Pohádka ve 3D - od kolika let?

173
7.2.11 13:34

Pohádka ve 3D od kolika let?

Ahoj, chtěla bych vzít malého (4roky) do kina na Méďu Béďu, ale je ve 3D. Máte někdo zkušenost, jak to dítě v tom věku vnímalo? Zkoušeli jsme ukázky 3D filmu v obchodě, ale byla to jen chvilka, něco jiného je 1,5h filmu. Určitě je to individuální, každé dítě to chápe v jiném věku, přesto mě zajímají Vaše zkušenosti. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
7.2.11 13:41

Dítěti se vyvíjí zrak do cca 6ti let, do té doby prej 3D není doporučováno.

Příspěvek upraven 07.02.11 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.2.11 13:44

Má kamarádka byla se 4letým na 3D a prý úplně v pohodě. Tak to chci také zkusit :-D Ale opravdu každé dítě je jiné. Některé nevydrží ani tu hodinu a půl na film normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
7.2.11 13:48

Toto z webu:

Nintendo uvedlo, že jeho nový handheld 3DS je v případě 3D her pro malé děti nebezpečný. Oproti tomu výrobci 3D televizí cudně mlčí.
V čem je problém? Lidské oko je výtvorem přírody, majícím původně za cíl lovcům zaměřit ideálně kořist. Do současnosti se stará o dobrou orientaci v prostoru. Tento důležitý proces vnímání je při sledování 3D filmů a her obelháván.
Problémem je fakt, že do šesti až sedmi let probíhá vývoj nervů a svalů za okem. Ty se starají o to, aby oko automaticky doostřovalo hloubku vidění a tedy vnímání prostoru.
Právě prostorové 3D může vyvolat poruchu vývoje nervů a svalů, která způsobí v lepším případě šilhání, v horším pak špatný vývoj systému očních svalů a nervového spojení.

Mně osobně to zní dost rozumně a s takhle malým dítětem bych na 3D nešla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
7.2.11 13:49

myslím ,že se nedoporučuje pro epileptiky ,migreniky,lidi co nemají vyvynuté binokulární vydění,asi tupozraký člověk z toho taky nic mít nebude.
Nu já bych to nedala z Imaxu mě bolela hlava 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.2.11 13:51
BohunkaP píše:
Toto z webu:

Nintendo uvedlo, že jeho nový handheld 3DS je v případě 3D her pro malé děti nebezpečný. Oproti tomu výrobci 3D televizí cudně mlčí.
V čem je problém? Lidské oko je výtvorem přírody, majícím původně za cíl lovcům zaměřit ideálně kořist. Do současnosti se stará o dobrou orientaci v prostoru. Tento důležitý proces vnímání je při sledování 3D filmů a her obelháván.
Problémem je fakt, že do šesti až sedmi let probíhá vývoj nervů a svalů za okem. Ty se starají o to, aby oko automaticky doostřovalo hloubku vidění a tedy vnímání prostoru.
Právě prostorové 3D může vyvolat poruchu vývoje nervů a svalů, která způsobí v lepším případě šilhání, v horším pak špatný vývoj systému očních svalů a nervového spojení.

Mně osobně to zní dost rozumně a s takhle malým dítětem bych na 3D nešla. :nevim:

To je sice pravda, ale tady se jedná o denodenní hraní ! Jít jednou za rok do kina, toho bych se nebála. Spíš by klukovi mohlo být z 3Dšpatně, točit se mu hlava… což se stává i dospělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.2.11 13:51

Právě, vím co to dělá mě..po hodině mě bolí hlava…co pak malýmu prckovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
7.2.11 13:56

Ahoj,

já teda na 3D nikdy nebyla,ale tady u nás v kině ty pohádky dávají pořád 3D…kamarádky manžel tam byl s klukem (5 let)…a měli jen brýle pro dospělé,pro děti ne…a ty byly pro to dítě moc těžké,takže půlku filmu neviděl :nevim: Jinak bych asi jednorázově šla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
7.2.11 13:57
lumáťa píše:
To je sice pravda, ale tady se jedná o denodenní hraní !

Nic takového tam nečtu.

Ale hlavně - tady jde samozřejmě jen o jeden film, ale dítku se klidně může líbit - a za měsíc může chtít jít znovu… Proto jsem ten text vložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.2.11 14:00

Jenže většině lidem to nic nedělá. Navíc je to bezvadný zážitek. A brzy se rozšíří 3D televize. Letos budou už běžně v prodeji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.2.11 14:02

3d tv jsou v rpodeji už asi rok 8-)
Mě je z 3d blbě,takže i malej o tu bude ochuzen :lol: .
Nešla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

lumáťo 3D televize jsou běžně v prodeji už teď :mrgreen:

Většině lidem to nic nedělá, to je argument jak sviňa… takže je to pro dítě škodlivé, ale protože většina lidí se cítí ok, je to ok :lol:

Ne, já proti tomu jako nic nemám, sama se těším až přijde do prodeje 3D televize - bez brýlí :mrgreen:

Já jen, že prostě bych radši zašla na normální kino než zbytečně zatěžovat zrak a nebo si pak užívat večer s uřvaným děckem, že ho bolí hlava :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853

jo už jsem je viděla v obchodě :poblion: :poblion:
nedávám tomu moc šancí na úspěch -podle mě to"masovka "nikdy nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
7.2.11 14:03

Tohle jsem chtěla slyšet. Já právě váhám, malý je z reklam na Méďu Béďu v TV nadšený, v multikině ještě nebyl, tak jsem ho tam chtěla vzít, ale 3D ze svých zkušeností neznám. Myslím, že 1 film zrak nepoškodí, ale motání hlavy atd., to je docela možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.2.11 14:04

Já bych měla strach spíš z délky představení. Půldruhé hodiny je docela nářez. Chodíme pravidelně na divadlo (a to je přece jen více interakce), představení mají max. 60 min.
Zkoušeli jsme už i kino (Mikulášovy patálie 91 min), šlo to, ale jen tak tak. Kuky se vrací jsme odsledovali raději doma na DVD na vícekrát.
Na Méďu Béďu bych s dětma (skoro 4 a 6 let) nešla, podle ukázek to bude „povedená taškařice“, rachot ukrutný, do toho po částech se nudící a brečící děcka a úchylové co si přišli do kina pokecat nebo zatelefonovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí