Pokažené zásnuby?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.3.26 20:32
@Anonymní píše: Více

A co já s tím? Každý má o spokojeném manželstvi holt jinou představu. Těch je (a bylo), co jim v manželství „domy nevěr“ nejsou nijak na překážku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.26 21:47

Ze to tu píšeš, jak kdyby se do manželství hrnuli jen ty, co chtěj lásku na celej život a ty, co se do svatby nehrnou to vážně nemysli, ale tak to není a úplně se mi nelíbí, ze zakladatelce tyhle blbosti cpete.

• Citovat
  • Upravit
19000
17.3.26 12:04

Zakladatelko, tak nějak jsem to přečetla, jen jsem neměla čas dříve reagovat.
Od některých si dostala sodu a hned rozchod.
A souhlasím, že to může být tak, že se třeba ženit nechce, na druhou stranu si ho opravdu mohla odradit s tím „tlačením“ a očekáváním. Já kdyby mě někdo takto „nutil“, tak bych to udělala obráceně a just bych to neudělala.

Důležité je opravdu si vyjasnit, co chcete a zda ti jinak vyhovuje.

Napíšu ti lehce můj příběh:
S přítelem jsme se časem také bavili, shodli jsem se i na představě svatby (ne na úřadě, ale obřad na zámku, naopak hostina pak normální grilovačka na zahradě, žádné nějaké prostory a nalajnování).
Jen o žádosti jsme se nebavili, ale já taky romanticky čekala na žádost. Časem jsme začali řešit bydlení a to pro nás bylo důležitější a zpětně si říkám, že hlavně on jak stavěl dům, neřešil nějakou svatbu. Ono i finančně to bylo nákladné. Pak přišel s tím, zda se nezačneme snažit, ale se svatbou ne. Asi, kdybych řekla, že bez svatby ne, tak věřím, že bychom se na té svatbě domluvili (ale bylo by to teda asi bez žádosti a možná by jen proběhla ve dvou na úřadě skrz finance).
No každopádně se nás každý ptal, kdy bude svatba, já říkala, že jsem ještě nebyla požádána, chlap říkal, že jednou jo, ale že není na pořadu dne. A jo, mohla jsem se s ním kvůli tomu rozejít, ale usoudila jsem, že i když bych svatbu chtěla, tak je pro mě důležitější to, jaký je člověk a že nám to jinak ve všem skvěle klape.
Takže jsem pak ustoupila od čekání (na narozeniny, na Vánoce) a přestala to řešit.
A žádost nakonec přišla, nečekaně a dokonce fakt i romanticky (což bych vůbec nečekala). Jen tedy už jsme spolu měli dítě. A dokonce mělo příjmení po něm. Což dle předpokladů by mě tedy už ani žádat neměl mít důvod.
Ale myslím, že to bylo fakt i tím, že řešil bydlení a prostě dítě pro nás byl větší závazek.

No svatba proběhla (a byla super, počet hostů a částka za ni se nakonec navýšila a v době, kdy bych ji chtěla, tak bychom na to asi fakt ani neměli), a pořád jsme spolu a to už to pár let od svatby je.

Tím jsem chtěla říct, že ne vždy to znamená, že se té svatby nedočkáš.
U vás si to asi trochu pokazila tím tlačení na pilu. Ale taky to může být, že se opravdu do toho nežene. A pak už si sama musíš říct, zda jsi ochotná s ním být, i když nebude svatba anebo prostě to nepřekousneš a pak se dle toho zařídit a zkusit si najít někoho jiného.
Pro mě bylo nakonec důležitější to, jaký je člověk. A i ta svatba tedy nakonec byla, jinak se vlastně nic nezměnilo, jsme pořád stejní (no kecám, jsme starší :cert: :), ale vztah máme pořád skvělý.

Tak se zkus teď od toho opravdu odprostit a přeji ti, ať ta žádost přijde, když už jste se domluvili. Zase, když už ti to takhle přímo slíbil i s tím, že přijde žádost, tak by to dodržet měl.

