to by případně určitě pomohlo u vyšetřování PČR? Nebo myslíte že je to úplně z cesty?
Na policii půjdu se všemi papíry ve středu.
My jsme měli od počátku indicie, že se nám to nezdálo, ale prostě jsme byli jak pitomý telátka na porážku. No, když odečtu materiál a práci za ten jeden den, zahučeli jsme v tom o 40 tis. Není to pro mě sice likvidační, ale dalo mi to dost práce si ty peníze vydělat.
Ještě bych dodala, že cena za dílo nebyla rozhodně nijak podhodnocená a bez dokladu jsme to určitě nechtěli, kvůli případných závadám, reklamacím a tak. Ale prostě jsme měli zatemněno a čekali na ty slibované papíry. Celé se to odehrálo od neděle kdy se to smluvilo do středy kdy jsme je vyhodili.
A teď babo raď.
Obnovuji, prosím, nikdo pro mě nemáte radu, jestli můžu na FB vytvořit skupinu s jeho fotkou, kterou má dostupnou na FB, že jestli existují další podvedení, že bychom se spojili? Jde o to, aby mě zase někdo nemohl popotahovat za zveřejnění fotografie…
Díky za váš čas ![]()
Tu FB skupinu apod. bych si odpustil. Můžeš u soudu skončit ty pro pomluvu a ušlé zisky apod. Jelikož je to jen tvoje tvrzení proti jeho. Nemáš žádný rozsudek od soudu apod.
To není moc dobrý nápad..
zkus googlit (existují různé weby jako podvodníci apod.), zda už někde ta osoba nefiguruje, jinak pokud ho už někdo oznámil, tak, tak to pčr v databázi samozřejmě najde.. ALE - vůbec si tedy nejsem jistá, že by mělo jít o tr. čin podvodu.. jedná se spíš o typicky občansko-právní spor.. ani jste od nikoho neviděli OP apod., neměli jste na ně reference?
oni jistou práci částečně odvedli, matroš taky dali a navíc není nic ještě hotové, na smlouvě je nějaký čas a snad na tom dál pracují ne (tedy by pracovali, kdybyste je nevyhodili..) a oznamovat budete konkrétně CO?? že dílo fakticky prováděl někdo jiný? na tom není nic trestného, je to subdodávka..
Vždy je spíš lepší se s nimi normálně domluvit a pořádně to ošetřit dodatkem ke smlouvě o dílo.. jinak ve stabnictví je celkem normální, že mezi sebou využívají subdodávky a „půjčují“ si makáče, na tom nic podvodného není (záleží také co přesně ve smlouvě máte)..
a že koupili jiný a mnohem dražší materiál jsi měla řešit HNED a ne jim ještě poslat další zálohu, to bude bráno jako jasný souhlas se změnou..
VYHODIT je ve středu byla docela chyba, budou se bránit tím, že jste se vším souhlasili a vyhodili jste je VY, takže nemohli dílo dokončit..
vždy se lépe urguje provedení práce než vrácení peněz.. to jste si celkem zavařili.
Je to ještě jinak - žádná subdodávka, on vystupoval jako člověk který má firmu - jméno a vše měl na razítku. Firma existuje, ale nenašla jsem na ní žádné recenze ani kontakt.
Podvod spočívá v tom, že uzavřel smlouvu pod cizím jménem a právním subjektem, nemá s firmou nic společného. To že to není on a jmenuje se jinak jsme zjistili až později když jsme na něj uhodili. A ano, my jsme je vyhodili, smlouvu jsme s nimi ukončili a ne že jsme jim zamezili pracovat, ale zamezili jsme znehodnocení dalšího materiálu a nemovitosti.
Byla jsem na poradě u člověka který u PČR pracoval a dnes jsem podala TO, hajzla mají ztotožněného, uvidíme. Samozřejmě se musím připravit na to, že to PČR bude chtít odkládat jako přestupek, protože s tím už mám nějaké zkušenosti. Ale rady mám a odvolat se taky umím. A vzhledem k tomu, že účet je toho šmejda, nechává si na něj posílat peníze, tedy nemá exekuce.
Každopádně budu podávat info, třeba to někomu pomůže.
M.
Nechci zakládat nové téma, proto obnovují diskusi, snad mi někdo poradí. V únoru jsem si našla na netu masáže. Bolela mě záda, tak jsem doufala, že mi pomohou. Na první návštěvě všechno OK, pan masér milý, ochotný, hned mi řekl, že jednou za čas nestačí, že bych měla chodit pravou a nabídl mi permanentku na 10 vstupů. Cena byla solidní, tak jsem to vzala. Při další návštěvě, že jeho paní dělá i pedikúru a že kdybych ještě chtěla, tak bych u nich měla permanentku opět se slevou. No já husa jsem tomu opět podlehla. No a pak to začalo. Vždycky když už jsem s termínem počítala, tak buď byl nemocný nebo paní zrovna nemohla nebo jim do toho něco neodkladně přišlo atd., atd. Pak se moc omlouval, proběhla další návštěva, tak jsem doufala, že už to pojede, ale kdepak. Teď pro změnu už neodpovídá na SMS, telefony neberou. Tak nevím, mám tam jet osobně a chtít zpátky peníze nebo ještě čekat? Co myslíte? Mě to asi úplně jak podvod nepřipadá, ale štve mě, že v tom mám peníze a doteď nic moc za to ![]()
Ahoj, chci se jen zeptat.
Stala jsem se oběti podvodu.Jsem hloupá a poslala jsem předem peníze jedný kravce. Dala jsem si inzerát, že koupím panenku pro dceru. Ozvala se mi kraví a, která me doslova komandovala, ale nabídla mi panenku za skvělou cenu, ujišťovala mě i tom, že je maminka 3 dětí a, ze ji mohu věřit. Sama prodávám a nechávám si poslat předem na účet platby, ale nikdy bych neměla žaludek někoho okrást. Týhle kra*ě to je jedno.Tak jsem doufala, že se nic nestane, ale stalo. Přestala komunikovat, raději si vyplat telefon. Poslala mi číslo dokladu z občanky, ale buh vi, koho to ve skutečnosti je. JDE o částku do 1000 kč. Je nějaká možnost, ze to se mnou bude nekdo bude řešit?