Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mado píše: Více
Mam plno lidi kolem sebe uz po svatbe, jedna kámoška skoro za milion, ta druhá hezká malá svatba 200 000. Peníze jsem ale nikde nezmiňovala, to tady řešit nechci.
@Anonymní píše: Více
No tady jsi hezky popsala, ze my ti nerozumime a ani pritel ti nerozumi a nechape co chces.
Takze opravdu jde o tu komunikaci.
@Ani123200 píše: Více
No s tímhle přišel on sám, že to takto chce. A na zásnuby se neupinam, psala jsem, že jsem i navrhla, že být ani nemusí, ale na tom on trvá, že chce. Domluvili jsme rozmezí duben/květen. Vždy jsem říkala, že svatba od zásnub má byt za rok, jak se říká do roka a do dne (samozřejmně nechci na den přesně, jen že se to tak říká) myslím, že je dost chytrý na to, aby nepřišel s prstýnkem třeba v prosinci. Tak teď s ním o tom nechci mluvit, když mi řekl, jak to má a jak by to chtěl a já s tím vším souhlasím, teď už chci vidět ty činy.
Příspěvek upraven 16.03.26 v 09:50
@Tarena píše: Více
Kde jsem zas psala, že mi nikdo nerozumí, nepřekrucujte to achjo
náhodou dost z vás mi tady rozumí. Bylo to myšleno na to, že jste si přečetly, že jsem chtěla zásnuby u moře a už si mě vykreslujete, že chci drahou nalinkovanou dokonalou svatbu, což není pravda. Jde mi o to být manželé, ne o to, jak ta svatba bude vypadat
Někdo dokonce psal, že se budu hroutit, když to nebude podle mě. Z čeho soudíte? Tohle mi vadí.. nejsem žádny perfekcionista, chci hezký den, abychom si ho užili my dva a naši nejbližší, nic víc. Naopak takové ty až moc „načančané“ svatby se mi nelíbí.
Příspěvek upraven 16.03.26 v 09:53
No o tom mluvim, tobe prijde, ze te vidime jako blbku a nejsi.
Takze proste spatne chapeme co pises. Je mezi nami spatna komunikace. A pritel te taky chape spatne, protoze doted neudelal to co by sis prala. Takze bud opet spatna komunikace, nebo to udelat nechce.
Takze zasnuby by mely byt tak do mesice?
Ještě jednou si prosim prectete co jsem napsala. Myslím, že mě chápete dobře, jen si už neco dokreslujete jen podle zmíněných zásnub u moře a vůbec to tak není, tak jak jsem psala.
My byli zasnoubení taky déle než rok, bylo to naopak než u vás, já zásnuby nechtěla a říkala jsem, že manželství mi dává smysl jen kvůli rodině - dětem. Takže jsme se začali snažit o dítě před svatbou, kvůli mému přání, v lednu jsem počůrala papírek, v květnu byla svatba. Já chtěla malou svatbu, mám sociální fobii, on velkou svatbu, aby oplatil pozvání všem kamarádům a mohli tam chlastat do rána. Tak tohle bylo zase naopak po jeho, udělala jsem ústupek. A jo, ten den jsem si neužila, nenávidím společenské události, ale prostě někdy v životě jsou a vydržela jsem to, aby to měl manžel dle svých představ. On zase spoustu věcí dělá podle mě. Prostě uvidíš, jak to bude, máte to dohodnuté a teď je to na něm.
Holky já nevím, já už to zas vytahovat nechci, jediné co vím, že chce svatbu, že chce duben nebo květen a že chce abychom se o díte snažili jako manželé. Teď to nechávám na něm, nechci být zase ta urputná, že když jsme si o tom hezky promluvili, že za 3 dny za ním přiběhnu a budu zas tlačit. Teď čekám, čeká nás ta dovča (no tam s ničím rozhodně nepočitám, to by bylo po tom všem už divné, jedem si ji prostě užít
) a pak uvidím jak k tomu bude přistupovat
@Ani123200 píše: Více
To je hezky napsané, děkuju ![]()
A chápu tě, taky nemám ráda hodně lidí, ikdyz to nejsou cizí lidé. Naštěstí tam už nemáme koho pozvat a možná ani těch 30 lidí nakonec nebude ![]()
My měli 70 lidí, ale dali bychom dohromady i 100, ale byl omezený prostor, já jsem velký šetřílek, takže jsem vše zařizovala low cost, největší položka byl ten alkohol
A to jsme měli 10 litrů pálenky z vlastní zahrady ![]()
Ted to neber zle, ale vis, ze svatbu nechces na radnici a jeste ji chces na jaře. To je s tim co jsi ted napsala dost v rozporu… ![]()
@Yasmen píše: Více
Není protože s tím, že to bude jaro přišel přitel a ne já. Na radnici že nechceme ani jeden, jsme si řekli už dávno, to ani neberu jako moji představu, ale naši domluvu.
Sourozenec měl svatbu 3 roky zpět. Myslím si, že skončili na 400 tisících
. Bylo nás tam do těch čtyřiceti.
Obřad, hostinu a vlastně nocleh byl v jednom místě.
Oni dali ranec za šaty, oblek, prstýnky.