P. S. Jo a my svatbu naplánovali a uskutečnili za 7 měsíců, asi záleží, jakou chcete a co tam vše chcete mít. My to brali volněji, důležité bylo první datum a zjistit, zda mají volno na zámku, kde byl obřad a pak fotograf. Zbytek už se pak ladil postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.26 22:17

My měli super fotografa, kytky dle barvy, zámeckou restauraci a úžasné místo včetně kočáru koní apod a do měsíce… jediné co teda ze šaty byly z půjčovny. Nechtela jsem kupovat nebo nechávat šít jen pro jeden den. Ale termín se musí přizpůsobit to ano. My měli sobotu 1.6. a čas xx:xx dle toho jak tam měli volno

• Citovat
  • Upravit
3655
18.3.26 16:16

Mě by zajímalo, jestli zakladtelka dokáže tohle téma tře už rok opravdu nezmínit. Jestli se člověk z „tlačícího“ módu dokáže takhle přepnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
18.3.26 16:33

@Rosebery Osobně si myslím že ne. Nebo za cenu nesmírného vypětí, kdy za každým výletem, restaurací, procházkou, dovolenou a místem s hezkým výhledem bude vyhlížet jestli to teda už teď přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.26 16:36

@Rosebery
Záleží na vůli. To je jako s hubnutím…😁. A každý to má jinak. U mě to šlo jen po rozchodu, kdy člověk fakt nechce.. V novém vztahu pak stačí cítit stabilitu a je to tam zas 😂. Takže ten můj chudák dostal vyčiněno už po roce a půl 😅. Ale teda stačilo to jednou (pak ještě jednou v rámci rozhovoru o budoucnosti, že dítě bez svatby ne) a už zařizuje prstýnek 😁. A to si spíš myslím, že potřeboval jen popostrčit, že už bych chtěla, akorát to nebylo šťastné podané ode mě (hádka v opilosti)

• Citovat
  • Upravit
2027
18.3.26 18:05
@Rosebery píše: Více

Já myslím, že jo. Pokud to půjde podle plánu, za rok už by měla být vdaná. Stačí vydržet pár měsíců. Já mám ze zakladatelky pocit, že je s tím posledním rozhovorem spokojená a vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
18.3.26 19:55
@syslomil píše: Více

Já si myslím, že jí teď nic jiného, než vydržet, ani nezbývá. Dohodli se na nějakém postupu, tak je to na něm, aby ukázal, jak vážně to myslí. Pokud by se do podzimu nic neudálo, byl by to hodně „zdvižený prst“. Pokud ani do konce roku, tak se obávám, že to bude „konečná“.

Držím zakladatelce pěsti, aby za rok už byla svatba „na spadnutí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.26 20:35

Úplně mimo děvče. Absolutně nic takového nikde ani náznakem nepíšu, to je jen tvoje mylná interpretace. Sama jsem absolutní odpůrce svateb a sama bych nikdy podobné divadlo neabsolvovala a už vůbec nežiju v tom, ze je to nutný důkaz nehynoucí lásky. Zkus si to přečist ještě jednou a nepleť si laskavě anonymni kytky. Pokud někde z mých příspěvků něco takového vyplývá hoď mi sem laskavě mojí citaci. A ne, není to o svatbě jako takové ale o tom, že ten chlap zná postoje zakladatelky léta. O tom je ta hranice. Kdyby to bylo cokoliv jiného, třeba jako život na venkově místo ve městě a domluva byla od začátku dáná, bylo by to naprosto stejné. To je hranice o jaké jsem psala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.26 20:38

A je naprosto patrné, že si to bereš hodně osobně. Chápu evidentně citlivé téma co se tě dotýká…ale za to já už fakt nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.26 13:24
🤦 Zas naka potrefená husa, co?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.26 09:28

Ahoj holky, posílám update, jak jsem slíbila. Žádost proběhla, doklady jsou hotové (a už na matrice), máme termín svatby. Přítel je z toho jaksi nadšený víc, než já, takže zařizování přebírá víceméně on. Já to až tak neprožívám, ale pragmaticky beru, že je to správný krok, a jsem ráda, že se posouváme.
Ještě jednou chci vám všem poděkovat za rady, byly pro mě opravdu cenné :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1976
14.4.26 11:33

Tak to je super. Zvládnul to nějak romanticky, nebo byl rád, že to vyžblebtnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 12:14
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Jako celkem romantické to bylo, ale prý to původně mělo být romantičtější :mrgreen: Prý to plánoval na dovolenou, akorát objednal nějaký fancy prsten na zakázku a dodavatel dvakrát nedodržel termín :mrgreen: Tak to bylo až po návratu. Prsten je pěkný, ale nevím, na co to tak hrotil, mně o tu žádost stejně nešlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky